Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hol lehet venni húsevő növényt?

Hol lehet venni húsevő növényt?

Figyelt kérdés

Nemsokára elutazok Romániába, és járni fogok egy olyan helyen is ahol őshonos az egyik húsevő növény. Az érdekelne, hogy szerintetek lehet-e majd ott venni egyet? Mennyibe kerülhet (forintba kb) és hogy fognom kell majd neki legyet télen pl amikor ő magának nem tud, vagy ha rendes földbe ültetem ellesz annélkül is? Látom amikor fog egy legyet? látni fogom ahogy összecsukja a "levelét"?

Kösz a vlászokat, aki normálisat ír felpontozom

2010. szept. 16. 19:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
74%
ha a "vénusz légycsapójára" gondolsz akkor természetesen igen, ha megbirizgálod az ujjaddal akkoris szépen össze csukódik, viszont nekem volt "kancsóka" nevű husievőm, azt pl sosem láttam h összecsukódott volna, hiába birizgáltam meg stb, de az máshogy működik mint a vénusz légycsapója, jóval szerintem azért. amúgy az óázisba tudsz venni minden félét, máshol nemigazán tudom hol lehetne. ha jól tudom nem létfontosságú neki hogy fogjon valamit, de azért kell neki néha, de azt tudom hogy nagyon kényesek, szóval nemigazán éri meg mert nehéz megteremteni neki a körülményeket, vagyis inkább macerás.
2010. szept. 16. 19:30
 2/15 A kérdező kommentje:
én szombathelyi vok, aki esetleg tudna ott vmi helyet az írja meg légyszi. Amugy hol is van azaz oázis?
2010. szept. 16. 19:32
 3/15 anonim ***** válasza:
66%

előző vagyok.

[link]

:)

2010. szept. 16. 19:37
 4/15 Norczy ***** válasza:
100%

szia!

Nekem volt vénuszom is (sajna idén valamit nem bírtak és kihaltak) kancsókáim most is vannak (1 anyanövény 2 bébivel) Elég macerás növények. sima virágföldben elpusztulnak! Megfelelő párásítás kell nekik, meg esővízzel, vagy deszt.vízzel, vagy felforralt és visszahűlt vízzel öntözni, elég gyakran.

Neten rengeteg dolgot találsz róluk, én is onnan tanultam meg. beütöd google-ba hogy: vénusz légycsapója vagy kancsóka és kiadja a tartásáról a dolgokat.

Amúgy már bármelyik komolyabb virágboltban találkozhatsz velük, nálunk már minden virágboltban van.

Első írónak pedig: a kancsóka nem záródik le, csak belepottyan a bogár és a lé ami a kancsó alján van felemészti. Ő nem olyan látványos mint a vénusz légycsapója, de nem is olyan kényes.

2010. szept. 16. 19:50
 5/15 anonim ***** válasza:

Én *BI vagy Pr*ktiker kertész részlegén láttam vénusz légycsapóját.

Nitrátmentes föld kell neki, virágzót ne vegyél, mert virágzás után elpusztul. Nem szabad tápoldatozni, nem szabad túletetni (3 havonta egy légy az ideális, de ha nincs mindenhol szúnyogháló, akkor a berepülő rovarokat megfogja magának). Nem szabad csukogatni a leveleit, mert egy levél csak 3x képes becsukódni, aztán leszárad. Ha fogott rovart, akkor a levél sokág csukott, fénnyel átvilágítva látszik, hogy van benne vmi. A földje legyen mindig nedves. Amúgy a levelein vannak érzékszőrök, amit ha sokáig birizgálsz (egymás után kb 2 mp-en belül 2 szőrt megérintesz, egy levélfélen 3 db ilyen szőr van), attól csukódik be. Fénykedvelő.

Harmatfű is hasonló elven működik. Nem szabad birizgálni, túletetni, tápoldatozni, nitrátmentes föld kell neki.

A kancsóka emésztőnedves, az nem csukódik be, abszolút nem kell etetni, de nitrátmentes föld kell neki is. A kancsókban levő folyadék nem víz, azzal vigyázz és ne öntsél hozzá vizet, még akkor se, ha úgy látod, kiszáradt!

A kürtvirág olyan, mint a kancsóka, de az macerásabb, mert azt teleltetni kell. Amúgy olyan, mint a kancsóka, csak itt egyből a földből nőnek ki a kancsók.

2010. szept. 16. 19:55
 6/15 anonim ***** válasza:
36%
elmarad a felpontozás haver?
2010. szept. 16. 19:58
 7/15 A kérdező kommentje:
sorry kicsit eltüntem, kösz a válaszokat
2010. szept. 16. 20:05
 8/15 Norczy ***** válasza:
hecrat annyiban kijavítanálak hogyha nem engeded virágozni a vénuszt hanem még hajtáskorában levágod közel tőben akkor tovább él, nem pusztul ki. És az érzékelőszőrök a szájban vannak nem a levelen. De amúgy jól összefoglaltad te is. ja és a föld a vénusznak és a szaracénia féléknek rostos mohatőzeg és a kancsókának laza tőzeges föld.
2010. szept. 16. 20:15
 9/15 anonim ***** válasza:
24%
Én írom a "frankót",úgyhogy légyszi,légyszi,légyszi!!! Homokbödögén a hentes üzlet környékén láttam ólálkodni 1 nagyon nagy Húsevő növényt,ezt csak megkéne fogni fizetni se kell érte!!! :)
2010. szept. 16. 21:03
 10/15 anonim válasza:

én romániába lakom...

van egy üzlet (real) és ott láttam...sajnos nem tudom, hogy rointba mennyi de lejbe 25-30...kibocsájt egy szagot, ami oda vonza a legyeket és mikoor oda száll a légy bekapja és olyan tüske szerű dolgok állnak ki a végéből és a közepe olyan mint Stewie feje a family guy-bol:D

nagyon érdekes növény..igazi csoda!

2010. szept. 16. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!