Hol lehet venni húsevő növényt?
Nemsokára elutazok Romániába, és járni fogok egy olyan helyen is ahol őshonos az egyik húsevő növény. Az érdekelne, hogy szerintetek lehet-e majd ott venni egyet? Mennyibe kerülhet (forintba kb) és hogy fognom kell majd neki legyet télen pl amikor ő magának nem tud, vagy ha rendes földbe ültetem ellesz annélkül is? Látom amikor fog egy legyet? látni fogom ahogy összecsukja a "levelét"?
Kösz a vlászokat, aki normálisat ír felpontozom
szia!
Nekem volt vénuszom is (sajna idén valamit nem bírtak és kihaltak) kancsókáim most is vannak (1 anyanövény 2 bébivel) Elég macerás növények. sima virágföldben elpusztulnak! Megfelelő párásítás kell nekik, meg esővízzel, vagy deszt.vízzel, vagy felforralt és visszahűlt vízzel öntözni, elég gyakran.
Neten rengeteg dolgot találsz róluk, én is onnan tanultam meg. beütöd google-ba hogy: vénusz légycsapója vagy kancsóka és kiadja a tartásáról a dolgokat.
Amúgy már bármelyik komolyabb virágboltban találkozhatsz velük, nálunk már minden virágboltban van.
Első írónak pedig: a kancsóka nem záródik le, csak belepottyan a bogár és a lé ami a kancsó alján van felemészti. Ő nem olyan látványos mint a vénusz légycsapója, de nem is olyan kényes.
Én *BI vagy Pr*ktiker kertész részlegén láttam vénusz légycsapóját.
Nitrátmentes föld kell neki, virágzót ne vegyél, mert virágzás után elpusztul. Nem szabad tápoldatozni, nem szabad túletetni (3 havonta egy légy az ideális, de ha nincs mindenhol szúnyogháló, akkor a berepülő rovarokat megfogja magának). Nem szabad csukogatni a leveleit, mert egy levél csak 3x képes becsukódni, aztán leszárad. Ha fogott rovart, akkor a levél sokág csukott, fénnyel átvilágítva látszik, hogy van benne vmi. A földje legyen mindig nedves. Amúgy a levelein vannak érzékszőrök, amit ha sokáig birizgálsz (egymás után kb 2 mp-en belül 2 szőrt megérintesz, egy levélfélen 3 db ilyen szőr van), attól csukódik be. Fénykedvelő.
Harmatfű is hasonló elven működik. Nem szabad birizgálni, túletetni, tápoldatozni, nitrátmentes föld kell neki.
A kancsóka emésztőnedves, az nem csukódik be, abszolút nem kell etetni, de nitrátmentes föld kell neki is. A kancsókban levő folyadék nem víz, azzal vigyázz és ne öntsél hozzá vizet, még akkor se, ha úgy látod, kiszáradt!
A kürtvirág olyan, mint a kancsóka, de az macerásabb, mert azt teleltetni kell. Amúgy olyan, mint a kancsóka, csak itt egyből a földből nőnek ki a kancsók.
én romániába lakom...
van egy üzlet (real) és ott láttam...sajnos nem tudom, hogy rointba mennyi de lejbe 25-30...kibocsájt egy szagot, ami oda vonza a legyeket és mikoor oda száll a légy bekapja és olyan tüske szerű dolgok állnak ki a végéből és a közepe olyan mint Stewie feje a family guy-bol:D
nagyon érdekes növény..igazi csoda!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!