Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért nem értenek meg a szüleim?

Miért nem értenek meg a szüleim?

Figyelt kérdés
Már régóta akarok lovat ( tudom, hogy kell csutakolni meg gondoskodni a lóról! ) 8 évesen már akartam akkor még a póni is jó lett volna de nem kaptam mert bátyám kapott számítógépet.Aztán ígérgették 2003 nyarára nem kaptam bátyám robogót kapott. ígérték 2006 tavaszára nem kaptam mert bátyám rinyált laptopért megkapta 5 hónapra rá elb*szta majd rinyált quadért megkapta, lerakta a jogsiját, kapott mocit ismét. Kapott 60ezer ft-os szekrény sort kapott 80 ezer ft-os telefont. Most ismét 17 évesen próbálkozok lóért könyörögni, és tegnap este szüleim a fejemhez vágták, hogy majd az ösztöndíjamból veszel. Azt tudni kell, hogy a ballagási pénzemből újítottam fel a gépem!( Bátyámnak meg anyuék újították kemény 100ezer tuti volt! ) Saját zsebpénzemből vettem magamnak telefont. Saját zsebpénzemből vettem magamnak mopsz kutyust!De most már betelt a pohár, hogy 4-5 millió csak bátyámra ment el.. Rám ha 100ezer..
2010. szept. 13. 18:58
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Hát az zavar a legjobban, hogy ő mindent megkap! Én semmit. Mondtam anyunak tegnap este, hogy miért nem vesznek nekem lovat. És akkor elkezdte mondani, hogy a bátyámnak kell most saját kocsit venni meg, a motorját meg javítatni. Kicsit szarul esett. Aztán felvágtam neki azzal, hogy mi lenne ha megvennék és az ösztöndíjamból fizetném nekik vissza. Erre azt mondta, hogy bírjam ki 1 év és meg tudom venni a lovat. Annyira szarul esett, hogy elsírtam magam elmentem barátnőmhöz és nem jöttem haza! ( nem ilyen vagyok de nem akartam haza jönni ha apám látta volna, hogy megint sírok anyuval össze veszett volna! ) Ma reggel meg mondta, hogy talán lehet róla szó, de ne éljem bele magam!
2010. szept. 14. 07:53
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért nem akarnak, mert a ló barmoni nagy felelősség. Muszáj naponta max kétnaponta lelovagolni, 6 hetente patkolni, a nyereg, a lovagló ruha rengetegbe kerül, az istálló ki kéne neki építeni, ha lódoktorra van szükség, akkor a határ a csillagos ég.

Egy barátnőm (25) tart lovat, de azt úgy képzeld el, hogy amióta meg van a sajátja, azóta kb. nincs magánélete. Végez a melóval, ül a kocsiba, megy ki lovagolni, este 9 körül hazaért, már semmihez nincs kedve. Hétvégén se megy sehova, mert hétvégén van ideje rendesen a lóval lenni. Imádja, de néha azért panaszkodik, hogy nem gondolt ebbe bele soha, hogy ez mekkora felelősség, és utólag nem biztos, hogy jó döntés volt bevállalni.

Na most gondolj bele, ha te nem ott találsz munkát ahol laksz, vagy nem oda vesznek fel egyetemre, akkor ezt az egészet a szüleidre hárítod. Egyelőre szerintem vigyázz a kutyusodra, és kérd azt a aszüleidtől, hogy hadd járj el lovagolni.

2010. szept. 14. 17:09
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
ezek a gazdagok mindig csak NYAVALYOGNAK.ahogy elmondod tuti h gazdagok vagytok.MIERT NEM HAGYáTOK Má ABBA,??már bocs!!!FOGADD EL AMID VAN!! legalább nem leszel olyan mint a bátyád!!el fogod tudni magad tartani a bátyád nem!!!es amugy en is nagyon szeretnék lovat de tudom h sese kapom meg!!!FOGADD EL
2010. szept. 14. 19:10
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk gazdagok! A csetényi mamámék meghaltak ( apu szülei ) és apura hagyták a házat azt eladták anyuék és abból lett minden bátyámnak. Van nagy istállónk is és kertünk is meg minden. Minden nap fél3ra érek haza. 1 nap van amikor este 8ra. Még nem most lesz lovam hanem majd Júniusban. A helyzet az, hogy barátnőim új barátnőkre találtak engem hanyagolnak és ráérek egész nap unatkozok. A kutyummal szoktak órákig sétálgatni! Tudom, mekkora felelősséggel jár egy ló tartás és mire összegyűjtöm a pénzt + 100ezer még lesz a bankkártyámon! Amiből a többi költséget tudom majd fizetni! Csikót veszek amit magamhoz szelídítek! Ezen ne aggódjatok voltam már nyáron is lovasiskolában ahol segédkeztem a szünetben! Mindent elmondtak amit a lóról tudni kell ( alig volt új dolog amit nem tudtam! ) Felelős állattartó vagyok! :)
2010. szept. 14. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!