Simogattatok, ölelgettetek már emberszabásút (csimpánz, gorilla, orángután)?
Ha igen milyen érzés, mennyire hasonló ahhoz mintha emberrel tennéd?
Még mielőtt:
vannak olyan országok ahol ezt meg lehet tenni és nem állatkertben, főleg fiatalokkal, hozzá vannak szoktatva.
Meg lehet elmenni önkénteskedni állatmenhelyekre is és ott meg teljesen természetes.
Én vagy 30-35 éve egy búcsúban voltam Mezőkövesden, kisgyerekként. És ott volt egy ilyen cirkuszos kocsikból összeállított mini állatkert.
Ott az egyik ketrecben volt valami kisebb majom. A rácson nem fért volna be a kezem, de oldalt vol egy kis ablakszerű rész. Amin a majom bár nem fért ki egyláltalán, de az én kis kezem simán befért és meg akartam simogatni. Úgy beleharapott a kezfejem felső bőrébe, hogy alig bírtam kivenni a kezem... még mindig előttem van a kép, hogy a foga között a bőrőm, és meg próbálom kihúzni a kezem, de másodpercekig nem engedi. Aztán elengedte. Amúgy nem volt vészes, csak a fogai nyoma maradtak meg rendesen, és kicsit vérzett vérzett. Aztán sírva rohantam haza, ahol mangános vízben kellett áztatnom (akkor még vidéken az volt sebfertőtlenítő). :D :D :D
Úgyhogy nekem a simogatás nem jött össze :)
Hogy hasznos legyen a válaszom:
Indonéza, Thaiföld, India, Afrika, stb... ilyen helyeken próbálkoznék. Ott még annyira nem veszik véresen komolyan az állatok védelmét. Ott még lehet elefántok ormányával felemeltetni magad, delfinekkel úszni... És gondolom ha van szelídebb, fogságban nevelt majom, azt is megsimogatni.
De haladóbb szemléletű országokban általában ezek már tiltott dolgok.
#2-ev voltam. Na de most annyira kíváncsi vagyok, hogy leírtam egy szemályes történetet, majd adtam a kérdésre is választ, hogy én hogy tudom.
Miért kell ezt valakinek lepontozni. Tényleg annyira kíváncs vagyok, ilyenkor mi játszódik le a fejekben :) Bántót írtam, vagy félrevezetőt, vagy mi? Vagy az nem tetszett valakinek hogy megharapott a majom? Akkor a majmot tessék lepontozni... :)
azért lettél lepontozva, mert nem volt hasznos a válaszod, ugyanis nem a kérdésre válaszoltál.
emberszabásút kérdeztem, nem majmot
#7:
Az emberszabású majom is majom, ahogy benne van a nevében is, Okostóni. Most komolyan képes vagy ebbe belekötni?
#7: Aha... és a második felét is olvastad a hozzászólásomnak?
De igazad van elírtam... azt kellet volna írni hogy emberszabású majmot... Ó de én balga csak majmot írtam. Pedig nyilván sejthetted hogy ezekben az országokban ha majmot lehet simogatni, akkor valószínűleg emberszabásút is lehet. De örülök hogy ilyen precíz vagy, és az elírást keményen megbosszultad :D Kár hogy a kérdezőket nem lehet pontozni :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!