Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ha eltekintenénk az emberi...

Ha eltekintenénk az emberi értékrendektől akkor egy állat megölése is ugyan akkora bűn lenne mint egy emberé?

Figyelt kérdés
Csak érdekel hogy ti hogyan vélekedtek erről a dologról. Ha eltekintünk az emberi értékrendektől szerintetek ugyan akkora bűn egy állat megölése mint egy emberé? Szerintem igen mivel az állat is ugyan olyan élőlény.

2021. márc. 8. 15:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
53%

Azért ennyire ostoba ne legyél már kérlek! Aki nem háttal ült biológián, az megtanulta, hogy mi az az idegrendszer. Egy gerinces állat ugyanúgy érez fájdalmat, mint egy ember. Hogy megértsd: ha a kutyának levágom a lábát, ugyanazt érzi, mint te, amikor a tiédet trancsírozom a fűrésszel.

A fű meg amúgy is nevetséges példa.

Normális embernek úgy kellene élnie, hogy semmilyen élőlénynek nem okoz fájdalmat és szenvedést. Legyen az fa, csiga vagy ló.

Nem, a fűnyírás nem kínzás. A füvet nyírni kell.

2021. márc. 8. 16:27
 12/23 anonim ***** válasza:
42%
Mi lenne a tápláléklánccal?
2021. márc. 8. 16:28
 13/23 anonim ***** válasza:
A fű amúgy tényleg nem hal meg, sőt, erősebb lesz a nyírás által. Ebből is látszik, hogy az élet is egy "átmeneti" valami, néha nehéz is meghatározni, mi számít önálló entitásnak.
2021. márc. 8. 16:29
 14/23 anonim ***** válasza:
19%

Itt nem én vagyok az, aki ostoba:DD

"Normális embernek úgy kellene élnie, hogy semmilyen élőlénynek nem okoz fájdalmat és szenvedést. Legyen az fa, csiga vagy ló."

Ezt hogyan számolta ki? Tán matematikus ön, vagy hogyan számolta ki? De tessék, kinyilatkoztatásra kinyilatkoztatással:

szerintem meg nem. Na bumm.

2021. márc. 8. 16:29
 15/23 anonim ***** válasza:
69%
"Azért az autósokat, akik elütik a macskákat, kutyákat," - Azért nem az autós a hibás, hanem a macska, kutya tulajdonosa, aki nem vigyázott rá, pedig jogszabályi kötelessége.
2021. márc. 8. 16:30
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
14! Akkor ezek után pontosítok: ön nagyon ostoba. :D további szép napot!
2021. márc. 8. 16:32
 17/23 anonim ***** válasza:
66%
Az állatkínzás bűn, viszont az állat leölése nem minden esetben az, pl. az étkezési célból leölt állatok, vagy az eutanázia, amikor már olyan állapotban van, hogy csak szenved, az is ölés, mégsem ugyanolyan kategória, mint az, amikor a balotaszállási nyanya a kocsija után kötötte a kutyáját és gyakorlatilag kivégezte.
2021. márc. 8. 16:35
 18/23 anonim ***** válasza:
80%
Ha teljesen eltekintenénk az emberi értékrendtől, akkor pont nem lenne bűn a gyilkosság, mert pont az emberi értékrend miatt bűn (Biblia, 10 parancsolat). Senki nem lenne biztonságban, mert bárkit bármikor megölhetne bárki bűntetlenül.
2021. márc. 8. 16:39
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

@16 Istenem, szétröhögöm magam az ilyen "állatvédőkön":D

Hajrá, ne hagyd abba, járasd csak le magad még inkább!

Nem is gondoltam arra, hogy esetleg egy épkézláb érvet is előhozol, elég jól ismerem a hozzád hasonlókat.

2021. márc. 8. 16:39
 20/23 anonim ***** válasza:
44%
Én nem bántok egyetlen élőlényt sem,ők sem bántanak engemet.Semmilyet se,legyen az akármilyen kicsi,akármilyen jelentéktelen másoknak,számomra az egy élőlény,és semmilyen jogom sincsen hozzá,hogy megszüntessem a létezését.
2021. márc. 8. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!