Mennyire elterjedt dolog kidobni a háziállatot azért, mert jön a gyerek?
Nővérem nemrég szólt, hogy jön a baba, ezért a macskáknak menniük kell. Kettő van nekik, el is hoztam magamhoz mindkettőt, mielőtt ki tudja hova kerülnek. (Nekem is van egy macskám, és mivel már sokszor voltak nálam az övéik, pl. mikor elutaztak, nem idegen nekik a környezet és az enyémmel is jól kijönnek)
Szóval ez mennyire elterjedt szokás? Mert ez elég gáz.
Talán nem kéne állatot tartani, ha ez a színvonal valahol...
Érdekes, több millió gyerek felnő egészségesen macska mellett. De ok, neki jobb félni, mint megijedni, de akkor talán nem kellett volna macskát hozni a házhoz. Egyesek még mindig nem fogják fel, hogy az állatért FELELŐSSÉGGEL tartozik a gazdája EGÉSZ ÉLETÉBEN?
Mifelénk (kisvárosban) nem elterjedt szokás. Abban a negyedben ahol mi lakunk mindenkinek van valami állata(macska, kutya, nyúl, szamár, galamb stb.), viszont senki nem dobta ki a háziállatát a születendő gyerek/unoka miatt. Szerintem is gáz, mert egy házikedvenc és egy kisgyerek megfér egymás mellett. Nem kellene lemondani az egyikről a másik miatt.
Erre felé teljesen természetes, hogy pl 1 éves kisgyerekek már szamárt/lovat is simogatnak értelemszerűen felügyelet mellett. A szülők pedig nem kaptak szívrohamot emiatt.
2
örülhetsz, hogy téged meghagytak!
egy kisiskolás az egy veszélyes fertőzésforrás.
több száz kisgyerektől tudja a családba bevinni a kórokozókat...
Sajnos elég gyakori, mert az emberek esztelenek és felelőtlenül visznek a házhoz állatot. Sokszor az állatnak azért kell mennie, mert már úgyis ráuntak, vagy a gyerek mellett nem akarnak már törődni vele, a többi csak mese habbal.
Ami meg a toxoplasmát illeti, csak azokra a terhes nőkre jelent veszélyt, akik még nem estek át rajta (de akinek van macskája, az szinte tuti, hogy átesett), és még akik nem estek át rajta, azok is pár óvintézkedéssel könnyen megvédhetik magukat. Szóval ez csak tájékozatlanság és / vagy kifogás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!