Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetek vadász? 17F

Hogyan lehetek vadász? 17F

Figyelt kérdés
17 éves fiú vagyok, mindíg is érdekelt a vadászat, és most már jó lenne elkezdeni ebbe az irányba menni. Mindenképpen az íjas vadászat érdekel (csigás íjjal), szerintem sokkal izgalmasabb, közelebb kell menni az állathoz stb. Illetve olcsóbb is, és engedély sem kell fegyverre. Hány éves kortól szerezhetek íjász vizsgát? Illetve hová kell mennem, ha ezt el akarom kezdeni, milyen tanfolyamok vannak, mennyi idő az egész, milyen feltételek vannak stb. Kb. így minden érdekelne ezzel kapcsolatban. Tudnátok segíteni?
2020. júl. 26. 03:41
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
98%
Legelőször vadászvizsgát kell tenned, ezt 17 évesen már megteheted. A hozzá kapcsolódó fegyvervizsgát viszont csak 18 éves korod után. Én elvégezném a helyedben akkor is, ha csak ijjal szeretnék vadászni, ki tudja mit hoz a jövő. Az íjász részt sajnos nem tudom hol tanulhatod meg, talán egy egyesület berkein belül. Nem gondolom, hogy lenne ilyen tanfolyam. A jó találat nyíllal egyébként hihetetlen sebességgel öl, a rossz találat viszont szinte garantáltan a vad elvesztésével, és annak lassú kimúlásával jár. Nem olcsóbb, sőt sokkal drágább az ijjas vadászat, mint puskával. A kezdő beruházásra, tanfolyamok, vizsgák, alap felszerelés szerintem nyugodtan dzámolhatsz 2 millió körül.
2020. júl. 26. 08:10
 12/35 anonim ***** válasza:
40%

Érdekes, én találtam... De tudatlan volt.. illetve egy ölési vággyal rendelkező "marha"....

Olyan hogy tudatlan vadász NINCS,vagyis pontosabban nem szabadna hogy legyen, de igazad van, van 1-2, ezekből lesznek a halálos kimenetelű balesetek. Tanfolyamon meg csak az elméletet tanulod meg, de az alig valami.

Kicsit olyan mint az autóvezetés, a kreszvizsga önmagában semmi, kell hozzá gyakorlat is, annyi a különbség hogy itt nem jön el veled egy szakoktató pl az erdőre x ideig, vagy ha mégis kimegy veled valaki, az nem fogja tudni az adott lőszert a levegőben megállítani,itt a józan paraszti eszed is benne kell hogy legyen, neked meg ne haragudj meg de az írásodból ez bizony nincs meg...

2020. júl. 26. 08:27
 13/35 A kérdező kommentje:
De amúgy fejtsd már ki bővebben, hogy miért nincs meg az eszem :D Ugyan így, aki mondjuk annyiszor nem megy át kresz vizsgán, hogy eltiltják a vezetéstől, arra is rá lehet mondani, hogy hülye, de közben meg lehet hogy sokkal nagyobb érzéke lenne az egész vezetés gyakorlati részéhez, mint a legtöbb embernek. Viszont az én esetemben még csak semmi ilyesmiről nincs is szó, csak egy ártalmatlan kérdést írtam ki, hogy merre felé induljak, de már egyből lejön az írásomból, hogy buta vagyok a vadászathoz. Attól, hogy még alig tudok valamit, mert most eszméltem rá pár napja, hogy már lehet vagyok annyi idős, hogy vadászhassak, és most kezdek el a témában kutakodni, ettől még annak semmi köze ahhoz, hogy kint az erdőben mit csinálnék. De ha meg itt tartunk, annak sem lehet sok esze, aki vadászterületen járkál..
2020. júl. 26. 08:38
 14/35 A kérdező kommentje:
Illetve két év sportlövészet után pontosan jól tudom, hogy mennyire nem játék egy fegyver, és hogy tényleg a fegyelemnek és észnek meg kell lenni maximálisan, nyilván nem kezdenék el zörgő bokrokra lövöldözni, olyan célra sem ami nem látszik 100%-ban, hogy mi az.
2020. júl. 26. 08:43
 15/35 anonim ***** válasza:
40%

Hogy miért vagy ehhez süti? Azt nem vagy képes kilogikázni hogy a nyíl miért okoz nagyobb/hosszan tartóbb fájdalmat mint egy golyó... ember ha ez nem megy akkor totál süti vagy, és igen a kérdésből is és a többi válaszból is süt, de ebből igazán...

Vezetésnél ha eltiltanak annak oka van,hasonló oka mint amiért el kéne 1-2 embert a vadászattól is! illetve az utakon olyan nincs hogy érzék,ott kőkemény tudás és nagyon sokszor logikai képesség kell, érzék maximum a versenypályákon kell hogy legyen! Igen lejön a kérdésedből és a válaszaidból is hogy bizony neked ez nem való, ezen felül normális gondolkodású ember először utánaolvas és ha már minden lehetséges tudást összeszed akkor kérdez, de nem előtte. Vadászterületre akárki bemehet engedélyek nélkül is igazából bármikor,bár ha utána olvastál volna tudnád mire gondolok, mondjuk hogy ez hogy jön ide azt nem értem...

A sima sportlövészetnek nem sok köze van hozzá, kicsit olyan mint összehasonlítani egy zárt pályás autóversenyt a normál közúti forgalommal.

Tovább meg nem koptatom a billentyűzetet mert látom hogy egy konok marha vagy, nagyon minimális felfogó képességgel, csak abban reménykedek hogy nem itt élsz a közelben...

2020. júl. 26. 09:01
 16/35 A kérdező kommentje:

" Azt nem vagy képes kilogikázni hogy a nyíl miért okoz nagyobb/hosszan tartóbb fájdalmat mint egy golyó... ember ha ez nem megy akkor totál süti vagy"

Az a baj, hogy én rohadtul nem erről beszéltem, hanem hogy ugyan úgy lehet nyílvesszővel is pár másodperc alatt ölni, mint ahogy puskával is lehet hatalmas szenvedést okozni az állatnak. Valószínűleg ki tudtam volna logikázni, csak nem erről beszéltünk. Ha visszaolvasod, látod, hogy bele sem mentem ilyenbe, hogy melyik módszer a fájdalmasabb, csak azt írtam, hogy mindkettő tud az lenni, de már egyből le is lettem támadva, hogy hülye vagyok, mert nem tudok egy olyan dolgot, amiről amúgy nem is volt szó. De örülök, hogy emiatt már el is döntötted, hogy alkalmatlan vagyok a vadászatra..

2020. júl. 26. 09:20
 17/35 A kérdező kommentje:
Amúgy meg, már a legelején, mikor még nem is írtam semmit, csak simán a kérdés volt kint, már akkor is írta valaki, hogy nem vagyok vadásznak való. Szóval nem hiszem, hogy nagyon adnom kéne ezekre a véleményekre.
2020. júl. 26. 09:51
 18/35 anonim ***** válasza:
63%
Ha tényleg tudás szinten érdekel a vadászat, és nem csak lövöldözni akarsz, akkor felsőoktatás vadgazda mérnök szak. Sokkal alaposabb mint a pár hónapos vadászvizsgára felkészítő tanfolyam.
2020. júl. 26. 10:11
 19/35 anonim ***** válasza:
Pedig kéne adnod rá, mert jól látják!
2020. júl. 26. 15:53
 20/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez is teljesen komolyanvehető és indokolt volt :)
2020. júl. 26. 15:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!