Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Eutanázia. Nagyon rossz ember...

Eutanázia. Nagyon rossz ember vagyok????

Figyelt kérdés

A kisállatom gyógyíthatatlan beteg lett.(tumor) 3 orvosnál is jártunk, sajnos nem lehetett segíteni neki. A végén már nagyon szenvedett.

Nem engedhettem tovább és elaltattam. Borzasztóan érzem magam, belebetegszem. Nagyon rossz ember vagyok? Megöltem a barátom-családtagom. :(((

2020. júl. 20. 08:45
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
100%

9-es, attól még hogy nem "ölte" volna meg, sokkal többet szenvedett volna, nekem nagyobb bűntudatom lenne, ha szenvedni hagytam volna.

Remélem szép élete volt, és szerintem ne legyen bűntudatod, hiszen megtettél mindent hogy gyorsan, fájdalom nélkül elmenjen.

Ne legyen bűntudatod, csak szenvedett volna, te ennek vetettél véget.

Egyszerűen gyászold meg, és emlékezz rá. Remélem sikerülni fog.

2020. júl. 20. 09:51
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, részvétem. Tudom, milyen nehéz ez, átestem már rajta.

Sajnos van az a helyzet, amikor már ez az egyetlen felelős döntés. Önzés lett volna hagyni tovább szenvedni csak azért, hogy ne kelljen neked kimondanod a dolgot.

2020. júl. 20. 09:52
 13/21 FoxtrotLidérc ***** válasza:
100%
Nagyon meg tudlak érteni. Nekünk két macskánk volt, akiket el kellett altatni. Nem bírtuk nézni ahogy mindkettő képtelen enni, inni, alig bír menni, csak kóvályog. Ha lett volna mód rá, nem gondolkozom, hogy megtegyek-e mindent értük, a felépülésükért. Sajnos velük született dolog volt ez, és könnyek között ugyan, de kértem, hogy altassák el. Miért kellett volna szenvedtetnem őket a "humanizmus jegyében"?
2020. júl. 20. 10:09
 14/21 anonim ***** válasza:
30%

11,Megértem.

Mindenkinek saját döntése.

Én csak azt mondom,hogy nekem bűntudatom lett volna attól ha a saját kutyámat kell elaltatni,ha szenved akkor is.

2020. júl. 20. 10:14
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha az orvos kijelenti,hogy gyógyíthatatlan még akkor is próbálkoztunk a végsőkig.Addig amíg be nem láttuk, hogy nincs tovább.Kóvályog a kutya, idegrendszeri problémák a mérgek az agyba is eljutottak a véráramlattal.Nem tud menni, maga alá piszkít.Nagyon sokba került minden.De a tudat, hogy mi mindent megtettünk érte.Az ami nem engedi, hogy lelkiismeret furdalásom legyen.Nyugi az élet ilyen.Hoznunk kell döntéseket.Majd az idő ahogy telik enyhít a fájdalmadon.Meg kell gyászolni azt a kutyát.El kell engedni az angyalkádat sajnos.
2020. júl. 20. 10:26
 16/21 anonim válasza:
100%
Megértelek. Nekem is van két kisállatom szinte családtagok. El sem tudom képzelni mi lesz ha nem lesznek. Két pici élet. Olyan aranyosak. Kitartást. Jól döntöttél. Én sem hiszem, hogy ilyen döntést hogy hoznék meg.
2020. júl. 20. 10:31
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy rossz ember.

Nekem egy papagájomnak lett olyan gondja, ami miatt műtötték, ami sikeresnek is tűnt, de utána nem sokkal rosszabbul lett megfigyelés alatt és elpusztult. Szerettem volna odaérni az állatorvoshoz, nem tudtam a telefonban azt mondani, hogy altassák el, reménykedtem, hogy tudnak rajta segíteni, de nem tudtam hamarabb elmenni munkából és sajnos nem bírta ki, mire munka után odaértem. Ha biztosan tudtam volna, hogy nem lehet rajta segíteni (a legjobb madaras doki műtötte), meg sem próbáltam volna, hogy műtsék.

2020. júl. 20. 10:37
 18/21 anonim válasza:
100%
Nem mert legalabb nem szenved
2020. júl. 20. 10:50
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A negatív kritikát is. Valóban, talán hisztinek tűnhetett. Kíváncsi voltam ti hogy látjátok a helyzetet, ki milyen döntést hozott-hozna, vagy hogy élte meg hasonló helyzetben.

Szóval.. köszi mindenkinek.

2020. júl. 20. 11:20
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
A mi kutyánk magától ment el de az utolsó hónapjaiban szenvedett. Én 16 évesen gyerek vagyok és zspénzem sem volt hogy elaltassam meg persze a nagyszüleim nem engedték volna. A szüleim igen mert ők is látták hogy szenved. Nekem van bűntudatom miatta pedig én nem is tehetek róla. De belegondolok hogy milyen jó volt vele felnőni.
2020. júl. 20. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!