Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Van két tujafa egymástól 2...

Jilsander kérdése:

Van két tujafa egymástól 2 méterre, a pók hogy a k. édesannyába tudja kifeszíteni a hálóját közöttük?

Figyelt kérdés
Már meghülyülök hogy minden reggel és este belefejelek a pókhálóba amikor megyek ki a kapun.:D nem győzöm taposni a pókokat:)
2010. júl. 23. 19:33
 1/3 anonim válasza:
A pók a szél szárnyán szövi hálóját..Igy olyam messze repiti a pókocskát a szél amennyire csak lehet :D
2010. júl. 23. 20:01
 2/3 anonim ***** válasza:

1. válaszolónak: Mi van??? És ha nem fúj a szél, akkor nem sző hálót? Amire te gondolsz az az hogy a kispókok egyetlen szált szőnek, abba belekap a szél és így tesznek meg nagyobb távolságokat.

Kérdezőnek: Először is ne taposd a pókokat, mert hasznosak, mivel rovarokat esznek pl. szúnyogokat, amik szerintem jóval nagyobb bosszuságot okoznak mint egy pókháló. Ja és szerintem kicsit több tiszteletet érdemel egy olyan állat, ami az acélnál erősebb anyagot állít elő. És hogy hogy szövi 2 méteres távolságba a hálót? Mivel nem tud repülni csak egyféle képpen csinálhatja: rögzíti a hálót az egyik tuján, aztán szépen lemászik a földre, közbe persze termeli folyamatosan a fonalat, felmászik a másik tujára és ott is rögzíti. Ezt elismétli párszor hogy meglegyen a háló "váza", aztán körkörösen rászövi a többit. De ez csak az én feltételezésem.

2010. júl. 24. 15:54
 3/3 anonim válasza:

Pedig kedves előző válaszoló, ekkora hálót igy sző a pók! :)

A discoveryn volt egy dokumentum film is róla..:P

A szél elrepíti a pókocskát, és ha elér valahova, odaragsztja a fonalát, majd megszövi..Ugyhogy akármilyen hihetetlen is, de igaz :)

2010. júl. 24. 20:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!