Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Ha megölöm a csirkémet, akkor...

Ha megölöm a csirkémet, akkor az nem állatkínzás. De akkor miért nem ölhetem meg a kutyámat/macskámat?

Figyelt kérdés
A kérdés elméleti

2019. márc. 23. 18:15
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
kínai
2019. márc. 26. 11:38
 32/40 anonim ***** válasza:

#30 ez is ilyen urbán legenda, bár múltkor párom amit vett húsgolyót elég furcsa íze volt..

Ha árulnak is, a törvény alapból tiltja plusz eléggé feltűnne ha nagy ütemben tűnnének el a kutyák-macskák a környékről szóval max alkalmi kiegészítésként, na meg nem hiszem hogy sokan ennék ha pontosan tudnák hogy Bodriból van a szecsuáni marha.

-Jó napot miből van az ott?

-Kutya

-Dehát kutyát főzni illegális!

-Akkor cirke!

:D

2019. márc. 26. 17:25
 33/40 anonim ***** válasza:

Magyarországon nem árulnak kutyahúst. Kínaiban sem, mert illegális.

Állatkínzás:

A Btk. 2013. július 1-je óta hatályos szövege (244. §) szerint:

(1) Aki

a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,

b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Vagyis a haszonállatokat is csak akkor ölheted meg, ha felhasználod és valóban nem mindegy a módja sem (mondjuk az ipar kegyetlen)...

Ha oda mész a disznódhoz és rácsapsz egyet kalapáccsal, csak hogy megöld vagy megnyomorítsd, az BTK kategória, börtönt is kaphatsz érte, csakúgy mintha kutyával macskával csináltad volna...

A nyúlnál van külön a húsnyúl, a vadnyúl és a törpe nyúl.

Előbbieket tarthatod kedvtelésből és haszonból egyaránt a megfelelő körülmények között, vagy le is vadaszhatod, de szintén nem mindegy hogy hogyan... Utóbbit csak kedvtelésből tarthatod mint egy kutyát, macskát és nem főzheted meg, stb.

Kígyóknak is elvileg amúgy csak takarmány egér adható, ill. napos csibe, ilyesmi célokra tenyésztve... Törpenyuszi pl. nem, ahogyan cica, vagy yorki sem.

2019. márc. 26. 17:27
 34/40 A kérdező kommentje:
Magyarul csak úgy nem ölhetem meg az állatomat, akármilyen kegyes is?
2019. márc. 26. 17:39
 35/40 anonim ***** válasza:

Igen.

Csak úgy nem.

2019. márc. 26. 17:47
 36/40 anonim ***** válasza:
Tehát csak jóindulattal lehet kutyát ölni, így érted? Mert ha igen, az némileg önellentmondásos. Csak elgondolkodtatóul mint vélemény.
2019. márc. 26. 20:31
 37/40 anonim ***** válasza:
0%

Mármint ezt most kinek írtad, utolsó?

Én nem így értettem, értelmezd a szöveget...

2019. márc. 26. 20:47
 38/40 anonim ***** válasza:

Értem én. Ironizáltam, olvass a sorok között. Te azt állítod, hogy bárminemű ölés jóindulatú... Hm...

(Az eutanázián még lehet vitázni, na de máskülönben...)

2019. márc. 27. 22:11
 39/40 anonim ***** válasza:
akkor csirke is legyen védett meg a disznó ,vagy a kutya se . ennyi.
2019. márc. 28. 10:16
 40/40 hgwell ***** válasza:

az en kutyammal ne talalkozz mert akkor szoros lehet a honaljszagod. te kis csirkekuntyorgoto macskatekercselo.

azert nem olhetsz allatot mert szennyezed vele a termeszetet!

eloszor tojj tojast nyavogva mikozben vakarod a fuled es bologatsz erosen elore. utana lathatod milyen a merges Harry!

2022. máj. 1. 20:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!