Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Állatvédők, vegánok miért...

Állatvédők, vegánok miért csináljátok ezt?

Figyelt kérdés
Volt egy tehenünk amit betegség miatt le kellett vágni, met eltört a medencéje ellés közben. A vágás előt egy nappal meghirdettük hogy durván 100 kiló húst el szeretnénk adni. Elküldtük véletlen az eggyik vegán ismerősünk nek, hogy lehet rá jelentkezni, erre ránk hívott néhány aktivistát, akik a kapunk előtt tüntettek hogy ne vágjuk le. Szerintetek normális ez?

2019. febr. 14. 22:02
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
0%
# 19 mi is a kamu a kérdésben?
2019. febr. 15. 20:32
 22/35 anonim ***** válasza:
4%

"Na most eltört a medencéje nem volt beteg. Beteg állat húsát nem AJÁNDÉKOZOM EL."

Ezzel szemben az első mondat így hangzott: "Volt egy tehenünk amit betegség miatt le kellett vágni, met eltört a medencéje ellés közben. "

"220 hektár földem van, emellett hobbiból tarok 2 fejős tehenet, és már csak 3 hús hasznosításút."

Szóval egy érző állat szisztematikus kihasználása, akarata ellenére megerőszakolása, újszülött csecsemői lemészárlása addig, amíg a tehén bele nem rokkan, konkrétan beletörik a medencéje, számodra hobbi. Nos, ez ellen vagyunk.

"A borjakat vagy levágjuk vagy nem"

Pontosan erről a mentalitásról beszéltem egy előző kommentben. Nincs etikai megfontolás, úgy kezelnek újszülött borjakat, mint élettelen tárgyakat. Csak az önös érdek számít. Hasznomra válik ez az állat? ha igen: kihasználjuk, amíg profitálhatunk belőle, aztán megöljük. Ha nem: megöljük azon nyomban.

"Jelen esetben nem tudtam hova tenni a húsát. Ezért akartam a húsát elajándékozni. Idmételten halhattunk egy vegán véleményt aki semmit nem ért az egészhez. Egy 6,7 száz kilós állatot hogy műtessek meg ha nem tudom felrakni a trélerre? "

Miért tőlem követelsz megoldást? Nem én tartok tehenet, nem az én felelősségem. Érdeklődj utána, hívj fel egy állatkertet, hogy ők hogy csinálják, keress rá a neten, kérj segítséget mert nyilvánvalóan tudatlan vagy a témában. Nem érted a lényeget. Pont azt próbálom demonstrálni, hogy neked meg sem fordult a fejedben megoldást találni a problémára, ami a kommentedből egyértelmű.

"Ha fekszik, nem tudom fejni, begyullad a tőgye kínok között elpusztul."

Fejni? Mármint az anyatejet amit a borjaknak termel? Nem is neked kéne azt megfejni, csak hóhó, van egy kis bibi, a borjakat már rég megöltük, nem igaz?

"Öreg állatról van szó 12 éves már matuzsálemi kort megért. 400 kiló húst dobjak ki mert nektek úgy tetszik hát nem."

Felmerül a kérdés, miért kellett akarata ellenére, önös célból, mesterségesen megtermékenyíteni egy öreg állatot? Felteszem a 12 év alatt nem csak dísznek tartottad a legelőkön. Felelősségteljes magatartás volt egy idősebb, feltehetőleg testileg lestrapált állatot ilyen megpróbáltatás elé állítani? Nos, a választ már tudjuk.

2019. febr. 16. 06:52
 23/35 anonim ***** válasza:
12%
Ekkora hülyéket, így bedőltök ennek az idióta történetnek. Köremailben hirdeti a húst. :) A vegánok akik meg akarnak műttetni egy medencetörött szarvasmarhát, gondolkodjatok már. :D Aztán persze kimennek a házuk elé tüntetni és még egy rendőrt se hívnak rájuk ez minimum benne lett volna a Fókuszban. :D Ostobák, a kérdező jót röhög rajtatok.... :D.
2019. febr. 16. 07:34
 24/35 A kérdező kommentje:
22 es néha elmehetnél ilyen helykre és megnézhatnéd hogy hogy tartják ilyen helyeken és hogy tartják nagyüzemben. Nálam legelhet ihat a patakból futhat örülhet magának, ott meg be van zárva 5 négyzetméterre hogy mozdulni se tud, és tömik a szójával meg a porokkal. Na szerinted hol van jobb dobb dolguk?
2019. febr. 16. 08:01
 25/35 anonim ***** válasza:
90%

# 23 mi meg rajtad

lehet hogy burokban nevelkedtél és neked új , de a világon van ilyen is.

2019. febr. 16. 09:28
 26/35 anonim ***** válasza:
92%
Lehet jönni ezzel a kutyás példával is, de nem igazán hatott meg. Kína egyes helyein megeszik a kutyát, én speciel azt sem ítélem el (pedig mindig is voltak kutyáink). Ez egy kulturális dolog, ÉN soha meg nem ennék kutyát, de ők máshogy szocializálódtak. A legtöbb helyen egyébként Kínában sem, tehát nem olyan mennyiség fogy kutyából, hogy fajták veszélybe kerülnének emiatt. Rovarokat is megesznek: élve. Én azt se tenném. Kengurut is hozták példának: ugyanígy kulturális dolog, Ausztráliában simán eszik.
2019. febr. 16. 15:59
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

17-es: A kutyás példa pont azért nem jó, mert kulturális okokból nem szoktak errefelé kutyát fogyasztani (na jó, vannak csoportok, ahol előfordul) és a törvény ezt követi. Van, ahol engedélyezett a többnejűség, nálunk nem és a törvény is tiltja. Itt most az itteni kultúrával kapcsolatos a kérdés, lásd: "Szerintetek normális ez?" Ettől persze még előfordulhat, hogy adott kultúrával szembemenve valaki ellenez/elfogadhatónak valamit. Én például nem tartom zsigerből elvetendőnek a rovarevést, a vegánok meg ellenzik minden olyan dolog fogyasztását, használatát, aminek köze van az állatokhoz. Csak velük ellentétben én nem fogok balhézni, hogy lehessen nálunk rovart emberi élelmezési célból forgalmazni (a törvény elvileg tiltja).

Vegetáriánus ismerősök: vegyes társaság, van, aki egyszerűen nem szereti a húst, más divatból az, de olyan is van, aki környezetvédelmi okból, illetve az egyikük azért, mert amióta nem tartanak állatokat, azóta nem tudja, milyen élete volt annak, amit megenne (szóval szintén etikai). Annyira még nem vagyunk öregek, hogy látványosan ezen múljon az egészségünk, emellett nehéz is szétválasztani, hogy ki és miért egészséges vagy beteg.

Azt egyébként már régóta szeretném tudni, hogy mit eszik télen egy környezettudatos vegán? Az élelmiszerimport szennyezi a környezetet, a hűtés szintén energiaigényes. Ami nekem eszembe jut, mint élelem, azok a lekvárok, savanyúságok, gabonafélék, krumpli és néhány zöldség és gyümölcs (ha hajlandó fonnyadtat enni és talál hazait). Emellett azt nem tudták még nekem bebizonyítani, hogy miért gonosz és elítélendő dolog, ha a konyhai maradékot (héj, tökbél), gazt és egyebeket bedobom mondjuk a tyúkjaimnak, én meg cserébe megeszem a tojásukat. Én adok nekik enni és megvédem őket, nem kell a kevés élelem vagy a ragadozók miatt stresszelniük, ők pedig szintén adnak nekem enni és hasznosítják azt, amit én nem tudnék (bocs, de a lucerna nem jön be ebédre). Ha annyira rossz üzletnek tartanák, nem rohannának egyből oda hozzám, amint meglátnak.

2019. febr. 17. 23:27
 28/35 anonim ***** válasza:
6%

Hátha már a nőknek egyenlő jogokat adtunk, akkor az állatoknak miért is ne? Az állatokban sokkal jobban meg lehet bízni!

Ha volt már valaha is kutyád, akkor láthatod az igazságot: egy kutyában soha nem fogsz csalódni!

Nekem volt olyan kutyám mostanában, akit el kellett altattattnom sajnos.

Olyan érzés volt, mintha a szívemet tépték volna szét! Chrone betegsége volt, remélem soha nem tudod meg ez milyen!

Soha nem fogom elfelejteni az arcát: azt mondta, hogy ments meg, nem akarok meghalni!

Amikor már véresen székelt, nyüszített, akkor kihívtam az állatorvost.

Normális, hogy szerettem a kutyámat, de ugyanakkor nem akarom megenni?

2019. febr. 18. 00:19
 29/35 anonim ***** válasza:
97%
Mert a nő emberi lény,az állat meg csak egy állat? Azért ne tegyünk már úgy mintha egy nő egy kutyával lenne egyenrangú. Kvára sértő,téged is anya szült nem Bodri.
2019. febr. 18. 00:44
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
#28: Asszonyállatként köszönöm, hogy nem tartasz fajtársadnak! De legalább nem mondhatom az, hogy kutyába sem veszel, mert talán annak még igen. Elmondom mi a gond: az ember egy faj, a férfi és a nő is, a kutya egy másik faj, más képességekkel és igényekkel. Aki a kutyáját emberként kezeli az már régen rossz. Mondom ezt úgy, hogy két kutyám van, az egyik már nagyon öreg és félek, hogy jövő ilyenkor már nem lesz velem. Amitől viszont egyenesen rettegek, hogy - ha úgy alakul - nem leszek képes a megfelelő időben meghozni azt a döntést, hogy jobb lenne, ha végleg elaludna.
2019. febr. 18. 10:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!