A "lelkes" "állatvédők" tartanának ilyen népszavazást?
Lényeg az kiírunk egy nyílt népszavazást 14-150 éves korig, hogy Magyarországon be legyen-e tiltva a vadászat vagy nem.
Személyes adatok fel lesznek tüntetve a szavazó lapokon (csalás elkerülése végett a választási bizottság tölti ki).
Két eset következik ezután:
1. Marad a vadgazdálkodás úgy ahogy eddig.
2. Megszűnik a vadgazdálkodás, de ezentúl minden felmerülő költséget, munkát (károk,balesetek,orvvadászok elleni küzdelem,vadvédelem) a vadgazdálkodás ellen szavazók fizetnek saját zsebből és végeznek személyesen.
3. Szigorítsák a vadásztörvényt. Ezentúl VALÓBAN csak a beteg, sérült, hibás, agresszív egyedeket lőhessék ki, ezeken felül pedig csak abban az esetben ha a létszámukkal saját vagy más velük együtt élő fajok (lehet az állat vagy növény is) fennmaradását, egészségét kockáztatják (pl mindent lelegelnek, levadásznak, vagy épp feltúrnak). Vaddisznóknál már megfigyelhető ez a probléma.
A hobbi, tehát a trófeáért való vadászatot szüntessék be, illetve a külföldiek jópénzért való vadászatát.
Ezen felül telepítsék vissza a nagyragadozókat (legalább a nagy kiterjedésű erdőkbe), és onnantól a szelekciót szép lassan visszaveszi a természet, és nem lesz már szükség emberi beavatkozásra.
Na, látszik hogy semmit nem értesz a vadászathoz...
Inkább menj a nagyüzemi állattartás vagy a cirkuszok ellen.
Nem tudom ki ellen van ez a kérdés,de az is hülye és dilettáns aki betiltaná a vadászatot.Még mindig a legtisztességesebb módja az állat leölésének,mert van esélye a vadnak,ellentétben a háziállat vágóhidakkal. A hazai erdőkben NINCS ellensége a növényevő nagyobb állatoknak tehát nyúltól felfelé semmi nem ritkítaná az állományt. Őz,disznó ,szarvas kifolyna az erdőből .
Aztán nagy kiterjedésű erdők sincsenek,kb ha egy irányba mész akkor 1-2 óra alatt kiérsz valami útra településre,viszont túristautak és rengeteg kiránduló ember az van,meg települések ezrei erdők mellett. Marhára nem lenne senki boldog farkasfalkák közt ,és medvékkel a hátsó kertben ,kivéve a belpesti hippi állatvédő .
Én is kezdeményezek egy népszavazást.
1. bevezetjük a boszorkányégetést
2. marad úgy ahogy eddig, de minden felmerülő költséget, ami a boszorkányok okozta jégverés, járvány, tejelapadásból származik (és amit természstesen én határozok meg) a nemmel szavazókkal fizettetünk meg.
"A hobbi, tehát a trófeáért való vadászatot szüntessék be, illetve a külföldiek jópénzért való vadászatát."
Második, áruld már el, hogy akkor mégis honnan lesz bevétele a vadásztársaságoknak, ha nem lennének gazdag "csak ölni vágyó" hobbivadászok? Mert állami támogatást biztos nem kapnak, a vadhús kereskedelem is a béka segge alatt van itthon, pedig sokkal egészségesebb lenne mint a tenyésztett állatok húsa. Miből fizetnék akkor a vadőröket akik nem csak lövik de gondozzák is a vadállományt? Vagy majd te kimész nyáron 40 fokba hetente többször hogy feltöltsd a vaditatókat meg a dagonyákat teszem azt egy Alföldi területen? Meg télen -20ba kimész etetni? Művelnél vadföldet?
Bírom az ilyen kanapéról kommentelő sötétzöld állatvédőket, akiknek fogalmuk sincs az egész vadgazdálkodásról, csak a csőlátás, hogy a vadászok lelövik a szegény Bambit.
Nekem az egyetlen bajom a vadászokkal, hogy néhányuk kilövi a kutyákat, akár a gazda melől is.
Én minden nap az erdőbe sétálok a kutyákkal és nem szeretnék Maci Lacival találkozni, otthon, a kertemben pedig még úgysem. De lehetséges, hogy Farkas Komát is elkerülném inkább.
Technikailag pedig eléggé átgondolatlan a javaslatod. 14 évesen még korlátoltan döntésképes valaki, törvényesen csak 18 éves kortól lehet szavazni. 50-60 év múlva pedig kihalna az a réteg, aki fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!