Szerintetek jó dolog adomanyozni menhelyeknek?
Kis, vidéki menhelyeknek szoktam, egyre több állat felszerelés boltban van láda ahol XY menhelynek gyűjtenek, ha csak nem egy párszáz forintos valamit veszek szoktam egy-egy konzervet is venni bele.
Viszont sajnos ahogy láttam ha tetszik ha nem pénz is jól jön nekik, amilyen állapotban adnak le hozzájuk állatokat elég magas állatorvosi számlát össze lehet szedni ebből.
Az emberekkel kapcsolatos támogatás az állam feladata. Erre keményen szedik is az adót.
Az állatvédelmet viszont nem támogatják központilag, sőt, a törvények se hatékonyak, pedig sok problémára lenne megoldás.
Úgyhogy továbbra is a menhelyeket támogatom.
"bocsi, az adóm mégis mire van?"
Te még elhiszed ezt a mesét, hogy az adódból embereket támogatnak? :))
Sajnos kicsit nyitottabb szemmel kéne járni. Számtalan ember van önhibáján kívül létminimum szélén. Nem beszélve arról, ha valami rendkívüli helyzet van: pl. természeti katasztrófa. Olyan esetben a Vöröskereszt vagy a Máltaiak közel sem tudják az adó 1%-okokból megoldani a helyzetet. Lehet panaszkodni az állatvédelmi törvények miatt is, de amíg az alapvető emberi jogok nincsenek betartva, addig miről beszélünk? Komolyan elhiszed, hogy csak azért mert papíron le van írva, hogy minden gyereknek biztosítani kell az étkezést, akkor az így is van? Máshol meg (szerencsére nem Magyarország, bár ki tudja, hogy mikor jutunk el erre a szintre) a gyerekek egy gyárban élnek és csinálják a gyermekmunkát. Persze, a nemzetközi jog ezt tiltja, de na és aztán? Nyilván tudom, hogy nem az én kis pénzem fogja ezt megoldani. Semmivel sincsenek jobb helyzetben az emberek sem, csak azért, mert van a jog. Ez persze a nagyobb döntéshozók felelőssége is, mint ahogy az is az övék lenne, hogy ne menjen tönkre a természet és az élettér lecsökkenésével ne haljanak ki komplett fajok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!