Szerintetek jó dolog adomanyozni menhelyeknek?
Szerintem igen!
Bármit is adsz, azt visszakapod az élettől!
Tárgyakat mindenképp.
Lehető legjobb minőségű táp, póráz, nyakörv, játék...
Sok helyen láttam listát, hogy ezeken kívül minek örülnének nagyon, például gumikesztyűnek
Pénzt már nem biztos, sajnos egyáltalán nem garantált, hogy az állatokra fordítják.
Attól függ. Noé és társai éves szinten 30-80 millókat keresnek CSAK az 1%on. Ők a pénzre mennek.
Olyan menhelynek érdemes adományozni, amely ki s kölcségvetésű kisvárosi menhely. Ott nem a Noé színvonalát látod - nem véletlenül.
Önkénteskedni is ezen elv alapján érdemes.
Pénzt csak akkor ha egy kutya műtétjére kell és 1000% hogy arra lesz.
Egyébként: táp, játék és még megkérdezheted ezeken kívül mire van szükség. Pl kutyaházak, vagy bármi.
Fuvarban is segíthetsz, de nem pénzzel.
Fontos kiemelni hogy amikor adományozol egy menhelynek, akkor a kutyákat, az örökbefogadást és az ott dolgozók áldozatos munkáját támogatod. Nem pedig a férgek nyaralását Balira
3-as vagyok
Nekem is van rossz tapasztalatom nevesebb menhellyel (nem Magyarország, de az állattartási kultúra hasonló, vagy még rosszabb ebben az országban...). Önkéntesnek bekerülni felér egy állásinterjúval, örökbefogadás feltételei elszálltak, de simán visznek elaltatni a szomszédos állatorvoshoz teljesen egészséges kiscicákat.
Én egy vidéki menhelyen önkénteskedem, ahol a tulajdonosok csomó mindent a saját nyugdíjukból fizetnek, mert nem kapnak elég adományt, és csak azokat az állatokat altatják el, akik tényleg életképtelenek.
Szóval én azt tanácsolom, hogy kezdje önkénteskedéssel az ember, aztán ha megismerte a menhely szabályait, értékrendjét, dolgozóit és szimpatizál velük, akkor lehet pénzzel is segíteni őket.
Tudom, hogy állat-témában le leszek pontozva, de amíg gyerekek éheznek, vagy gyermekmunka, gyermekkereskedelem van, addig nagyobb szükségét érzem, hogy ilyen célokat segítsek.
A tárgybeli dolgok persze más. Pl. ha elpusztul a kutyám vagy ás kisállat, akkor a megmaradt tápot, eszközöket szívesen odaadtam.
3-as vagyok megint
A gyermekvédelem, a betegségek kutatása, az állatvédelem, a mentális betegek segítése, stb... mind nagyon fontosak. Szerintem itt nincs abszolút fontossági sorrend. Illetve mindenkinek van egy személyes fontossági sorrendje beállítottságtól és személyes érintettségtől függően, és ez így van rendjén.
Gimnazista koromban segítettem a helyi Vöröskeresztnek, idős, magányos embereket látogattunk kórházban. Egyetemista koromban havi fix összeggel támogattam az UNICEF-et illetve a karácsonyi cipősdoboz akcióban is részt vettem.
Most jelenleg az állatokon segítek úgy, ahogy tudok. Átmentem egy hatalmas személyes krízisen, és úgy érzem szükségem van arra a nyugalomra, arra az őszinte ragaszkodásra, amit a menhelyen megtalálok.
Szerintem a lényeg az, hogy a magunk módján, a lehetőségeinkhez képest segítsünk, vegyük észre, hogy nem csak mi vagyunk a világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!