Egy pár napja az utcán megfenyegetett egy ember, hogy megfogja mérgezni a kutyámat! (?
#11 hogyne, maximum panellakásban. Abban az esetben valóban nem kell attól tartania, hogy megmérgezi a kutyát. Ha viszont kinti házőrző kutya, bármikor odavethet neki egy darab húst, fagyállóval ízesítve.
Persze, megpróbálhatja a te csúcsmegoldásodat is, hogy följelentést tesz. Az ügyeletes tiszt ránéz, és közli vele, hogy bocsika, nem történt tettlegesség. Puszira senkit nem fognak őrizetbe venni.
A 21. században csak néhány idióta tart "házőrzőnek" kutyát, szerencsére a legtöbben már nem tárgynak tekintik.
Én mikor mondtam bármi olyasmit, hogy tegyen feljelentést? Az ellenkezőjét mondtam. :DD
#13 áááá szóval vidéken, a rendőrségen, a telephelyeken stb. csupa full idióta van. A rendőrség kivételével nem nyert. És senki nem tekinti tárgynak az őrkutyát, ezt a baromságot nem tudom, honnét szedted.
A mínuszt visszakaptad helyből.
Te miről beszélsz? Mikor írtam bármiféle rendőrségről meg telephelyről? És MINDENKI tárgynak tekinti az "őrkutyát", ezt már ez az elnevezés is bizonyítja.
Ez nem nyert. A mínuszt visszakaptad helyből.
#15 látszik hogy totál fogalmatlan vagy az állatokról. Se a munkakutyákat, se az őrkutyákat, se a mozgássérültek kutyáit nem tekintik tárgynak. Gondolom van egy kis farburgeres beütésed.
Jó hogy nem má' azt írod, eszköz, és kizsákmányolják őket...
Általánosságban az ember nem riasztópótléknak meg hasonlónak veszi a kutyáját. Szerinted egy állat, akit nem szeretnek, nem foglalkoznak vele, képes lenne egyáltalán bárminemű feladat elvégzésére?
Pontosan ezért vesznek az emberek házőrzőket, nem riasztókat. Az "ember legjobb barátja" szlogen ismerős? Egy használati tárgyra szoktak ilyeneket mondani?
A mínuszt újból kaptad természetesen.
Te tényleg ennyire nem érted, vagy direkt csinálod? Akárhogy is, nem vagy vicces. Még egyszer mondom, az a kutya, akit csak munkára tartanak, azt használják, tehát tárgyakként kezelik őket.
"Általánosságban az ember nem riasztópótléknak meg hasonlónak veszi a kutyáját."
És én mit mondtam, mennyien művelik ezt? Igen, néhány idióta. :D Semmi olyasmit nem mondtam, ami akár csak megközelítené azt, hogy "általánosságban". Egyébként igen, a jó munkakutya simán elvégez bármilyen feladatot, neki csak a kaja az "üzemanyag", mert soha nem hallottak szeretetről.
"Pontosan ezért vesznek az emberek házőrzőket, nem riasztókat."
Pontosan miért? Nem írtál indoklást.
Tudtommal a mondás úgy hangzik, hogy "A kutya az ember legjobb barátja", és nem úgy, hogy "A munkakutya/házőrző".
A mínuszt újból kaptad természetesen.
" Akárhogy is, nem vagy vicces. "
Szerintem se vagyok vicces. Elég szégyen, hogy meg kell külön magyarázni valakinek, hogy a kutya az nem tárgy.
"Még egyszer mondom, az a kutya, akit csak munkára tartanak, azt használják, tehát tárgyakként kezelik őket."
Nagyon el vagy tájolódva barátocskám, hogy stilszerű legyek - messziről se ugatod a témát. A kutya nem egy kalapács, vagy fúrógép, hogyha nem kell, felakasztod a szögre és kikapcsolod. Frászt. A kutyának van egyénisége, van lelke, törődni kell vele és foglalkozni. A kutyának van választása; megteheti, hogy nem végzi el a munkáját. Azért teszi, mert szereti a gazdáját, tőle kapja az ételt (is), a törődést, a sétát, és úgyszólván mindent, ezért őrzi a házat, a telephelyet, ezért segíti át a vakot a zebrán, és ezért szagolja ki a kábítószert is. Mindegy, úgyis hiába magyarázom neked...
"Egyébként igen, a jó munkakutya simán elvégez bármilyen feladatot, neki csak a kaja az "üzemanyag", mert soha nem hallottak szeretetről."
Ez meg úgy, ahogy van, baromság.
"Pontosan miért? Nem írtál indoklást."
Azért, mert nem egy vonyítógépre vágynak, hanem egy társra.
"Tudtommal a mondás úgy hangzik, hogy "A kutya az ember legjobb barátja", és nem úgy, hogy "A munkakutya/házőrző"."
Így van. Nem pedig a "leghasznosabb tárgya" vagy "segédeszköze". Szép öngólt lőttél.
"A mínuszt újból kaptad természetesen."
Papagájt nem kértem, köszi.
Kaptad újból a mínuszt amúgy.
"A kutya nem egy kalapács, vagy fúrógép, hogyha nem kell, felakasztod a szögre és kikapcsolod."
Na ugye! Akkor csak átjött valami! :D Éppen arról van szó, hogy sokan igenis ezt csinálják velük, és a kutya mégis megcsinál nekik mindent. Akkor azt mivel magyarázod, barátocskám? Nagyon el vagy tájolódva, messziről se ugatod a témát. És igen, végül is megteheti, hogy nem dolgozik, csak éppen ő már jó régen megtanulta, hogy abban az esetben jól elkalapálják és vacsorát se kap. Azért teszi, mert más NINCS választása, rákényszerítik. TÖRŐDÉS? SÉTA? Te nagyon, nagyon, de nagyon nem vagy képben. Ezek a kutyák még életükben nem hallottak egyikről sem. Napi egyszer kapnak valami moslékot és ki vannak dobva az udvarra. Te amúgy milyen vakvezetésről meg rendőrkutyáról beszélsz, mikor a házőrző a téma? :"D Mikor hozta BÁRKI is szóba ezeket a munkakutyákat? :"D Mindegy, úgyis hiába magyarázom neked...
"Azért, mert nem egy vonyítógépre vágynak, hanem egy társra."
NEM, nem társra vágynak, hanem riasztóra. Ha "társ" kellene nekik, akkor napi egy percnél (etetés) többször is kimennének hozzá.
"Így van. Nem pedig a "leghasznosabb tárgya" vagy "segédeszköze"."
Ismétlem, ez a mondás NEM a házőrzőkről szól, hanem a TÁRSÁLLATOKRÓL. Szép öngólt lőttél.
"Papagájt nem kértem, köszi."
Arról ne is álmodj, hogy majd én azt mondom, amit te "kérsz", őfelsége. :D Kaptad újból a mínuszt amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!