Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » A Ti környezetetekben is...

A Ti környezetetekben is ilyenek az állatos emberek?

Figyelt kérdés

Az én ismerőseim közül mindenki akinek van valamilyem állata, az nagyon felelőtlen, hanyag gazda...

Például nekem van 3 macskám. Egy ismerősöm "véletlen" almaiból származik mind, de 1,2, és 3 évesek. Az anya macska 3 almon van túl... Mindhárom alomból csak 2 született élve, mindig egyiket befogattam, a másikat meg megtartották.

Így az anya macskán kívül 3 macskájuknak kéne lenni, de csak az anya van és egy kölyök. A legidősebb, a 3 éves. A fiatalabbak közül az egyiket elűtötte egy autó, az idősebb megmérgeződött.

A macskákat télen nyáron kint tartják, néha-néha bemehetnek 1 órára a házba, de ennyi.

Napi egyszer kapnak enni, akkor is a legocsóbb tápot.

Az egyetlen pozitív változás az évek alatt, hogy az anyamacska már ivartalanítva lett.

És nagyon sok hasonló ismerősöm van, sokkal töbnen bánnak így az álataikkal mint akik nem.

A szomorú az, hogy simizik, meg babusgatják Őket és azt mondják, hogy szeretik Őket...

De pl. nekem beszólnak, hogy miért eszek sparos jégkrémet, Ők a Ben&Jerry's után meg sem bírnák enni.

Deha felvetem, hogy vannak nem is olyan drága, de ahhoz képest sokkal jobb minőségű tápok, akkor azt mondják hogy nem olyan gazdagok, meg hogy van annak a pénznek jobb helye is.

Meg van olyan ismerősöm akinek pincsi szerű kutyája van és az is kint van minden télen. Igaz, hogy tényleg nem látszik rajta, hogy ártana neki, de szerintem évekkel kevesebbet fog élni, vagy idős korában hatalmas fájdalmai lesznek...

Nektek is vannak ilyen ismerőseitek, barátaitok, rokonaitok?

2018. máj. 29. 17:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
25%

Egy rokonomnál vannak ezek a fogyóeszközös macskák, a vicc, hogy ő tényleg szereti őket és mindig sír is utánuk. Azért alakult ki ez a történet, mert annyira szerette a cicákat, hogy minden kóbornak enni adott, aki bement az udvarába, később a faluban mindenki macskás marinak hívta és minden beteg macskát hozzá dobtak be, mert ő úgyis befogadja. Végén közel 50 macska volt már neki. És a falubeli kisboltban dolgozott, gondolhatjátok mennyi pénzért. Szóval persze nem volt már rá keret, hogy minden macskát oltasson. Igen, felelőtlenség, de ő legalább tényleg szerette őket. A durva, hogy "hiába" voltak vírusok, a következő szaporulat meghozta az utánpótlást, lényegében sosem "haltak ki" nála a macskák. Volt a családnak még egy nagyon kedves, nyugis természetű kutyája, aki miután meghalt a család többi tagja (a macskás mari beleegyezése nélkül) vittek haza egy bolhapiacos kölyökkutyát, aki mint kiderült egy vadászkutya meg dog keverék és képtelenség volt megszerettetni vele a macskákat, se a más meglévőket, se az újszülött picurokat, kiskorától kezdve kergette és ölte a macskákat. így aztán kis idő múlva egyszerűen mind meghalt, ami kint volt, ami meg kinti-benti macska volt, neki születtek kiscicái, azokat meg teljesen bezárta, annyira féltette már a sok halott cica után, hogy őket is elkapja a kutya, hogy felzárta őket a padlásra, hogy semmi esetre se jussanak ki a házból. Persze a kutya bosszúból meg lett kötve. Azóta megjavult, nem bántja a cicákat, mert többször is anya lett és egy idő után az anyai ösztönök miatt a kiscicákat sem bántotta, amit meg kicsiként nem bánt és többször találkoznak, azt felnőttként sem eszi meg. Viszont azóta egy vehemens vérmes házőrző kutya lett, szóval most meg azért van már láncon, mert képes a kerítésen is kiugrani és aki a ház közelébe megy idegen úgy támadja, hogy a csavaros dupla karabiner sem állítja meg.

Illetve lett azóta egy kiskutya is, egy pincsi keverék, aki meg a ház ura, megtámadja saját gazdáit, ha az étele, játéka közelébe mennek vagy nem tetszik neki vmi. Nincsenek jóban a nagykutyával, ezért a kicsi bent lakik a házban és csak napi 2x kiviszik a ház egyik oldala mellé pisiltetni, amelyik felét a nagy nem látja. A kicsinek még oltása sincs, pedig van legalább 11 éves és 7 vagy 8 éve náluk van, menhelyről fogadták örökbe. Az előző nagy kedves kutya mellett meg egy fajtatiszta palotapincsi volt, aki már öreg, süket, vak volt és büdös volt, folyton vakarózott és amikor ide került a nagykutya, ami most láncon van, akkor őt sem lehetett már kiengedni pisilni sem, mert a nagy Őt is bántotta, ezért bekerült a fürdőszobába és ott élt, soha ki sem engedték, oda szart meg hugyozott, nem lehetett megmaradni a bűztől. Persze naponta feltakarították, de akkor is, hát gondolhatjátok. A végén meg már mozogni is alig bírt, szinte csak húzta magát, az orra elé letettek minden nap egy nagy tál kaját és kvázi csak evett meg szart és aludt egész nap. Sokszor vize sem volt, meg tiszta undorító volt a vizes tálja.

Nagyon sajnáltam ott az összes állatot. Ahhoz képest, hogy nagy udvar meg tök jó helye lehetne a jószágoknak, egyik ide bezárva másik oda, harmadik láncon ..

2018. máj. 31. 21:16
 12/13 anonim ***** válasza:
74%

Utolsónak

Már ne haragudj de ez nagyon nem állatszeretet...szörnyű még olvasni is, pedig én már sokmindent láttam szakmabeliként :( egy dolog hogy nem ivartalanítja, de hogy a francba lett kerten belül felcsinálva egy kutya ezt árulja már el valaki. Plusz oké őt kapták, de minek kellett még befogadni ha a macskák a padláson, a kiskutya meg a fürdőbe bezérva tengeti a nyomorúságos kis életét? Ez végtelenül elkeserítő, a menhelyen is 1000x jobb helye van. Ivartalanítás meg ismeretlen fogalom arra vagy mi? Első állatnál kell ivartalanítani és nem lesz 30, ezeket eltartani többe kerül mint 40et ivartalanítani.... nekünk 1,5 szobásba van kutya és macska, volt nyuszi is, a kutya sétáltatva van, szóval többnyire pihen már mert idős, de sosem unatkozik, a macskák is elvannak, mindannyian tisztán vannak tartva, amennyire lehet szocializálva vannak tehát nem akarnak senkit és semmit szétszedni. Azokat sem értem akik kirakják a kertbe és élje le ott az életét, láncon ráadásul törvényileg tilos tartani állatot! Én úgy feljelentettem volna őket mint a huzat

2018. jún. 1. 17:30
 13/13 anonim ***** válasza:
Mé baj az ha a kutya és a macska kint van és olcsó penny marketes kaját kap?
2019. aug. 7. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!