Mi a véleményed az állatkísérletekről?
Szükség van állatkísérletekre.
Gyógyszerek, kozmetikumok, mindenféle vegyszer. Rajtuk kell kipróbálni nyilván.
Aki ezek miatt sír nehogy azt gondold, hogy az állatok érdeklik. Csak ebbe a véleménybe jó beleállni, mert jobbnak érezheted magad másnál.
Én sosem mondok ilyet, hogy bármilyen szakma kizáró ok lenne, de a tiéd ha megtudnám megszakítanám veled a kapcsolatot...
Rendben van, hogy bizonyos gyógyszerekhez szükséges, de hogy én sosem tudnék ilyen munkát végezni az biztos, és valahogy a páromra se lennék büszke, ha nem ütközne a jóérzésébe ez.
Röviden, tömören, szükséges rossz.
Nem örülök neki ha elpusztul egy állat, de mondjuk ha egy betegség elleni gyógyszer kifejlesztésével kapcsolatban választani kell hogy emberek haljanak meg amíg bizonytalan a szer hatása, vagy néhány egér, szerintem azért nem kérdés.
Az állatkísérletek fent leírt formáját nem ítélem el, az orvostudomány javát szolgálják ezek a kutatások. Ismerek valakit, aki hasonló munkahelyen dolgozik, nem változott róla a véleményem.
Ha olyan "munkát" végeznének az ilyen intézmények -pontosabban az ott dolgozók, mint Mengele, vagy az a szovjet tudós, aki egy kutyát a feje leválasztása után tartott életben, nyomdafestéket nem tűrő kritikát fogalmaznék meg és fogalmazhatna meg bárki.
Úgy gondolom, a vágyak kielégítésére irányuló vadászat, vagy a kutyákat és bármilyen más állatot halálra kínzó emberek, vagy -megtörtént eset alapján- a kutyáját droggal kivégző tinédzser előbb érdemelne megvetést, mint azok, akik a gyógyíthatatlan betegségeket kutatva felboncolnak néhány egeret vagy patkányt.
Kedves kérdező,
Ha nem érdekel hogy mit gondolnak mások, akkor mi a gond? Tudod, a 20+-os korosztály már kinőtt abból, hogy állatokon kísérletezzen. Leszámítva egy két sérült elmét.
Az állatkísérletek eszközök, nem maga a cél.
Aki a tudományos oldalról közelíti meg, azt nagyon megvetik és gyűlölik azok az emberek, akik használják azokat a termékeket, amik kifejlesztéséhez kellettek az állatkísérletek.
Ez a véleményem erről. Egyél füvet!
Azt írtam, "nem túlzottan érdekel" nem azt, hogy egyáltalán nem érdekel. Van itt egy icuripicuri különbség.
Segítek értelmezni: nem fogok sunnyogni, ha előjön a téma, mert neadjisten nem tetszik a másiknak és nekiáll habzó szájjal gyilkosozni meg menngeléhez hasonlítgatni. Ellenben érdekel milyen súlyos a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!