Azok az emberek akik állatokat csonkítanak, mészarólnak le "munkakörükből" adódóan. Nem szégyelik magukat?
Egyáltalán mi veszi rá őket, hogy ezt a "munkát" elvégezzék?
Nem érzik magukat gyilkosnak, nem gondolják, hogy hibát követnek el?
Pl. Volt egy videó ahol élve lekötözték a nyuszikat, kitépték a szőrüket, majd csupaszon ketrecekbe rakták őket.
Milyen ember az ilyen? Én nagyon szényelném magamat!
A kérdésem pedig erre irányúlt.Kiváncsi lennék mi játszódik le a fejükben ezeknek az embereknek
Megfizetik. Ha nem ők csinálják meg, akkor megcsinálja más, ilyen egyszerű.
Illetve akiknek az a munkája, hogy csincsillákat nyúzzon vagy tudomisén, annak általában nem sok lehetősége van arra, hogy munkák között válogasson, de ez jött, ezt csinálja, ha van hozzá gusztusa. Ha nem ő, akkor meg más. Olyan nincs, hogy valamit senki a világon nem hajlandó megcsinálni, ezeknek a módszereknek a létezéséért pedig nem azok a felelősek, akik elvállalják a piszkos munkát.
Ez a vágóhíd vitathatatlan, hogy nem a szabályok szerint működik, bár Amerikában lazábbak az állatvédelmi törvények, mint Európában. Nem csoda egyébként, hogy csak löncshúsnak tudják eladni a disznóikat, mert a sertés tipikusan egy olyan állat, akit ha stressz ér levágás előtt, megvizesedik a húsa, és a minősége így kritikán aluli lesz. Színhúsnak eladhatatlan.
Az efféle vágóhidakat megb**nám milliárdokra, hogy még az unokáik is nyögjék a bírságot.
Ezt állattenyésztő hallgatóként mondom, aki maga is háztáji állattartásra készül (igen, le fogom vágni az állatokat, hogy megegyem. Nem, nem fogom szégyellni magamat közben).
Kivételesen igaza van a Kérdezőnek, ha a kérdése csak erre a videóra vonatkozik. Mert ez tényleg elég tré.
Bár magam is szeretem az állatokat, nem vagyok vegetáriánus, fogyasztok csirkehúst és tejterméket.
Viszont ami a húsiparban megy, az egy horror. A legkevésbé sem törekednek arra, hogy kíméletes halált halljanak az állatok, és arra sem, hogy amíg élnek, ne szenvedjenek.
Nézze meg bárki a földlakók című filmet bátran.
Én mivel a húsiparhoz nem szándékszom asszisztálni, Pesti lakos létemre közeli vidéki emberektől veszem a húst, ahol az állatok boldog életet éltek, és kíméletes halált haltak. vagy ismerőstől, vagy piacon.
Én sem értem, hogyan képes valaki ilyen munkát végezni.
A szőrmefarmokra nem is mondok semmit, undorodom az egésztől, még akkor is, ha nem élve nyúzták őket.
Nem szibériában lakunk, van rengeteg gyönyörű és egyben meleg kabát is, van irha bunda, miért kéne állatok szőrét hordanunk? Ja, hogy státusz szimbólum az egész?
A nagyzolós emberek vegyenek maguknak Burberry vagy Vivienne Westwood kabátot több milláért, és nagyzoljon abban, ne pedig szőrmében.
Nagyon sok helyen nem csak a leölésük módjával nem foglalkoznak, hanem azzal sem, ahogy élnek:
Ezek pl. itt tojásaikért tartott tyúkok. Nem tudom, hogy Európában, Magyarországon is így van-e, de ketreces tojást venni.. Hát oké, hogy olcsó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!