Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Csak szerintetek kegyetlenek...

Csak szerintetek kegyetlenek a vadászok?

Figyelt kérdés
2015. szept. 20. 20:48
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Jah, azok, de azoknak is kell lenniük. Képzeld el, meglövik a vadat, aztán hirtelen megkegyelmeznek nekik és nem ölik meg, hanem hagyják őket sérülten. Elég gáz lenne, nem?
2015. okt. 14. 20:52
 22/27 Simike45 ***** válasza:
50%
Ez sajnos számtalan esetben előfordul, persze nem "megkegyelmezés" okán, hanem mert olyan bénán lőnek, hogy a vad nem múlik ki azonnal, elmenekül, és hosszú szenvedés után pusztul el. Akinek fegyvere van, még nem biztos, hogy mesterlövész is. Jónéhányszor megtörténik, hogy vadászaton a vad helyett embert lőnek meg.
2015. okt. 15. 11:26
 23/27 anonim ***** válasza:
59%
Simike ezt rosszul tudod. Ha a hobbyvadász csak sebezni tud, akkor a hivatásos vadász dolga, hogy - sűrű káromkodások közepette - utánkeressen a vadnak és elejtse, akkor is ha ez éjszakába nyúló procedúra lesz. Olykor a hivatásos vadásszal is megesik, hogy elhibázza a lövést, ilyenkor köteles kijavítania a hibáját.
2015. okt. 15. 20:46
 24/27 Simike45 ***** válasza:
Ez az elmélet. Gyakorlatban vagy így történik, vagy nem - de a lényeg az, hogy a rosszul meglőtt vad - ki tudja, meddig - szenved, és máris ott vagyunk az eredeti kérdésnél, a vadászat kegyetlenségénél.
2015. okt. 16. 10:19
 25/27 anonim ***** válasza:
72%
Hibák becsúsznak, de szerintem jobban szenvednének azok a vad jószágok, ha a vadászok nem tartanák karban az állományt, nem ritkítanák, ezért nyakló nélkül okoznának kárt túlszaporodottságuk révén a mezőgazdaságban (kerítés ide vagy oda, mert a kerítést a szarvasbikát bőgés idején úgy szétbarmolják olykor hogy nocsak). Aztán ha Pista bácsi megunja a földjén lakomázó őzikéket és telerakja medvecsapdával az erdőszélét, no majd akkor hogy fognak szenvedni.
2015. okt. 16. 16:16
 26/27 anonim ***** válasza:

"...de szerintem jobban szenvednének azok a vad jószágok, ha a vadászok nem tartanák karban az állományt, nem ritkítanák, ezért nyakló nélkül okoznának kárt túlszaporodottságuk révén a mezőgazdaságban..."

Ha nem hordanák az erdőbe tonnaszámra a takarmányt (gyakran még nyáron is), akkor nem lenne ekkora "túlszaporodás" sem. A természet képes magát szabályozni, ahogy azt sok nemzeti park is bizonyítja Pl. Olaszországban, Görögországban, ahol évtizedek óta tilos a vadászat, és mégsem özönlenek az erdőből a túlszaporodott vaddisznók, rókák és őzek.

2015. okt. 17. 17:45
 27/27 anonim ***** válasza:
70%

Trappolj föl a parlamentbe, oszt mondjad akkor meg nekik! :D :D Talán ha sikerül őket meggyőzni az olasz és görög példán, akkor az összes erdőnkből idilli nemzeti park lesz (de nem tudom, azzal milyen esélyek születnének, mert egyébként a nemzeti parkjainkban is elég aktív vadászat folyik :') ), és soha többé nem lesz szükség a vadászokra...

Ja de, bocs. Én továbbra is igényt fogok tartani a finom vadhusira, mea culpa. Meg a 8millás szarvasbikámból származó bevételre is... én vagyok a kegyetlen, beismerem :D

2015. okt. 17. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!