Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Csak szerintetek kegyetlenek...

Csak szerintetek kegyetlenek a vadászok?

Figyelt kérdés
2015. szept. 20. 20:48
1 2 3
 11/27 Simike45 ***** válasza:
38%

Akárki akármit mond és magyaráz, aki ölni képes, abban benne él a szadizmus hajlama. Nem én találtam ki, egyszer régen hallottam a rádióban valakitől és maximálisan egyetértek vele. Pláne, ha "önként és kéjjel öl...!"

Simi

2015. szept. 24. 19:38
 12/27 anonim ***** válasza:
73%

"aki ölni képes, abban benne él a szadizmus hajlama"

Ezt biztos egy olyan ember mondta aki még egy szúnyogot se csapott le soha életében. Ugyan már, nem kell álszentnek lenni.

2015. szept. 24. 21:08
 13/27 Simike45 ***** válasza:
40%
Mindenesetre ha olyan helyzetbe kerülnék, hogy választanom kellene egy ember és pl. egy tigris lelövése között, habozás nélkül az embert választanám. Emberből túl sok van, tigrisből már túl kevés. Mind a kettő csúcsragadozó, de emberből túl sok a hitvány selejt, míg a tigrist szelektálja az életben maradásért és fajának fenntartásáért folytatott kemény harca, ami közülük csak a legkülönbeknek sikerül. Minden tiszteletem az övék.
2015. szept. 24. 21:51
 14/27 anonim ***** válasza:
76%

Simike, nem tudom észrevetted-e az önellentmondást amibe keveredtél. Megnézném azért a helyzetet, amikor kilövöd anyukádat, hogy megments egy tigrist. Komoly képzavarban vagytok. Az analógia mentén a nagymamátok is egy szemét kéjgyilkos, aki vasárnap reggelente elvágta a csirke nyakát, hogy délre legyen húsleves. Ajánlom olvassatok bele a vadászok etikai kódexébe és utána próbáljatok különbséget tenni a valódi vadászok és a fegyverrel lövöldöző idióták közt. A előbbi csoportról nem olvasol a hírekben, mert nem lövik ki a nemzeti parkokban az eléjük citált oroszlánt.

[link]

2015. szept. 25. 09:12
 15/27 Simike45 ***** válasza:
18%
Az anyukám, aki már rég nem él, t.i. jómagam is mostanában lettem 70, szóval az anyukám anno a csirke nyakát ugyan elvágta, de soha nem lőtt volna tigrisre... Ne keverjük össze a pusztítást a létfenntartással.
2015. szept. 25. 14:42
 16/27 anonim ***** válasza:
79%
Mondandóm lényegét tekintve irreleváns, hogy a kedves anyuka él e vagy hal e (nyugodjék békében), be lehet helyettesíteni gyereket/unokát/rokont, bárkit aki fontos. Amire fel szerettem volna hívni a figyelmet, hogy az igaz vadász tiszteli, ismeri a vadat, óvja a természetet, betartja a törvényt, fontos szerepet tölt be a vadgazdálkodásban és nem öncélúan lövöldöz mindenre ami mozog. Akik kéj- nyereségvágyból ölik az állatokat azok az orvvadászok. Ők nem vadászok, csak idióták fegyverrel a kézben. Csak önt tudom ismételni: "Ne keverjük össze a pusztítást a létfenntartással." Tessen beleolvasni a fentebb linkelt anyagba.
2015. szept. 25. 15:08
 17/27 Simike45 ***** válasza:
26%
A gond ott van - mondhatnám, ott van a vad elhantolva - hogy az igazi és az orvvadász között van egy nagyon jelentős réteg: a gazdag, öntelt u.n. "sportvadász", aki magát igazinak aposztrofálja, valójában azonban a gyilkos orvvadász-kategóriába sorolható. Sajnos nagyon sok van belőlük, és a kedvükért, no meg a pénzükért a vadásztatók beavatkoznak az élővilág természetes egyensúlyába. Aztán lehet érvelni a túlszaporodással.
2015. szept. 25. 20:27
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Az illetékes hatóság évről évre kiad minden vadásztársaság részére egy kilövési tervet, amiben feketén-fehéren szerepel, hogy melyik vadfajból hány darabot KÖTELEZŐ elejteni adott időszakban. Ebből a keretből gazdálkodva fogadják a vadásztársaságok a vendégeket...
2015. szept. 25. 20:40
 19/27 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem mikor a beteg , idős , gyenge állatokat kilövik mert túl sok él egyhelyen az nem kegyetlen...de mikor valaki direkt a legszebbet akarja lelőni csak azért hogy elmondhassa hogy ő milyen ügyes és mennyi pénze van az undorító, kegyetlen dolog. A két dolog elég messze van egymástól...
2015. okt. 10. 22:20
 20/27 Simike45 ***** válasza:
40%

Pont erről van szó!

Ergo: a hobbivadászok örömet és sikert élnek meg egy vad megölésekor, tehát igenis kegyetlenek, mert hiányzik belőlük az élet tisztelete - hogy az eredeti kérdést megválaszoljam.

2015. okt. 11. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!