Az EU-s országokban tényleg nem lőhetik a vadászok a kutyákat?
ezzel mi lenne a gond?
egyébként Magyarországon még arra is szükség, hogy egy kutya vadat űzzön, anélkül is simán kilövik...
mondd meg nekem, ha még üldözi is, minek kell lelőni? mert a sok okos másképp nem tudja elhessegetni a kutyát?
te mit szólnál ahhoz, ha véletlenül a te egyik hozzátartozódat, vagy kutyádat lőné ki valaki?
- Tudod mennyibe kerül egy őz, vagy szarvas? Kifizeted kárt?
- A kutya nem mérlegel, hogy melyik "lőhető" "nem lőhető". -> Kutyával nem vadászunk.
- A kutyának nem az a dolga, hogy a vadállat populációt gyérítse.
Elhessegetni? Odamész, meglát, ha szerencséd van nem támad meg. Ne a vadász alkalmazkodjon a vadászterületen szabadon szaladgáló, vadűző kutyához, hanem a gazda a vadászhoz. Csinálja meg a kerítést normálisan. Ha sétáltatni viszi, tegye pórázra.
A szituáció dönti el, hogy hogyan élném meg a kutyám kilövését. Szerencsére ismerik a vadászok, együtt apportíroz a többi kutyával.
Családtagomat nem tudják kilőni, mert rajtam kívül nincs másnak vadászengedélye.
Ha mégis meglőnék... nem tudom. De ilyen hülyeség, hogy juthat az eszedbe? Példálózzál mással.
Mindenhol kell valamit kezdeni az erdőben kóborgó kutyával...
Szerintem inkább arról lehet szó, hogy össze nem hasonlítható a kutyatartók kulturáltsága, jogkövetési hajlandósága Magyarországon és nyugaton. Nálunk nincsenek a Romániaihoz hasonló nagylétszámú elvadult kutyafalkák, de ettől eltekintve itt is majdnem anarchia van. Például egy kutyatámadásnak minimális következménye van a gazdára nézve. Szóval valószínűleg a probléma, hogy erdőben szabadon kószál kutya, fel sem merül például Németországban, így értelemszerűen ott nem is kell lelőni kutyát.
Egészen biztos vagyok benne kérdező, hogy másik kérdésnél te voltál az okos vadász, csak nem tetszett hogy lepontoznak, ezért kiírtál egy saját kérdést.
Nos, ha már ott tartunk, ha te vadász vagy illene tudnod a vadászokra vonatkozó törvényeket nem csak Mo-n.
Én is Mo-n élek mégis tisztában vagyok a külföldi kutyás helyzetekkel, mert ha érdekel egy téma, meg van egy hobbim után olvasok.
Attól hogy van vadászengedélyed nem jelenti, hogy vadász vagy, csak engedéllyel gyilkolsz.
Én ismerek igazi vadászt, neki sose fordult meg se fejében, hogy kilőjön egy kutyát is, sőt, tovább megyek, ő ha kóbor kutyát látott az erdőben akkor magához csalta és kivitte az erdőből, illetve volt már nálam tőle idiben kutya, mert a menhelyet hívta, de nem volt hely. Na ő tiszteli az állatokat. Te nem. Sajnos manapság egyre több az olyan "fiatal", aki vadásznak hiszi magát, hogy kiélhesse beteges perverzióit.
Amúgy ha a vadat űző kutyáról beszélünk, ami szerinted megöl pl egy őzet vagy vaddisznót.
Ha egy csöppnyi sütnivalód lenne rájöhetnél hogy egy kutya, legyen akármilyen fajta, nem tud leteríteni egy vadat, de valószínűleg sérülést se tud neki okozni. Még akkor se ha ketten vannak, mivel a mai kutyák erre kb képtelenek. Pláne úgy hogy a legtöbb kóbor kutya le van gyengülve, meg általában testméretükből adódóan is nehéz lenne a dolog.
Azon kívül, hogy a kutya megkergeti a vadat az jól megijed és elszalad azon kívül nem történik semmi se!
Azt se felejtsük el, hogy a kutya, ha utol is éri a vadat nagy valószínűséggel csak ugatná, ha meg mégis megtámadná, akkor a vad egy rúgással elintézné.
Ha teszem azt egy őz gidának, vagy malacnak menne, ott az anyaállat 100%hogy közbe lépne főleg vaddisznónál, és újfent nem történne semmi az ijedtségen kívül.
A gazdájával sétáló kutya, aki ha mondjuk nincs is pórázon, az nem felhívás arra, hogy kilődd.
Először illene a levegőbe lőni, vagy jelezni a gazdinak, hogy vadász van a környéken, nem egyből a szimatoló kutyát agyonlőni.
Az erdő nem a tiétek, ezt kéne már felfogni.
Amúgy, jelenteni fogom ezt a kérdést, illetve a másik kérdésnél a válaszokat a megfelelő helyen, utána járok annak, hogy a vadásztársaságok mennyire adják áldásukat az ilyen, és hasonló kijelentésekre. Nem hiszem, hogy örömmel fogják fogadni azt, hogy a kutyásokat hergeled.
Ja, és megjegyzem, hogy attól,hogy név nélkül írogatsz simán lenyomozható vagy IP cím alapján, szóval én a helyedben visszább vennék ebből a stílusól, meg abból, hogy csak nektek lehet igazatok.
Ja, és itt van pár link, ahol szerinted szabályosan jártak el a vadászok, és hogy ők bizony sose lőnek kutyára.
8: másfél oldalt írtál, és talán szó szerint minden egyes mondatod hülyeség, de nem fogom még egyszer elolvasni. A csúcs: "valószínűleg sérülést se tud okozni egy vadnak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!