Miert van az hogy mas orszagokban nem szeretik annyira a kutyakat, haziallatokat?
Nem tudom, milyen országban élsz, de vannak kultúrák, amelyekben nincs olyan helye a kutyának, mint nálunk. Ott vannak pl. a muszlimok. Náluk a kutya tisztátalannak számít (kivéve a vadászagarakat: az általuk megfogott és megölt állat húsa fogyasztható még akkor is, ha egyébként tiltva lenne), és vallásos színezetű részletes előírásokkal szabályozzák a kutyanyál eltávolításának módját. De ennek az az alapja, hogy nagyon gyakori arrafelé a veszettség, és mindig is az volt.
Míg pl. Japánban agyon tisztelik a kutyákat, főleg az akitát. Egyszer meg egy kutyás újságban olvastam egy spanyolországi úti beszámolót, s azt írta az illető, hogy úgy tűnik, mintha Madridban nem is lenne kutyás élet, mert napközben nem látni az utcán kutyát, majd estétől hajnalig megelevenednek a kutyafuttatók.
Szóval ez teljesen változó.
Magyarországon meg szerintem éppen nincs semmiféle kultúrája a kutyatartásnak -- épp nemrég beszóltak egy falun lakó ismerősömnek, hogy minek viszi sétálni a kutyáját, hát nincs dolga otthon?!
Nem nagyon értem a kérdést. Szerinted ott nem szeretik, ahol te laksz (ez nem tudom hol van), de más országokban sem. Akkor szerinted nincs sehol normális kutyatartó? Lehet én értelmezem rosszul a kérdést, de ennek semmi értelme.
Magyarországon olyan középmezőnyben van ilyen téren. Vannak nagy kutyások, ha lassan is, de javul a helyzet, de még mindig van bőven hova fejlődni.
Nyugat és Észak- Európában pedig a többség kifejezetten szerti a kutyákat, az utcán nincsen kóborkutya, a boltba be lehet őket vinni stb.
De persze vannak rosszabb helyek is Mo.-nál, pl. az arab országok, ahol a kutyákat (és más állatokat is) semmibe vesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!