Miért van az hogy egy bántalmazott macskával ma már jobban törődnek mint pl egy hajléktalan EMBEREL, vagy bármilyen nehéz sorsú emberrel?
Egyrészt: egyetértek, hogy az ember a saját életének kovácsa, és sokan nem is akarnak javítani a helyzetükön, gondolván, hogy minek dolgozzanak, ha egyszer a lábukat lógatva is elélhetnek. Én is jártam már úgy, hogy egy koldus borzalmas káromkodással odavágta a neki adott ételt; azóta nem is adok csövesnek semmit.
Másrészt: Kérdezőnek is igaza van, hogy eléggé elidegenedett, antiszociális lett a mai társadalom. Jó példa erre a napokban lecsengett Cecil sztori. Egy oroszlán halála világméretű felháborodást, szervezkedést váltott ki. De ugyanakkor a kutya sem törődik azzal, hogy Afrikában NAPONTA 5000 gyerek hal éhen. Itt tart a Disney rajzfilmeken felcseperedett nyugati társadalom.
"Egy újabb tajparaszt, aki nem érti, ha védik az állatokat..."
Na hölgyeim és uraim, itt a tipikus példája annak, hogy miért nem szeretik sokan az állatvédőket. Teljesen kultúrált a kérdés, a válaszok is, sehol egy hangos szó, aztán megérkezik a békés állatvédő akitől fent idéztem és már sértegeti is a másikat. És akkor fogadjunk még ő van azon a véleményen, hogy az emberek sokkal trógerebbek mint az állatok és ezért kell őket jobban védeni, holott mint azt ez a példa is mutatja, eddig te vagy itt a legunintelligensebb hozzászóló.
"A kérdésem arra irányul hogy ezek az emberek ugye nem antiszociálisak és azért segítenek fajtársaikon is?"
Sajnos ez nem így van, tapasztalataim szerint a legtöbb állatvédő (nyílván nem az összes) akkora ívben tojik a fajtársai fejére, amennyire csak lehet. Ráadásul nagyon sokan közülük aljas, rosszindulatú emberek, akik nagyon szeretik az állatokat, de az embereket átverik, kihasználják, gerjesztik a feszültséget, de szent meggyőződésük, hogy ők jó emberek, mert segítenek az állatokon. A világ legnagyobb hülyesége az a mondás, hogy aki szereti az állatokat az rossz ember nem lehet. Lehet lepontozni, de szerintem mindenki tud erre példát a saját környezetéből. Amúgy Hitler is szerette az állatokat.
14
Demagóg vagy, a Hitleres példa meg nevetséges.
Süt belőled a gyűlölet.
Dolgoztam hajléktalanszállón, sok emberi sorsot ismertem meg. A nagy részüket nem hiába hagyta el a családja, már a hajléktalan lét előtt alkoholisták, szenvedélybetegek, agresszívak voltak, tönkretették a családtagjaik életét, és nem is akartak javítani a saját állapotukon, mindenki hibás volt persze mindig, csak ők maguk nem. Mindig több és több kell nekik, ha nyújtod a kezed, a karod kell.
Egy idő után nem tudod őket sajnálni, hidd el.
Én sokat segítettem TÉNYLEGESEN hajléktalanokon, állatokon is segítek és szerintem mindenki maga döntheti el, mire költi a pénzét,
és kin segít. Eleve egy segítő szándékú embert leszólni baromság.
Az embertől lehet félni is, hogy mit fog esetleg csinálni, nem tudom.
Meg az állatoknak sokkal kevesebb is elég segítségnek, nem kerülhet olyan helyzetbe az ember, hogy kiderül, hogy mégsem tud segíteni, nem tud tanácsot adni, stb.
Pl. egy kutya a padlón is elalszik, az embernek ágyat kell adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!