Mit tegyek egy bántalmazott nyuszival?
a hugomé volt mostanáig, csak kiderült, hogy mindig verte amikor nem voltunk vele. most át került az én szobámba, de ha kinyitom a ketrecét, akkor dobbant és beugrik a sarokvécéjébe, és látszik hogy meg van rémülve. ha simogatom , akkor halkan nyöszörgő, fújtató hangot ad ki(nagyon durva, azt hittem hogy a nyúlnak nincsen hangja).
a húgom, azt mondta, hogy a fejére vert, de volt olyan hogy felemelte és földhöz vágta(így jöttünk rá, szegénykének megrepedt a lábában a csont)... most kb. 5-4 hónapos a nyuszi
szerintetek van esély rá, hogy normálisan élje le az életét, és elfelejti a bántalmazást? Vagy maximum feltudjuk hízlalni és megenni? Bár nagyon cuki, szóval nem tudnám megtenni...
Hány éves a húgod? Eltörném a kezét a helyedben... Ha fáj a lába vigyétek el állatorvoshoz, egyébként meg legyél nagyon türelmes vele! Szerintem egyelőre ne fogdosd, had szokja a jelenlétedet. Ha lenyugodott próbáld kézből etetni, majd simogatni, csak fokozatosan.
Ja, az állat testvéredet meg ne engedd a közelébe!
már voltunk állatorvosnál..
a tesóm 7 éves, sztem a szüleim hülyék, hogy rábízták :/
am most rendesen le van cseszve, sír meg minden, de majd rá jön hogy megérdemli...
Félholtra verném az ilyen gyereket. Bocsi. De örülök hogy reálisan látod a dolgokat ez valóban a szüleid hibája!!! ROSSZ nevelés örülök h Te nem vagy ilyen.
Nyuszikát próbáld elzárni a húgodtól. SOHA többet ne érje hozzá, de rá se nézhessen. Ha meglátod h átmegy hozzád és a nyuszi közelébe megy vágd jól pofon, tudja hol a helye..
Ne várj hirtelen változást. Ez egy életre szóló törés számára
Sokat simogasd a nyuszit. Adj neki jutalom falatot. Ne erőltesd a kivételt. Lehet soha nem fog már ölbenyuszivá válni. Legyél csendes de próbálkozz egy idő után a halk beszéddel, akár a leckéd felolvasásával. Nagyon lágy hangon. Vegyél vagy csinálj neki egy házikót vagy sötét sarkot a ketrec sarkába ahol megtud nyugodni bármiko. Ott soha ne zargasd. Sajnos igy leirni többet nem tudok. Kutyák és macskák rehab'balfoglalkozom de ő róla dokival kéne egyeztetni hogy hogyan tovább vagy egy állatvédő szervezettel nekik is van rehabosuk. Én menhelynél vagyok. Oda inkább ne vidd :/ sajnos túl sok a dolgunk nem fog ak veletek foglalkozni.
Kezdd az alapoktól. Etesd kézből a ketrecen kívülről, beszélj hozzá nyugodt hangon.
De semmiképpen se vágjátok le, akkor inkább add nekem. (Tényleg írj rám ha le akarjátok vágni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!