Ezt fel lehet jelenteni?
Igen.
1 méteres láncon nem lehet kutyát tartani.
Nem feljelenteni kell, hanem a jegyzőnél bejelenteni, az ő hatásköre.
Vagy szólsz a helyi állatmentőknek/védőknek/menhelynek, hogy beszéljnek vele. Vagy te magad beszélsz vele.
Feljelentheted, de a rendőrség nem fog ilyen pitiáner problémákkal foglalkozni!
Az állatvédőket kell hívni ilyen esetben, és majd ők eldöntik, hogy mit kezdenek az üggyel!
(Nem úgy értem, hogy a rendőrség nem megy ki, de ha őket felhívod, max azt mondják hogy az állatvédőket kell hívni! )
Nem értem miért kell egy állatot láncra verve tartani.
Aki szereti az állatokat az nem így bánik velük.
Én személy szerint átmennék,és beszélnék a gazdájával először szépen,érthetően adnám a tudtára,hogy ez elfogadhatatlan,és ha ezek után sem változtat biztos kapna egyet hátha abból értene...
Egyébként ,ha ezt így folytatja,és láncra verve tartja,akkor az a kutya 80%-os eséllyel lefog bénulni a hátsó lábaira.
Pulik amúgy is gyakran lebénulnak hátsó lábaikra idősebb korukra,mivel valami génhibájuk van,de szerintem ezzel a bánásmóddal kifogják belőle hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!