Hogyan lehet vagy egyáltalán lehet-e jelenteni, ha valaki felelőtlenül kutyákat szaporít?
Mégis mit szeretnél bejelenteni, hogy felelőtlenül választottál kutyát és hogy az ilyen vásárlók miatt léteznek a szaporítók?
Mert kutyát szaporítani és a kölyköket eladni egyelőre nem illegális.
először keresd meg facebookon stb helyen, hogy valóban az illető neve és cime szerepel az oltási könyvben, majd feljelentheted mind a Navnál, mind a rendőrsége, (vagy jobb az állatvédőrségnek jelezni)
az ilyen szaporíók sose állnak le egy alom után, az is biztos hogy több kutyája van, így még ha nem is tudod bizonyítani hogy tőle volt a kutya, a helyszini szemlén a többi állat miatt élni fog a vád.
de ajánlom hogy előtte egy nagy állatvédő szervezettel egyeztess, ők hamarabb intézkednek mint a rendőrség
A harmadik válaszoló vagyok:
Kérdező, én elhiszem hogy segíteni akartál a kiskutyán, de a szaporítónak tettél vele jót. Ő ugyanis nem azt nézi hogy te most azért viszed el a kutyát mert sajnálod vagy nem, hanem azt hogy neki pénze van belőle: ha pénz van belőle akkor legközelebb is lesz belőle, és megint lehoz egy almot.
És tudom hogy rossz ilyen sorsot kívánni egy kutynak, de ha senki se venne ezektől az emberektől akkor ők se csinálnák.
Ha legközelebb ilyen útszéli kutyaárussal találkozol, hívd ki a rendőrséget rá.
Azóta remélem tudod, hogy nincs "extra-mini" yorki, csak fejlődésben visszamaradt. :(
Számlát nyilván nem adott, szerződés se volt gondolom, csak mondott egy összeget és kifizettétek - így a NAV-nál szerintem jelenteni lehetne. Állatvédő oldalakon mindenképp.
Felmerült egy kérdés ezzel kapcsolatban.
Nincs olyan internetes oldal, ahogy kifejezetten szaporítókról ami infó lehetséges (lakhely, név, cím, rendszám, bármi), szépen felpakolja mindenki, aki befürdött náluk? Illetve a sok aprós szaporítót is "tesztelni" lehetne, álvásárlónak jelentkezni, a helyszínen persze mégse venni meg, esetleg az egészről hangfelvételt készíteni, aztán amikor kiderül, hogy ugye adásvételi szerződés, számla semmi, mehet rájuk a NAV. Talán szépen összejöhetne pár név/helyszín/adat ezekről, amit ki lehetne pakolni prevenciós céllal, stb, széles körben terjeszteni.
Csak ötlet (kicsit tolvajkergetők alapján, nyilván itt max a feketézéssel fürdenének be, a többi sajnos legális), de ha még nincs ilyen, mindenképp kéne egy ilyen kezdeményezés.
Meg abba, hogy egyátalán miért kellett megszületniük... Ugyanis ha senki nem venne ilyen helyről kutyát, akkor nem is hoznák létre őket. Ki lehet forgatni a szavakat, de a piacot a vásárlók tartják fenn és te is egy vagy közülük.
Ahoz már nem is nagyon mit hozzászólni, hogy írtad, hogy talán jobb lett volna, ha más veszi meg és nem kezelteti... Szerintem van elég najelentős felhozatal olyan, már megszületett és gazdára váró kutyából, amikkel lehet "jógazdiskodni", a menheyeken és a gyepiken. Persze azok nem mini yorkik, igaz?
Nem kell álszenteskedni, közvetve a te felelősséged is, hogy az a kiskutya élt egy pár hetet és szenvedett. A legjobb nem az volt neki, hogy ti kezeltettétek. A legjobb az lett volna, ha meg sem születik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!