Fel lehet jelenteni őket? (kutya)
Sajnos 12 évesen nem tehetsz feljelentést. Próbáld meg meggyőzni a szüleidet h ne legyen közönyösek a körülöttük történő rossz dolgokkal, és tegyék meg azokat a lépéseket, amiket meg tudnának tenni.
A másik megoldás h egy helyi állatvédő alapítványnak szólsz, hogy nézzenek körbe, mert bár te még nagyon fiatal vagy, de zavar ahogy az állatokkal bánnak, és ha szükséges, tegyenek ők lépéseket.
Amúgy javaslom h a saját kutyátokat ivartalaníttassátok, mert az nagyon sok ok miatt hasznos.
Annak meg örülök h téged nem hagy nyugodni ami a szomszéd állatokkal történik és megoldást keresel!
Szabálysértésnek számít, ha a kutya szabadon van az utcán, de azért a helyi rendeleteket nem ártana átböngészni. Csupán ezért nem fogja senki bevenni a kutyákat, a sintér alkalomadtán befoghatja őket, de miért hívnátok ki, ha egyszer van gazdája a kutyáknak? Eddig semmi bajt nem okoztak, nem soványak, csak éppen kinn vannak az utcán.
Én beszélnék a tulajdonossal (vagyis a szüleidet próbáld meg rávenni) és elmondanám nekik, hogy ez szabálysértésnek minősül, zárja be őket, mert a sintér akár be is viheti őket és akkor annyi nekik. Még mindig jobb a kutyáknak, ha tartoznak valahová, kapnak enni, inni, minthogy a menhelyen, gyepin bezárva éljenek.
Utolsó:1 kutya sovány. Szerintem nem az övéké amúgy hanem valaki másé. Vagyis többen laknak egy telken több putriban. Szóval nem tudom annyira. Amúgy volt egy kutyájuk amit nagyon elvadítottak és láncra volt verve és félek hogy ezt fogják csinálni ezzel a kutyával is. Nem a kutyákkal van bajom hanem a gazdáikkal. Ha bekerül egy sintértelepre nagy valószínűséggel elaltatják.Gondoltam rá hogy lehetnénk ideiglenesen a gazdái de az tuti feltűnne a szomszédoknak és akkor még az udvarra se mehetnék ki,az utcára meg főleg nem. 3.:Ivartalanítjuk majd de még csak 5 hónapos.
Megpróbálom meggyőzni a szüleim de azt mondták hogy max akkor fognak feljelentést tenni ha elvadul vagy már tényleg nagyon sovány lesz. Csak az a baj hogy valószínűleg adnak neki annyi kaját hogy azért tudjon menni de biztos nem kap minden nap.
Sajnos, a világ nem tökéletes, (mi tesszük rosszá is).
nyilván, idealista módon a szépre, jóra neveltek,
de rá fogsz jönni, hogy mindent nem fogsz tudni megváltoztatni.
Viszont, amit tudsz, azt meg kell tenned.
És meg kell keresned a határaidat.
Én pesszimista vagyok ebben a kutya-ügyben.
nem fogadhatsz be minden éhes kutyát. És ha van gazdája, nem is könnyen avazkozhatsz bele.
Persze, elérheted, hogy az önkormányzat 90 ezerre megbüntesse, de kérdés, hogy érdemes-e hosszú távra egy rossz szomszédot beszerezni ?!!! Ha szenved, éhezik, akkor pesrsze, tenni kell valamit, de ésszel (pl. titkoban megetetni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!