Találtam egy kis farkaskutyát SOS?
találtunk egy kis farkaskutyát biztos hogy az apukám vadász és ő is azt mondta hogy az még pici kölyök cumisüvegből etetem most megeszi tehéntejet adunk neki az jó ha majd nagyobbacska lesz és már nagyjából önálló akkor lassan elvadítom magamtól majd visszaengedjük az erdőbe?
Sajnos erdélyben lakom erre felé nincs olyan hely ahová be tudnám adni és akik farkaskutyákkal foglalkoznak
de ha valaki még mindig nem érti akkor egy ilyet
hát az állatorvosban annyira nem bízok mert egy idősebb bácsi az itt nálunk és inkább a jószágokhoz ért jobban legalább is régen is kérdeztem tőle dolgokat és nem tudta (mármint más állatokról) de ő azt mondta hogy etessem majd ha megnő vadítsam el zavarjam el szidjam le mindig lökjem arrébb hogy majd féljen az emberektől mert csak így lesz megint vad igaz apum is ezt mondta de gondoltam megkérdezem itt is
nem ismerek erre felé menhelyeket mi egy nagy tanyán lakunk a falu is kb fél óra picit több kocsival
az erdőben találtuk ahogy írtam
Szerintem nem volt jó ötlet elhozni. Nem tudom elképzelni, hogy egy apró kölyök olyan messze vándorolt volna a falkájától, hogy senki ne lett volna a közelben és az anyja nem talált volna rá.
Óriási gondot vettetek a nyakatokba. Visszaengedni biztosan nem lehet csak úgy, hogy ha már tud enni, kiteszitek valahol, hiszen a farkasok falkában élnek, aminek ő a tagja volt és ki tudja, visszatalál-e hozzájuk, vagy azok hozzá és hogy egyáltalán befogadják-e. Jó ideig bizonyára vadászni sem fog tudni és más sem vadászik majd a számára, illetve kimarad a szocializáció is. Vadasparkokat és helyi vadőröket hívjatok fel még most és kérdezzétek meg, mi a teendő.
Nem azért mert magyarok vagytok. Vadászok vagytok. Ez többet, hitelesebbet mond. Ha kicsit tájékozottabak lennétek akkor tudnátok, hogy farkast 2 hónapos koráig lehet kb. Otthon nevelni, utána szétkapja a lakást.
Vissza vadítani nem lehet, mer nem ismeri az erdőt, nincs kapcsolata a fajtájabeliekkel, nem ismeri a farkasok közötti illemszabályokat.
Vagy lelövitek, vagy beadjátok valahova. Sok variáció nincs
Az nem jó megoldás, hogy majd ha megnő visszaengeded a vadonba, ugyanis azokat a túléléshez szükséges dolgokat az anyján kívül más nem tudja neki megtanítani.
Ezen kívül már hozzád lesz nőve, a falkatársának fog tekinteni, ha ilyenkor elkezdet majd rendszeresen leszidni, lökdösni, stb... akkor szegény állat nem fogja tudni miért csinálod és visszavadulni lehet hogy visszavadul, de akkor sem fog tudni megélni a vadonban, rosszabb esetben elkezd vadászni a háziállatokra.
Legfeljebb kapsz egy farkast aki agresszív lesz és még az is fennál, hogy megtámad. Úgyhogy két lehetőség van: Vagy megtartod élete végéig, vagy pedig akármilyen messze van is beviszed az állatkertbe. Viszont az is lehet hogy alapból agresszív lesz, úgyhogy az állatkerten kívül nem nagyon van más lehetőség.
nem te laksz itt és én tudom hogy általában egy csomószor az van hogy "magyar volt ott?" "igen volt..." "akkor az tette..."
hát én szeretném megtartani mert nagyon édes olyan mint egy kiskutya de ha úgy nevelném fel mint egy kutyát és szeretném gondoznám tanítanám akkor is megtámadhatna nem? Mert ez egy vadállat tehát nem kutya csak hasonlít rájuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!