Találtam egy kis madarat ( szerintem Rigó, többször körbe jártam a környéket nem láttam fészket valószínüleg jol elvan dugva. Mit tegyek? Tanács?
Hagyd békén! Ez durván fog hangzani, de valami oka van, hogy oda került, lehet ez véletlen vagy balszerencse, és lehet elpusztul, de akkor is hagyd.
A madárfiókák felnevelése nem egyszerű, és tapasztalat nélkül valószínűleg úgysem sikerülne, de még ha fel is nőne, hozzászokna az emberhez, úgyhogy a természetben rövid életű lenne.
Az ember gyerek saját fajunk, és akár erkölcsi kötelességnek is lehet nevezni, hogy felneveljük. De mi van a több millió éhező kisgyermekkel világszerte? Valahogy nem tolonganak az emberek, hogy mégis gondoskodjanak róluk. De ennek semmi köze a kérdésedhez.
Akár tetszik neked, akár nem az élet része a halál is. Lehet, hogy a lelkednek jót tenne, ha felnevelnéd azt a fiókát, de a természet nem így működik.
Írtam privátot, erre meg ne halgass!!
:)
részben egyetértek az első válaszolóval, tényleg ott kellett volna hagynod, de téged is megértelek, én se tudtam volna másképp cselekedni és otthagyni elpusztulni
remélem már kaptál segítséget, ha még nem akkor keresgess itt a neten, keress egy jó állatorvost, madarakkal foglalkozó szervezetet
Ha Pesten vagy a közelében laksz,vidd el az Állatkertbe,a Természetvédelmi Mentőhelyen azonnal átveszik és szakszerűen felnevelik.Ha módod van rá,már holnap vidd el reggel.Ha jól tudom egyébként,a rigó védett is,de lehet,hogy hülyeséget írok.
Ha Pesttől messze laksz,a legközelebbi vadaspark vagy Nemzeti Park Igazgatóságot kell felhívni.
Én sem hagytam volna meghalni,szerencsére a mi falunkban pl.van madarakhoz nagyon értő személy.
Merre laksz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!