Tényleg el lehet altatni csak úgy kutyákat?
Na, tegyük tisztába.
Menhely NEM altat kuyát teltház esetén, hiszen ha tele vannak, nem vesznek be több kutyát és kész (vagy összehúzzák a nadrágszíjat). Joguk van visszautasítani a kutyákat.
Gyepmesteri telep (sintér) altathat teltház esetén, mivel nekik kötelességük bevenni minden olyan kutyát, amit a lakosság lead vagy azon a területen kóborol, ami hozzájuk tartozik. Az összeset. Mivel a férőhelyek száma nem végtelen, így kénytelenek elaltatni azokat a kutyákat, amiknek a legkisebb esélyük van az örökbefogadásra. Kóbor kutya esetén a befogástól számított 14 nap után, leadott kutya esetén azonnal.
Viszont neked, mint gazdának nincs jogod állatorvostól kérni az altatást egészséges kutya esetén (kivéve, ha emberre támadt és súlyos sérülést okozott).
És még valami: nem kell mindent elhinni, amit a facebookon megosztanak, sokszor csak kitaláció az egész és látni rajta, hogy egy 10 éves írta. Ez a tipikus "altatásra van ítélve" szöveg habár igaz, ha gyepin van a kutya, de közel sem jelenti azt, hogy az adott napon az adott kutyát egészen biztosan el fogják altatni.
Igen, ezt én is gondoltam, ahogy írtam is az egyik megjegyzésemben. :)
Köszönöm a precíz válaszodat!!!
Azzal pedig egyet kell értenem, hogy van, hogy jobb úgy a kutyának.
Teszem hozzá fentiekhez,hogy vannak az országban olyan eldugott gyepik,amikről csak kevesen tudnak.Állatvédők nem járhatnak be,nem nehéz kitalálni,miért.Az ottani kutyákról senki sem tud,14 nap után szigorúan altatnak.
És az sem biztos,hogy altatnak és nem más módszerrel végzik ki őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!