Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Tényleg el lehet altatni csak...

Tényleg el lehet altatni csak úgy kutyákat?

Figyelt kérdés
Folyamatosan látom facebookon a megosztásokat, hogy ha nem fogadják be ezt meg azt a kutyust x napon belül, akkor elaltatják. Barátom ilyenkor azzal nyugtat, hogy egészséges vagy jó állapotban lévő (nem menthetetlen), stb. állatot az állatorvosoknak tilos elaltatniuk. Ez így van? Vagy csak engem akar megnyugtatni? Mert azt is el tudom hinni, hogy mivel sokan elhiszik - köztük én is bizonytalan vagyok -, hogy el lehet altatni őket, így nagyobb eséllyel az emberek empátiájából adódóan otthonra lelnek, de attól még elméletileg érdekel, hogy ha mégse sikerül, akkor tényleg el lehet altatni? Olyan választ várok, aki alá tudja esetleg támasztani a válaszát!
2014. febr. 4. 19:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
A falunkba is a rendőrség talált két kutyát, és mondták mindenkinek, hogy kell-e neki a kutyus, mert ha nem akkor egy héten belül elaltatják őket, és nem kellettek senkinek, így elaltatták őket, azért mert ott nem tudtak velük foglalkozni.
2014. febr. 4. 19:54
 2/12 anonim ***** válasza:
33%
Igen, menhelyeken elaltatják azokat a kutyusokat akik már régóta ott vannak és nem találtak gazdát. Így tudnak helyet csinálni az új kutyáknak.
2014. febr. 4. 19:57
 3/12 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ezt felesleges mondanom, de a szívem szakad meg, hogy így van. :(
2014. febr. 4. 19:58
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
ezt konkrétan nem tudom, de nekem volt egy kutyusom, aki nagyon beteg lett és állatorvos azt ajánlotta altassam el, ne szenvedjen szegény kutyus, és akkor én végigéltem ezt, utolag jol tettem, a kutyus semmit nem érzett, elaludt. Most ha nem kerülnek megfelelő helyre a kutyák,lehet jobb nekik ha elalszanak, végleg.. lehet kegyetlennek tűnök, de ha nincs gazdájuk, nem bizti hogy tudják őket életük végéig normálisan tartani, akkor jobb nekik.. legalábbis szerintem. Azok a szememben az igazán kegyetlenek, akik nem ivartalanitják a házi kedvenceiket és az utcára kerülnek a kiskutyák..ott éheznek, szenvednek, akkor már humánusabb ha elalszanak.
2014. febr. 4. 19:58
 5/12 anonim ***** válasza:
55%
Nekem is.
2014. febr. 4. 19:59
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Na, tegyük tisztába.

Menhely NEM altat kuyát teltház esetén, hiszen ha tele vannak, nem vesznek be több kutyát és kész (vagy összehúzzák a nadrágszíjat). Joguk van visszautasítani a kutyákat.

Gyepmesteri telep (sintér) altathat teltház esetén, mivel nekik kötelességük bevenni minden olyan kutyát, amit a lakosság lead vagy azon a területen kóborol, ami hozzájuk tartozik. Az összeset. Mivel a férőhelyek száma nem végtelen, így kénytelenek elaltatni azokat a kutyákat, amiknek a legkisebb esélyük van az örökbefogadásra. Kóbor kutya esetén a befogástól számított 14 nap után, leadott kutya esetén azonnal.

Viszont neked, mint gazdának nincs jogod állatorvostól kérni az altatást egészséges kutya esetén (kivéve, ha emberre támadt és súlyos sérülést okozott).

És még valami: nem kell mindent elhinni, amit a facebookon megosztanak, sokszor csak kitaláció az egész és látni rajta, hogy egy 10 éves írta. Ez a tipikus "altatásra van ítélve" szöveg habár igaz, ha gyepin van a kutya, de közel sem jelenti azt, hogy az adott napon az adott kutyát egészen biztosan el fogják altatni.

2014. febr. 4. 20:14
 7/12 A kérdező kommentje:

Igen, ezt én is gondoltam, ahogy írtam is az egyik megjegyzésemben. :)

Köszönöm a precíz válaszodat!!!

Azzal pedig egyet kell értenem, hogy van, hogy jobb úgy a kutyának.

2014. febr. 4. 20:21
 8/12 anonim ***** válasza:

Teszem hozzá fentiekhez,hogy vannak az országban olyan eldugott gyepik,amikről csak kevesen tudnak.Állatvédők nem járhatnak be,nem nehéz kitalálni,miért.Az ottani kutyákról senki sem tud,14 nap után szigorúan altatnak.

És az sem biztos,hogy altatnak és nem más módszerrel végzik ki őket.

2014. febr. 4. 20:26
 9/12 A kérdező kommentje:
Sajnos erre is gondoltam, bár nem ilyen drasztikusan (Szóval arra, hogy bár tilos, attól még nem biztos, hogy nem is csinálják.)
2014. febr. 4. 20:29
 10/12 anonim ***** válasza:
Mindig van olyan pénzéhes állatorvos, aki elaltat egészséges állatot is, sajnos... :/
2014. febr. 6. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!