A disznók valóban megtámadják a kutyákat?
Figyelt kérdés
a disznók tényleg úgy viszonyulnak a kutyákhoz mint a kutyák a macskákhoz? félhetünk esetleg a vaddisznóktól ha sétálok az erdőbe a kutyámmal? Köszönöm!2014. jan. 31. 21:22
1/11 anonim válasza:
amíg nem érzi magát vagy a kölykeit veszélyben addig nincs sok félni valód, messzire elkerülik az embert...
aránylag sokat járok a természetben, de még én 1db-ot sem láttam úgy el tudnak "bújni"
2/11 Zowie válasza:
Én a helyedbe inkább a vadászoktól félnék. A vadállatok inkább elkerülik az embert, csak a koca veszélyes, amikor kicsinyei vannak és pl a kutyá az anyadisznó és a kicsik közé kerül vagy sarokba szorítja őket. Ilyenkor a koca embernek állatnak nekimegy csak hogy védje a malacokat.
4/11 A kérdező kommentje:
csak nem lövi ki mellőlem mikor pórázon van. amúgy rohadjon le az összes hogy van szíve kilőni a szerencsétlen kutyát. ha talál erdőben vagy vadas körzetben kóbor ebet, akkor fogja be a kutyát és keresse meg a gazdáját. kérdésre vissza térve hallottam valahol hogy a disznók alapból haragszanak a kutyákra. vagy ez nem igaz?
2014. jan. 31. 21:35
5/11 anonim válasza:
nem teheti meg, de mégis megteszi. Tudni kell hogy ezek nem hivatalos vadászok, csak vesznek engedélyt a vadásztársaságtól azt uccu neki. Ha meg olyat lőnek amit nem szabadna némelyik vadásztársaság egy két borítékért cserébe szemet is huny a dolog felett... (lásd olasz vadászok esete a vámügyőrökkel és énekesmadarakkal)
6/11 Zowie válasza:
Szerintem ez nem igaz, mondjuk én nem hallottam ilyet. Mi is gyakran sétálunk erdőbe de meg soha nem támadt be vaddisznó csak egyszer láttunk az is elszaladt.
7/11 anonim válasza:
Mi már láttunk vaddisznót, 200 méterre lakóházaktól. xD De igaz, hogy nem támadnak, ha az ember és kutya nem háborgatja őket.
8/11 anonim válasza:
Ha támadna is, csak félelemből.
9/11 anonim válasza:
A rendes disznó is rátámadhat a kutyára. Nemrég volt a hírekben, hogy két rottweiler kiszabadult valahonnan, széttéptek egy kismalacot, és az apakoca kergette el őket, de ő is szerzett sérüléseket. De ha nem támad a kutya, a malac sem fog.
A vaddisznótól viszont félhetsz, főleg, ha kicsinyei vannak. És persze a vadászoktól is, soha ne engedd el erdőben a kutyádat. Akkor meg csak nem lövik ki, ha melletted sétál, pórázon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!