Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » A szomszéd meg akarja mérgezni...

A szomszéd meg akarja mérgezni a ház macskáit, mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Vannak szomszédok, akik sajnos felelőtlen módon kiengedik a macskát és azok meg odapiszkítanak a lakások elé. Az egyik szomszéd már fenyegetőzik egy ideje, hogy megöli a macskát, ha ez még egyszer előfordul és most észrevettük, hogy kitett a lakása elé egy tál macskakaját, pedig nekik tuti nincs macskájuk. Szóval alapos okunk van feltételezni, hogy mérget tett a kajába. Rohadt mérges vagyok, mert nem a macskán kell bosszút állni, hiszen a gazdája felelőssége, amit az állat tesz, de ugyanakkor az is baromira zavaró, hogy ilyen idióták az állattartók is. Kihez fordulhatunk? Én nem akarom, hogy így végződjön egy szerencsétlen macska élete!
2013. okt. 20. 14:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
16%
A történet több sebből vérzik. Először is milyen mérget kevert a jóakaró szomszéd a macskakajába? Valami hatásosat (még ha be is tudná szerezni) biztosan nem, mert közveszélyokozásért igencsak megüti a bokáját. Ha viszont a manapság kapható racumin hatóanyagú véralvadásgátló patkánymérget, a macskák körberöhögik, semmi bajuk nem lesz tőle.
2013. okt. 22. 15:04
 12/23 anonim ***** válasza:

Nagyon el vagy tévedve 11-es, a macskám alsó húgyúti problémája miatt rendszeres vendég vagyok az állatorvosnál és gyakran hoznak mérgezett állatokat, amiknél csak próbálkozni lehet a megmentéssel, de sokszor hiába az infúzió meg a segítség nem ér semmit.

És nem csak azokat mérgezik, akik eljárnak, hanem bedobálják kutyának macskának a saját kertjébe is.

Persze, be lehet tanítani a kutyát arra, hogy ne egyen csak parancsszóra, de magyarázd meg ezt mondjuk egy kisvárosi vagy falusi embernek, aki még nem is hallott ilyenről, de különben sem elérhető a környéken az iskola, ahol ilyet lehet tanulni.

2013. okt. 25. 10:37
 13/23 anonim ***** válasza:
No igen. Kedvelt méreg a fagyálló. De itt nem erről van szó, hanem szilárd kajáról.
2013. okt. 26. 09:29
 14/23 anonim ***** válasza:
Jelentsétek fel!!! Vagy beszéljetek a gazdákkal, hogy ez nem állapot, de mindenképp tegyél ellene valamit kérlek!!
2013. okt. 26. 17:58
 15/23 anonim válasza:
vedd fel rejtett kamerával vagy diktafonnal a fenyegetőzését és megvan a bizonyíték :) ,vagy tegyél a macskára Go Pro kamerát és úgy hátha sikerül, ha nem akkor hívd meg egy "ebédre" te őt! :D
2013. okt. 28. 12:09
 16/23 anonim ***** válasza:

ezzel a felvevősdivel csak annyi a gond, hogy addig sz*rt sem érsz vele, amíg a másik fél bele nem egyezik abba, hogy felhasználhasd ellene

tudom, hogy hülyén hangzik, de én úgy hallottam már több helyről, hogy ez így van

2013. okt. 28. 14:04
 17/23 anonim ***** válasza:
Nem így van. Akkor semmi értelme nem lenne.
2013. okt. 28. 16:33
 18/23 anonim ***** válasza:

igen, én is úgy gondolom, hogy másképp van

elég hülye a magyar jogrendszer, de ekkora szarságai talán nincsenek

viszont valami biztos, hogy van

tehát nem hiszem, hogy csak úgy orrba szájba kamerázgathat akárki, hogy aztán feljelenthessen valakit

azt csak rendőrségi kamerával lehet

2013. okt. 28. 16:37
 19/23 anonim ***** válasza:

Hiába fenyegetőzik vele és veszed fel, soha nem lesz belőle semmi. A mi állatorvosunk mondta, hogy amióta ő praktizál, meg amióta az apja praktizál, azóta soha nem volt semmi belőle, mindig csak lezárják, hogy ismeretlen volt.

Kb. tanúknak kéne igazolni, meg felvételnek, hogy ő eteti meg és abból amivel megeteti mintát vinni ÉS a felboncolt tetemben is azonosítani, hogy az ölte meg amivel megetette. Szerinted erre mennyi esély van?

Én csak azt kívánom annak, aki megmérgezi a macskát, hogy úgy szenvedjen ő is, ahogy az állat. Én már sajnos nem egy mérgezett macska halálát néztem végig, az orvosi segítség ellenére, de az olyan látvány, hogy beleég az agyadba, a büdös életbe meg nem szabadulsz tőle olyan borzasztó. Én ki sem engedem a macskáimat, mert a vadidegen macska szenvedésébe is majd belepusztultam eddig ahányszor láttam és hiába próbáltunk mindent, semmi sem segített.

Az orvos is mondja, hogy nem tudnak ők sem sokat tenni, minden attól függ, hogy mennyi szívódik fel mire orovoshoz jut, mindent beadnak nekik, amit lehet, de többnyire azt sem tudják mivel etették meg őket, aztán a macskák magukra vannak utalva, hogy mennyire károsodtak a szerveik, mi lesz velük, de legtöbbször az orvos se tud semmi mondani, csak megadja az esélyt a túlélésre nekik, de néha ők is megkérdezik maguktól, hogy vajon van-e értelme. Én már virrasztottam olyan mellett, amelyik több, mint 24 órát szenvedett, aki írta, hogy kiröhögik a macskák a patkány mérget, az nagyon el van tévedve, mert sajnos nem.

2013. okt. 28. 23:57
 20/23 anonim ***** válasza:
És természetesen ugyanez igaz a kutyákra is, és a legtöbb mocskos szemét ember csak azért csinálja, mert miért ne, mert tudja, hogy azzal "bosszanthatja" a gazdáját, vagy mert ugat, vagy bármi. Én azt mondom az is egy mocsok, amelyik agyonüti egy ütéssel, de ez az alattomos gusztustalan mérgezés, hogy egy napig haldoklik utána iszonyú kínok között ez ép ésszel fel nem fogható, hogy milyen ember az, aki ilyet meg tesz és mire képes még, ha erre is az.
2013. okt. 29. 00:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!