Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » A szomszéd meg akarja mérgezni...

A szomszéd meg akarja mérgezni a ház macskáit, mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Vannak szomszédok, akik sajnos felelőtlen módon kiengedik a macskát és azok meg odapiszkítanak a lakások elé. Az egyik szomszéd már fenyegetőzik egy ideje, hogy megöli a macskát, ha ez még egyszer előfordul és most észrevettük, hogy kitett a lakása elé egy tál macskakaját, pedig nekik tuti nincs macskájuk. Szóval alapos okunk van feltételezni, hogy mérget tett a kajába. Rohadt mérges vagyok, mert nem a macskán kell bosszút állni, hiszen a gazdája felelőssége, amit az állat tesz, de ugyanakkor az is baromira zavaró, hogy ilyen idióták az állattartók is. Kihez fordulhatunk? Én nem akarom, hogy így végződjön egy szerencsétlen macska élete!
2013. okt. 20. 14:40
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
75%
ki ilyennel fenygetőzik,az alapból büntető tv könyv alapján felelösségre vonható,továbbá 8évet is kaphat ha kiderül ,h megmégezte az állatot.Szóval húzza be a fölét farkát,aki ilyennel mer játszani.
2013. okt. 20. 14:48
 2/23 A kérdező kommentje:
Akkor konkrétan fel lehet jelenteni a rendőrségen? És ha nincsen konkrét bizonyítékom? Nehogy már engem vegyenek elő hamis vádért vagy ilyesmi.
2013. okt. 20. 15:12
 3/23 anonim válasza:
68%

hogy a fenébe ne lehetne....ha nyiltan saját szavával azt mondja,hogy megfogom mérgezni a mcskáid!.akkor az már fenygetés,sőt rád nézve becsületsértés is,és tovább megyek ha a méreggel teli tálkát megtudod szerezni tőle.....mondjuk,kesztyűvel,az elég bizonyíték rá,mert felelőtlenségből bárkit megmérgezhet ezzel.

gyakorlatilag : a rendőrség lehet leszarja,és azt mondja majd,na és,belehalt valaki?

1 próbát megér azért

2013. okt. 20. 15:24
 4/23 A kérdező kommentje:
Na igen, én is pont erre gondoltam, hogy hülye majom arra nem is gondolt, hogy felelőtlenségből embert is megmérgezhet! Jól van, ebből feljelentés lesz.
2013. okt. 20. 15:27
 5/23 anonim válasza:
100%
felveszik a jegyzőkönyvet,majd kimennek és számonkérik a rendőrurak,azt a görényt..ha meg látják rajta,hogy mekkora kretén,vergődik,még bilincsbe is verhetik,aztán viszik is kihallgatásra..szóval,az ilyen ember előbb utóbb úgyis csak azt kapja amit megérdemel.
2013. okt. 20. 15:54
 6/23 anonim ***** válasza:
16%

én nem akarlak letörni, de nehogy egy percig is beleéld magad, hogy ebből bármi komolyabb is lesz

írták itt, hogy 8 évre is lecsukhatják, könyörgöm, ezt ti sem gondoljátok komolyan, hol van ma már ilyen?

írta az egyik válaszoló, hogy vidd be a rendőrségre a mérget, nos ezzel csak annyi a baj, hogy nem tudod bizonyítani, hogy a szomszédé, akár a tied is lehet, hogy legyen mivel megvádold a szomit

a másik meg az, hogy a saját udvarára azt rak ki, amit akar, mivel magánterület, az hogy a te állatod betévedt oda és megette már a te bajod

maximum akkor tudnál ennek az egésznek kellő érvényt szerezni, ha be tudnád bizonyítani, hogy megfenyegetett, de azt is hogyan?

2013. okt. 20. 16:27
 7/23 A kérdező kommentje:

Nem, nem magánterület: ez egy belvárosi gangos ház és a lakások előtti rész az a lépcsőház része vagyis közterület. A cicás lakók közül pedig van pár felelőtlen, akik nem figyelnek oda és a lakásajtó nyitásakor a cica kioson, aztán a körfolyosón mászkálnak.

Viszont én is ettől félek, hogy feljelentem ezt kretént és még velem fognak szívózni a rendőrök :( szegény ártatlan macska meg meghal kínok között:'( egyébként nem az én macskáimról van szó, az enyémek soha nem mehetnek ki a lakásból, főleg azóta ügyelek erre, amióta ez a szemét fenyegetőzik.

2013. okt. 20. 17:03
 8/23 anonim ***** válasza:

értem, próbált már az illető normálisan, emberi módon is beszélni a macskagazdákkal vagy csak fenygetőzni tud?

egyébként, akkor az már tényleg közterület, ha pl odakeveredik egy hajléktalan vagy kisgyerek akár ők is beleehetnek a méregbe, tehát ez tényleg nem játék

meg tudom érteni őt is, nyilván idegesítő, hogy nincs egy macskája sem és ahogy kilép az ajtón egyből macskaszarba lép, de a dolgoknak nem ez az elintézési formája

én a helyében NORMÁLISAN beszélnék mindenkivel a házban, akinek van amcskája, hogy figyeljenek már kicsit jobban oda és ha nem változik a helyzet, akkor ők kell, hogy feltakarítsák a macskaszart

aztán, hogy mi eredménye lenne, nem tudom, ennél több az biztos

2013. okt. 20. 20:23
 9/23 anonim ***** válasza:
82%

"..Viszont én is ettől félek, hogy feljelentem ezt kretént és még velem fognak szívózni a rendőrök..."

Miért "szívóznának"? Szerinted nincs jobb dolguk, mint valakit cseszegetni?

"..a saját udvarára azt rak ki, amit akar, mivel magánterület, az hogy a te állatod betévedt oda és megette már a te bajod.."

Ez nem így van. A szándékosságot ráadásul elég könnyen lehet bizonyítani. Főleg, hogy egy belvárosi panelban, a közös folyosóra tesz ki mérget, és ezek szerint tanúk tudják bizonyítani, hogy már hangoztatta, hogy megöli a macskákat.

A lakók figyeljenek a macskáikra jobban, és ha már azok kimennek, akkor legalább szedjék össze utánuk az ürüléket.

A fickóval aki fenyegetőzik beszélni kell, és elmondani neki, hogy ha bármelyik macska eltűnik, vagy elpusztul, feljelentést tesztek. Mondjátok el, hogy több tanú is lenne ellene.

A mérget a macskakajás tányérról és adott esetben a macskából is ki lehet mutatni, a bizonyításhoz pedig elég egy tanú is (persze minél több annál jobb), aki hallotta, hogy a férfi fenyegetőzik. Egy ilyen macskakajás tálkát a helyedben eltennék bizonyítékként. Ugyanis a méreg mellett az ujjlenyomata is rajta van.

Egyébként nem kell annyira beszarinak lenni. Nekem volt már egy ügyem állatkínzás miatt, és bár húzták a szájukat a rendőrök, de elég volt bizonyítékként a tanúvallomásom is. Az egész nem annyira bonyolult, mint azt sokan hiszik. Ha megteszed a feljelentést, onnan már minden megy magától. De ha nem is sikerülne bizonyítani semmit, téged akkor sem büntetnek meg a rendőrök, nem értem ezt honnan veszed. Az állatkínzást, gyilkolást a törvény bünteti, tehát jogod van feljelentést tenni ilyen esetben.

2013. okt. 21. 10:24
 10/23 anonim ***** válasza:
0%

már meg lett beszélve, hogy egy társasház körfolyósója nem magánterület

de ha az lenne, akkor azt tenne oda ki, amit akarna

gondolj csak bele, ha téged le akarnának csukatni, mert patkányok ellen szórtál el mérget az udvarodban és egy betévedő macska vagy kutya evett belőle és megdöglött

ezt az utolsónak szánom egyébként

2013. okt. 21. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!