Szerintetek ilyen egy állatvédő?
"..ezerszer többet tesz az állatokért.."
Nem az állatokért, hanem szinte csak a kutyákért, macskákért. Aki nem eszik húst sem (vagy akár tejet, tojást), az a "haszonállatok" szenvedését sem támogatja.
szerintem meg egyáltalán nem így van
az állatvédelem minden állatra vonatkozik, ebben egyetértek veled
abban is igazad van, hogy nagyon sokan csak a kutyákat, macskákat és egyéb "cukipofa" állatokat tartják szem előtt, a többit nem
de ennek az egésznek semmi köze ahhoz, hogy vega e vagy sem
én ismerek olyan állatvédőt aki megeszik minden húst és sokat is tesz azért, hogy a haszonállatok ne szenvedjenek a levágás előtt
az, hogy megeszi a húst, még nem jelenti azt, hogy rosszat akarna bármelyik haszonállatnak, csupán belátja, hogy a táplálkozás fontos része
ha nem szeretitek a húst, akkor nem kell megennetek, de ha amúgy szeretnétek, akkor szerintem felesleges önsanyargatás kihagyni az étrendetekből, hiszen ha logikusan belegondoltok, ettől nem lesz semmi sem másként
ha kimentek a vágóhidakra tüntetgetni és kiszivárgott videókat mutogatni, amin kegyetlenül bánnak az állatokkal, akkor azt mondom, hogy annak van értelme, de ennek a passzív ellenállásnak semmi haszna nincs
na igen de most itt nem arról van szó
egy állatvédő dolga nem az, hogy elérje, hogy mindenki vega legyen a világon
egy állatvédő valódi feladata az lenne, hogy a haszonállatokat úgy vágják le és úgy tartsák őket, hogy az ne járjon fájdalommal
az már más kérdés, hogy páran ellenszegülnek az evolúciónak és ellenzik a haszonállatok levágását
"..egy állatvédő dolga nem az, hogy elérje, hogy mindenki vega legyen a világon.."
Én nem is állítottam ezt. Arra válaszoltam az előbb, hogy szerinted ez semmit nem befolyásol.
"..egy állatvédő valódi feladata az lenne, hogy..."
Szerintem hadd döntse el mindenki saját maga, hogy mi az amit bevállal. Valaki nem lemondásnak érzi a vegetarianizmust, veganizmust, vagy pl. a kóbor állatok befogadását stb. hanem önzetlenül teszi; látom ez számodra kiállhatatlan tulajdonság. Nem mondom hogy mindenki legyen vega, már a kis lépések is számítanak. A baj az, hogy az emberek nagy százaléka csak állítja magáról, hogy mekkora "állatvédő", mert jól hangzik. De sokan valójában egyáltalán nem tesznek semmit, még nyilvánvaló helyzetekben sem. (Tisztelet a kivételnek). Itt a gyakorikérdéseken is mindenki menhelyekre jár segíteni és mázsaszám hordja a kutyakaját nekik. A tapasztalataim azonban azt mutatják, hogy lasszóval kell fogni a valóban önzetlen, ingyen segítséget. Olyat főleg, aki nem csak egyszer jön, hanem rendszeresen.
"..hogy a haszonállatokat úgy vágják le és úgy tartsák őket, hogy az ne járjon fájdalommal.."
Ez lehetetlen. Még a bio tartásban élő állatok esetében sem kevésbé stressz vagy fájdalommentes a leölésük. Egyébként egy "haszonállat" is ugyanúgy érez fájdalmat, mint akár a kutyád, vagy te magad. Azért mert megszoktuk, hogy ezeket az állatokat megesszük, még nem azt jelenti, hogy kevesebbet érne az életük. Úgy beszélsz róluk, mintha gépek lennének, nem érző lények.
még be is másoltad amikor írtam, hogy fájdalommentes legyen a leölésük
akkor most minek írsz ilyet, hogy úgy beszélek róluk, mintha nem lennének érzéseik? komolyan nem értem
és egyébként te azt honnan tudod valakiről mondjuk itt GYK-n eldönteni, hogy valójában mekkora állatvédő
de aki tényleg az, akkor az tuti, hogy vega szerinted?
és a világért sem szeretnék személyeskedni, de te miért vagy annyira biztos abban, hogy jó állatvédő vagy?
én nem beszélek úgy a haszonállatokról, mint ha gépek lennének, a gépeknek nem őlnék bele abba pénzt, hogy ne okozzak nekik fájdalmat
a haszonállat azért van, hogy kiszolgálja az ember igényeit
és ez a disznók, marhák és sokszor más álltok esetében azt jelenti, hogy levágják őket azért, hogy majd megehessük
én úgy gondolom, ha normális körülmények között felnevelek egy haszonállatot és a leölését is úgy csinálom, hogy a lehető legkisebb fájdalommal járjon az neki, akkor egy állatvédő sem szólhat meg engem ezért
de biztosan én gondolom rosszul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!