Szerintetek ilyen egy állatvédő?
"..Isten nem azért teremtett minket mindenevőnek, hogy csak növényeket együnk..."
A mindenevő nem azt jelenti, hogy KELL húst is ennünk, hanem hogy ehetünk húst is és növényi táplálékot is, van választási lehetőségünk. Azok a népcsoportok, akik nem tudnak növényeket termeszteni, vagy nem elegendő mennyiségben, rá vannak szorulva az állati eredetű élelemre is (tej, hús). De nálunk nem így van. És így is lehet egészségesen élni, úgyhogy számomra semmi sem szól amellett, hogy megöljek egy másik állatot. Ha ezért "begyöpösödött" vagyok (ahogy írod), hát vállalom. Én így jobban érzem magam, hogy mások mit gondolnak, egy cseppet sem érdekel.
persze, úgy élsz ahogy akarsz, azt eszel amit akarsz
de a gondolkodásmódod akkor is szinte nevetséges
nekem is van sok vega ismerősöm, de ők azért azok, mert nem szeretik valamiért a húst
viszont az ilyenektől falnak megyek, mint te
szerinted kevesebb állatot ölnek meg azért, mert te nem eszel húst?
természetes, hogy húst eszünk
mint már írtam, Isten ilyennek teremtett minket, ergo teljesen helyén van, hogy húst is eszünk
ilyen alapon gondolkodhatnánk úgy is, hogy ha már vagyunk olyan szerencsések, hogy mindent meg tudunk enni, akkor miért írtjuk ki a növényvilágot?
ők is érző lények, ne együnk már növényeket, inkább állatokat
Utolsó kommentelőnek:
Bocs, de inkább te vagy nevetséges. Mi az, hogy "Isten" ilyennek teremtett bennünket? A nagy fehérszakállú? Vagy mit szeretnél ezzel kifejezni? Hogy az ősemberek bezzeg ettek húst, és ettől fejlődött ki az agyunk? És? Akkor mi van, hm? Most ide kéne valami respect a cro-magnoniak felé, és ezért együnk húst? Ennyiből menj bunkóval vadászni, hordj emberi fejbőröket dísznek, erőszakold meg a szomszéd település nőit, stb, mert az ősemberek is ezt csinálták.
Hús nélkül még sportolni is lehet, sőt, a gladiátorok se ettek húst, aztán mégis...
Továbbá a vegetarianizmus nem valami fényevő fátölelgető "jajnebántsunksenkit" hippi dolog. Igen, simán megeszik szegény növényeket. Picit gondolkozol szerintem te is rájössz, mi a különbség egy központi idegrendszerrel rendelkező gerinces és egy répa között. A te hozzászólásod mutat inkább szűklátókörűséget, hogy egyből elítélsz, leidiótázol valakit, csakis azért, mert nem eszik húst. De mondjuk két percig folyamatosan, információkat közölve gondolom már nem tudnál beszélni a témáról.
Csak a németeknél kb egymillió vegetáriánus van. Nem járnak többet orvoshoz, mint más. Ezernyi bizonyíték van rá, hogy nem leszel tőle beteg, sőt. Inkább tájékozódj, és tanulj meg elfogadni másokat, mielőtt csukóból leszólsz valakit azért, mert valamiben más, mint te.
Szerintem.
Upsz, elírtam.
Németországban kb 1 millió vegán van.
És 6 millió vegetáriánus.
2010-es adat. Köszönik jól vannak.
persze, hogy jövök az Istenes dumával, mert a vega barátod szerint főben járó bűn állatot enni
és ha nem tűnt volna fel, az egész kérdés ilyenek miatt lett kiírva
most persze, lehet itt jönni ezekkel, hogy tök egészségesen lehet élni hús nélkül, de minek?
találjátok ki egyből, hogy húst enni régimódi, embertelen dolog és fejlett, civilizált emberek között elfogadhatatlan
nem kell ősember módjára viselkedni, de tény, hogy ha az őseink nem ettek volna húst, nem fejlődtek volna úgy, ahogy, mármint egészség szempontjából
meg ugye kutyákhoz hasonlítani a haszonállatokat és még én vagyok szűk látókörű...
húst enni természetes, ösztönös dolog, ebbe az egészbe ennyi hülyeséget belekeverni, na az a nem normális
nem azt mondom, hogy kötelező húst ennetek de akarjátok már megmagyarázni, hogy ennek van valami köze is az állatvédelemhez
csokoládé nélkül is vígan eléldegél az ember, sőt egészségesebben, mibe, hogy már ettél a héten?
"persze, hogy jövök az Istenes dumával, mert a vega barátod szerint főben járó bűn állatot enni "
Leszel szíves ezt a részt beidézni, mert sehol nem látom, hogy ezt írta volna.
"találjátok ki egyből, hogy húst enni régimódi, embertelen dolog és fejlett, civilizált emberek között elfogadhatatlan "
Ilyet is leszel szíves majd akkor leírni, ha ezt mondják neked, oks?
"őseink nem ettek volna húst, nem fejlődtek volna úgy, ahogy, mármint egészség szempontjából "
Igen, és akkor mi van? 2013-at írunk, és nem épp félemberből próbálunk homo sapiensek lenni.
"meg ugye kutyákhoz hasonlítani a haszonállatokat és még én vagyok szűk látókörű... "
Átlagos értelemmel belátható, hogy ha bezársz egy malacot meg egy kutyát egy szűk helyre, sose látják a napfényt és 5 centis szarban ácsorognak egész nap, akkor mindkettőnek rossz lesz. Tudod elég sok közös van mindkettőben más téren is. De aki szűklátókörű, annak ez nyilván nem esik le.
"húst enni természetes, ösztönös dolog, ebbe az egészbe ennyi hülyeséget belekeverni, na az a nem normális "
Ez az "egész hülyeség" csak annyit jelent egyfelől, hogy állatkínzással egyenértékű körülmények között él a haszonállatok nagy része. Ez neked hülyeség? Gratulálok. És nyilván aki nem akarja ezért a húsukat enni, az meg egy idióta, noha semmi hátránya nincs belőle, és neked is több húsos szendvics jut. Te valami ételfetisiszta vagy?
"már megmagyarázni, hogy ennek van valami köze is az állatvédelemhez "
Legjobb mondat, bravo.
Tudod a tigris, orrszarvú, meg pár delfinfaj azért van a kihalás szélén mert bizonyos testrészeiket megeszik, mert a kínaiak szerint mondjuk potencianövelő. Ha ezt a hülyeséget ki lehetne verni a fejükből, nem halna ki a tigris 20 éven belül. Látod, itt a kapcsolat egy állat megevése, és az állatvédelem között. Sikerült megérteni?
Akkor következő lépcsőfok az lenne, hogy megértsük, hogyan hat ki pár millió ember húsfogyasztási szokása arra, hogy az állatokat ipari körülmények között tartják a kereslet kielégítésére. És ez rossz nekik.
látom nagyon okosnak hiszed magad, de mit lehet kezdeni az ilyenekkel
úgyis csak azt a részét érted meg, amit meg akarsz...
idézzem, hogy mikor írt ilyet, hogy főbán járó bűn?
mondjuk amikor leírta, hogy ha szereti az embereket, nem bántja őket
ha szereti az állatokat, nem bántja őket
egy lapon emlegeti a kettőt, ez már önmagában probléma
és lehet, hogy nem írta le így szó szerint, hogy állatot ölni ugyanolyan bűn, mint embert, de erre gondolt
embert ölni pedig bűn, innen már feltételezem ki tudod következtetni, hogy az állatölést is bűnnek gondolja
első mondatalkotási hibám, ami egy szó kimaradása miatt lett kicsit furcsa, de értelmezhető és mégis belekötsz... hát nagyon intelligens egyed lehetsz, mit ne mondjak
egyébként itt nem az állatok tartásáról van szó, hanem magáról a tényről, hogy megölik őket és az emberek zöme van is akkora szemétláda, hogy megeszi őket
élhetnének többet is, persze, de ha így állna hozzá mindenki, akkor soha nem ennénk belőlük
tudom, tudom, szerintetek ez lenne a helyes, de azért ez nem így van
a disznó is mindenevő, mégis gondolkodás nélkül megeszi a húst
ja, hogy mi emberek vagyunk és kéne gondolkoznunk mielőtt egy ilyen gerinctelen dolgot csinálunk, hát nem tudom, nem szoktam
meg hát szegény röfiket és minek bántom már? ők is ki vannak szolgáltatva a kegyetlen civilizációnak, moslékot esznek, de hát miért ne ehetnének rendes kaját, mint mi? de csak növényt persze, isten ments, hogy egy idejekorán elhunyt állattal etessem szegényt, még a végén felbujtó leszek
Némi "csekély" eltérést vélek felfedezni egy ragadozó és egy mindenevő között, neked ez nem tűnt fel?
A ragadozó nem képes növényi táplálékon élni, nincs választási lehetősége. Az ember nem ragadozó. Kizárólag húsevéssel (pláne nyers hús evéssel ahogy a ragadozók) nem lenne képes életben maradni. Ezzel szemben képes arra, hogy állati eredetű táplálék nélkül, csak növényi táplálékot fogyasztva is egészséges maradjon. Ezzel a ténnyel vitatkozhatsz, de akkor is tény marad.
de szerencsére az is tény marad, hogy nagyon kevesen gondolkodnak csak így mint te
persze, nagyon szép duma ez, hogy együnk növényeket és akkor nem kell megdögleniük az állatoknak idő előtt, de ez nem ennyire egyszerű
biztos vagyok benne, hogy egészségesebb az az ember, aki húst is eszik
ez nem egy káros szenvedély, hanem táplálék ami tele van vitaminnal
csak sajnálni tudom azokat, akik azért nem esznek húst, mert belegondolnak szegény állat életébe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!