A szomszéd kutyája megöli az összes macskánkat, mit lehet tenni?
Ez érdekes, hogyan papolnak páran hogy ha kutya területére téved be egy kisebb állatka, amit aztán kinyir a kutya, az nem gond- természetes dolog.
Ám multkor olvastam hogy egy házhoz tévett be egy idegen kutya, amit a tulaj (egy apuka volt) agyon ütött lapáttal. Persze a gyermeke kiírta ide kédésnek, hogy mi a teendő. Mindenki meg akarta verni a szülőt, plussz fel akarták jelenteni.
Na akkor: nem azért kaptál annyi választ a kutya mellett, mert mindenki kutyabarát, legalábbis szerintem.
Kívülállóként azt mondanám sajnálom a cicád és tudom milyen nehéz rájuk figyelni, mert több háztömbnyi a területük.
DE. Vannak törvényeink is és akármilyen gerinctelennek tűnik is a szomszédod, nem vét ellene. A macskáid viszont bemásznak az ő magánterületére. Innentől ha tetszik ha nem, a szomszédnak van igaza.
Mit szeretnél, hogy azért, mert a te macskáid folyton átmászkálnak hozzá, ő felügyelje a kutyáját 0-24ben és tiltsa le a macskákról? Neked is meg kellene értened az ő álláspontját.
Bár el tudom képzelni milyen ember lehet, viszont a kerítés felhúzásán kívül nem sok mindent tudsz tenni, neked kell megelőzni a további bajt.
"..Nem hiszem el h egy egér sem volt nálatok..."
Nekem meg teljesen mindegy, hogy te elhiszed-e vagy sem.
Tudtommal vannak olyan kutyafajták, amik ösztönösen irtják vagy tartják távol a rágcsálókat a területüktől. Macska helyett szerezz be egy ilyet, vagy tanítsd be a kutyáidat, hogy kapják el őket.
Néha nálunk is az udvaron vagy a kertben egy-egy patkány vagy egér, de a 8 hónapos "sima" keverék kutyánk önszántából elkapdossa őket, és tanítás nélkül viszi az összeset a kuka mellé. Hálából kap tejet, meg komolyabb odafigyelést, hogy ha netán gond lenne, azonnal vihessük állatorvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!