Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Hidegben kint tartott kutyához...

Hidegben kint tartott kutyához amelyik reszket és köhög hívhatok állatvédőket vagy rendőrt?

Figyelt kérdés
Tudomásomra jutott egy ismerősömtől hogy egy idióta vénasszony a mínusz fokok ellenére kint tartja 12 éves kistermetű kutyáját (a fajtájátnem tudom sajnos),az állat reszket és úgy köhög mint egy felnőtt ember. Kérdésem hogy ez megüti-e azt a határt hogy jogilag tenni lehessen ellene.

nov. 4. 18:54
1 2
 11/20 laji2 ***** válasza:
48%

Megint csak, az adott esetről ítélkezés nélkül. Írod: "Elvolt, amelyik túlélte." Ez én nem írnám ilyen rosszalló hangvétellel. Ezt hívják ugyanis törzsfejlődésnek, természetes (+ emberi) kiválaszt(ód)ásnak. Enélkül (a kutyára összpontosítva) nem lennének évezredekig nagyon fontos haszonkutyáink, de mai ölebeink sem.

nov. 4. 20:52
 12/20 anonim ***** válasza:
66%

Az adott eset itt az, hogy egy kutya kint fázik, és láthatóan szenved. Oké, faluhelyen a kiszelektálódott (ki volt téve mind, aztán hajrá) egyedek jól bírják a hideget.

Biztos nagyon örül ennek a ténynek ez a szerencsétlen 12 éves kicsi kutya. Ha elolvassa a kommentedet, már nem is fog reszketni. Ide illik a kommented.

nov. 4. 20:57
 13/20 laji2 ***** válasza:
34%

Meg kellene próbálnod olvasni is, nem csak írni. Eleve az volt A LEGELSŐ MONDATOM: "Félreértés ne essék, nem akarok állást foglalni egyik irányba sem." Olyan nehéz ezt megérteni? Tökéletesen egyértelmű, hogy nem értetted meg EGYIK hozzászólásomat sem. Talán fuss neki megint.

nov. 4. 21:04
 14/20 anonim ***** válasza:
75%

Kérdés: Kicsi öreg kutya nagyon reszket és köhög, mit tudnék tenni?

Válaszod rá: Fura, bezzeg a régi falusi nagy bundás kutyák, pláne ha még házuk is volt, azok bírták a hideget.

Oké. Hol segít ez a kérdésben szereplő kutyán? Ettől hirtelen gyapja nő, és felkapálja a kertet?

nov. 4. 21:12
 15/20 laji2 ***** válasza:
29%
Értem, nem sikerült megértened második olvasásra sem. Próbáld meg harmadszor is, lassabban. ÉN NEM A KÉRDÉSSEL FOGLALKOZTAM, MINT AZT LEGELSŐ MONDATOMBAN JELEZTEM IS. Lehet, ez tényleg túl sok a te szintednek?
nov. 4. 21:15
 16/20 anonim ***** válasza:
70%
Ha nem a kérdéssel foglalkoztál, akkor minek írtál hozzá?
nov. 4. 21:26
 17/20 laji2 ***** válasza:
20%
Ugyanazért, amiért SOK EZER más hozzászóló is, pontosan ugyanígy. Mert kapcsolódik a kérdéshez. Mindenüvé eljársz ledorongolni? Ráérő ember lehetsz.
nov. 4. 21:30
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy próbát megér, de készülj, hogy a rendőr lehet, hogy ki se megy (sokszor családon belüli erőszakra is csak legyintenek) és sajnos nincs nagyon átgondolva/kiépítve a rendszer, hogy mit is tudnának csinálni a beteg kutyával. A gazdát tudják megbírságolni és elkobozhatják az állatot is, de nincs olyan harmadik szervezet, aki kötelezően átveszi ÉS meggyógyítja.

Az állatvédőknek pedig semmi jogkörük nincs és ahogy száll el az infláció, egyre kevesebb pénzből gazdálkodnak. Lehet visznek neki házat, szalmát, elviszik a kutyát orvoshoz vagy át is veszik a gazdától, ha magától lemond róla és nekik meg van helyük és anyagi keretük rá, de sajnos lehet, hogy azt mondják, hogy ezzel nem tudnak foglalkozni.

Ha neked van rá kereted, lehetsz proaktívabb és megcsinálhatod mindazt, amit az állatvédőknél írtam, ha már ilyen széteső rendszerben élünk.

nov. 5. 04:39
 19/20 anonim ***** válasza:
86%

"Mindenesetre a kevésbé hideg fagyok esetén viszont elvolt a házőrző a jól megépített óljában: fa, alaposan bélelve rongyokkal."

Nem rongyokkal, szalmával. A falusi parasztember nem volt hülye, hogy könnyen átázó rongyokat tegyen a kutyaólba. A szalma száraz marad és nagyon jól hőszigetel. Mi is így béleljük ki a kutyaházat, ami szélvédett, fagymentes helyen van. 11 éves kinti kutyánk nem fázik.

nov. 5. 09:37
 20/20 anonim ***** válasza:
42%
12 éves a kutya, köszöni szépen eddig jól volt. Most a "mínusz fokok" egyenlő-1. Az utóbbi tízen évben bőven voltak 15 fokos hidegek is reggelre, teljesen egyértelmű: Annak a betegségnek semmi köze a mostani hűvösebb reggelekhez.
nov. 5. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!