Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Hidegben kint tartott kutyához...

Hidegben kint tartott kutyához amelyik reszket és köhög hívhatok állatvédőket vagy rendőrt?

Figyelt kérdés
Tudomásomra jutott egy ismerősömtől hogy egy idióta vénasszony a mínusz fokok ellenére kint tartja 12 éves kistermetű kutyáját (a fajtájátnem tudom sajnos),az állat reszket és úgy köhög mint egy felnőtt ember. Kérdésem hogy ez megüti-e azt a határt hogy jogilag tenni lehessen ellene.

nov. 4. 18:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
86%
Igen, hívnák!
nov. 4. 19:08
 2/20 anonim ***** válasza:
92%
Biztos h hívnék.
nov. 4. 19:10
 3/20 anonim ***** válasza:
91%
Azonnal hívnék!
nov. 4. 19:30
 4/20 anonim ***** válasza:
91%
Én is!
nov. 4. 19:30
 5/20 anonim ***** válasza:
67%
Miért akarjátok bebörtönözni azt a kutyát? Nem követett el semmilyen bűncselekményt. Ha köhög esetleg orvos kellene neki.😅
nov. 4. 19:44
 6/20 anonim ***** válasza:
14%
Pszichiáter neked???
nov. 4. 19:45
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Állatvédőt hiába hívsz, nincs hatósági jogkörük.

Az illetékes jegyzőnél tehetsz bejelentést.

nov. 4. 20:23
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Én először mindenképpen beszélnék a nénivel, később pedig cselkednék a hatóságnál.
nov. 4. 20:33
 9/20 laji2 ***** válasza:
48%

Félreértés ne essék, nem akarok állást foglalni egyik irányba sem. Csak elgondolkodtam azon, hogy faluhelyen régen csak "farkasordító hidegben" engedték be a kutyát a házba. Bőven olvasni régi regényekben (Mikszáth, Jókai stb.), de nagyszüleimtől is hallottam.

A farkasordító talán úgy legalább -10 fokot jelenthet? Nem tudom, az elmúlt hetekben nem sok farkassal volt dolgom... Mindenesetre a kevésbé hideg fagyok esetén viszont elvolt a házőrző a jól megépített óljában: fa, alaposan bélelve rongyokkal.

(Más kérdés természetesen, hogy ha észlelhetően göthös a kutya, akkor ott valóban tenni kell valamit.)

nov. 4. 20:36
 10/20 anonim ***** válasza:
71%

#9 Elvolt, amelyik túlélte. Amelyik megdöglött (nem volt ritka eset) azt meg szó nélkül elásták.

A nagy bundás csobánkutyák bírták, ezek el is szaporodtak ott a falvakban. Sok fajta (a kérdésben radásul egy öreg kistestű kutyáról van szó) meg nem való kintre, göthös vagy sem.

nov. 4. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!