Hidegben kint tartott kutyához amelyik reszket és köhög hívhatok állatvédőket vagy rendőrt?
Állatvédőt hiába hívsz, nincs hatósági jogkörük.
Az illetékes jegyzőnél tehetsz bejelentést.
Félreértés ne essék, nem akarok állást foglalni egyik irányba sem. Csak elgondolkodtam azon, hogy faluhelyen régen csak "farkasordító hidegben" engedték be a kutyát a házba. Bőven olvasni régi regényekben (Mikszáth, Jókai stb.), de nagyszüleimtől is hallottam.
A farkasordító talán úgy legalább -10 fokot jelenthet? Nem tudom, az elmúlt hetekben nem sok farkassal volt dolgom... Mindenesetre a kevésbé hideg fagyok esetén viszont elvolt a házőrző a jól megépített óljában: fa, alaposan bélelve rongyokkal.
(Más kérdés természetesen, hogy ha észlelhetően göthös a kutya, akkor ott valóban tenni kell valamit.)
#9 Elvolt, amelyik túlélte. Amelyik megdöglött (nem volt ritka eset) azt meg szó nélkül elásták.
A nagy bundás csobánkutyák bírták, ezek el is szaporodtak ott a falvakban. Sok fajta (a kérdésben radásul egy öreg kistestű kutyáról van szó) meg nem való kintre, göthös vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!