Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » El akarják venni az állatvédők...

El akarják venni az állatvédők a macskáimat mert két hétig munkanélküli voltam, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van 5 gyönyörű fehér és vörös egeszséges cicám.

Volt egy nagyon rossz állásom kiléptem, a macska pont utána lett beteg 80 ezer volt az orvos. Segítséhet kértem egy állatmentőtől. Elhelyezkedtem máshol, várom az első fizut, de akitől segitséget kértem elkezdett rendszeresen támogatni később kérés nélkül.

Most kitalálta, hogy elviszi a macskáimat és odaadja milliomosoknak.

Nagyon erőszakos, át szokott mászni a keritésen és befeketitett a szomszédnál meg a felettem lakónál is aki utál mert megvakarta venni a lakást de nem adtam(már fel is jelentett egyszer a szomszéd de nem jött be neki) , mert nem találta a cimet és elkezdett beszélgetni velük, hallottam az ablakbol egy részét a szomzéd is engem szidott .

Szerény körülmények között élek mondhatni vidéki átlag, de a neten úgy adta elő hogy rettenetes a hely ahol szenvednek a macskák és gazdát

is talált már nekik mert szépek, egészséhesek.

Fotózott itt össze vissza, a szomszéd lomtalanitásra váró szemetét is gondolom miért... Hogy putrinak látszon a hely.

Bocs hog zavaros, de nagyon feszült vagyok.

Mit tegyek?

#macska #állatvédő #állatvédelem #állat elkobzás #macska örökbe adás
2023. okt. 16. 15:29
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
80%

Persze, hogy ki tudom fizetni zsebbol az allatorvost, ha nem igy lenne, nem lenne allatom.

Mert a baj barmikor bekovetkezhet.

Valoszinuleg a korulmenyek botranyosak, egyeb esetben fel se merulne az, hogy valakitol allatokat vigyenek el.

De feljelenteshez jogod van, mar ha igaz a sztori, mert ilyet azert senki nem tehet, hogy bemaszik meg zaklat.

Aztan ha az ugyed jogerore lep, tehat valoban bebizonyosodik, hogy alkalmatlan vagy az allattartasra, akkor majd elvihetik oket, de majd a rendorokkel egyutt jonnek ki. Csak igy a random mariska nem ugorhat be az allatokert.

2023. okt. 17. 13:52
 42/52 anonim ***** válasza:
84%
Ha el tudod látni az állataid miért fogadtad el a rendszeres segítséget? Nekem ez így nem kerek. De igazából nincs félnivalód, ha valóban igaz amit állítasz. És én sem hiszem el h a gazdagabbaknak pont a te macskáid kellenek.... azok megveszik a kanapécicát 300 ezerért. A másik ha szerény körülmények között élsz, mi a fenének 5 macska már bocsánat. Én nem élek szerény körülmények között, szintén vidék, és 3 macskám van, ennyit tudok ellátni tisztességesen. A te szerény körülményedre minek az 5 macska???
2023. okt. 17. 21:56
 43/52 anonim ***** válasza:
100%

Engem a füzesabonyi menhelyből zaklatott így egy pitsa. Pènzt, segítsèget nem adtak, csak hónapokig a nyakamra jártak mert szerettem volna ha elviszinek a kertemből pár kóbor kismacskát amit bedobtak. Csak fènykèpezgettek, ès neten úgy adták elő hogy ők gondozzák, etetik a macskákat, stb. Azèrt járattak le, mert nem akartam őket megtartani. Úgy adták elő hogy az èn macskáim ès meg fogom őket ölni ha nem jön èrtük valaki.bolyan kèpeket tettek fel amik alapján beazonosítható a házam.

Èn az online lejáratás után írtam a vezetőnek hogy ha nem távolítják el 1 napon belül a kèpeket akkor feljelentèst teszek.

Leszedtèk a kamu szöveges, engem ócsároló kiírásukat. 1 hónap múlva mèg jött volna ez a fèreg fènykèpezni ( akkor már règ elpasszoltam a macskákat jófogáson). Mintha ő lett volna otthon. Rendőrt hívtam,de nem várta meg, eltakarodott

Tehát írd meg hogy fel lesznek jelentve, vagy tènyleg jelentsd fel őket.

2023. okt. 23. 06:33
 44/52 anonim ***** válasza:
100%
43-as: Nos, erről van szó. Én szoktam olvasgatni macskás oldalakat, állatvédőket is és valóban manapság egy jelentős részük olyan lett, mint a fasiszták. Olyan dolgokért kiáltanak ki állatkínzónak, ami 20-30 éve még normális volt (pl. kiengeded a macskát a környékre sétálni). Olvastam olyan írást, ahol azt ecsetelték, hogy valami törvény tiltja, hogy kiengedd a cicát a telekről, olyan kerítés kell, ami meggátolja a kisétálást. Nos, belegondolnak ezek, hogy egy családi ház esetén több millió forint lehet egy új kerítés csináltatása, vagy átalakíttatása? Én szeretem a macskákat, azt én is elítélem, ha valaki éhezteti őket, vagy nem részesíti őket orvosi ellátásban, de ma már olyan elvárásokat akarnak sokan alappá tenni, hogy luxus lesz az állattartás. Valamint olyan veszéllyel jár, hogy fanatikusok feljelenthetnek állatkínzásért piszlicsáré vagy nem létező okból. Kinek hiányzik ez?
2023. nov. 15. 22:04
 45/52 anonim ***** válasza:
85%

44-es,

Egyetértek veled abban, hogy irreális és abszurd dolgokat várnak el. Viszont, ha a cicád az utcán van és baja esik, esetleg ő okoz kárt másnak, nem lehet felelősségre vonni senkit. De egy cicának is szüksége van arra, hogy kint lehessen, nagyobb legyen a mozgástere. A kutyát elvileg pórázon lehetne csak vinni, de sokan ezt sem tartják be, nem beszélve a sok "önsétáltató" kutyáról. Ott ugyanez a helyzet. Ha megsérül vagy ő okoz kárt másban, akkor köt vonnak felelősségre? Hiába mondja az ember, hogy szelíd, barátságos az állata, balesetek bármikor történhetnek.

2023. nov. 17. 16:03
 46/52 anonim ***** válasza:
10%

A kutya más, mint a macska. Egy kutya nagyon gyakran támadhat emberre. Pl. kiszökik és az utcát a territóriumának tekinti, megharapja az arra járókat. A macskák, kivéve a veszettség esetét, nem támadnak járókelőkre.

Az én kertembe bejár egy cicuka kakálni. Bosszantó, de mivel aranyos kis állat, zokszó nélkül takarítok utána. Fogalmam sincs, kié lehet, de nem is nyomozok utána.

Egy macskának valóban kellene a nagyobb mozgástér. Nem biztos, hogy az a jó neki, hogy túlféltésből bezárják és eléretik vele a maximális élethosszát. Tartalmasabb élete van, ha kijárhat. Persze, veszélyek is vannak, de ezen az alapon az emberek se menjenek sehova, mert vannak bűnözők, balesetek, stb.

A bezárás ott indokolt, ahol olyan típusú az ingatlan, hogy pl. emeletes házban egy lakás, ahol ha kisétál a kapun, nem tud visszamenni. Vagy nagyon forgalmas út mellett van a lakás, ezért nagyon nagy az elütés veszélye. Kisebb forgalmú kervárosi helyeken szerintem jobb, ha hagyják őket jönni-menni.

Igazából az a bajom sok állatvédővel, hogy azokat, akik engedik sétálni az állatot, úgy kezelik, mint állatkínzókat, vagy elmaradott, barbár embereket. Itt egyrészt arról van szó, hogy sokan az állatot nem egy felnőtt állati egyednek látják, hanem tudat alatt egy két-három éves embergyerekként kezelik. Sok gazda eleve úgy nevezi magát, hogy ő a macska apja vagy anyja. Ez nem normális. Én az állatra úgy nézek, mint egy másik felnőtt egyedre, akinek abból következően, hogy egy másik faj tagja, megvannak a speciális szükségletei. Szerintem nem jó teljesen eltávolítani őket a természetes életformájuktól.

Másrészt a benti tartást szerintem üzleti okokból is preferálják, mert a szobacicának több bútor, játék, stb. kell, hogy ne kattanjon meg a bezártságtól. Ez hatalmas biznisz. Ezért is erőltetik.

2023. nov. 17. 21:17
 47/52 A kérdező kommentje:

Utolsó 3 hozzàszóló. Így van.

Nem olvastam végig a hozzàszólàsokat, de egyàltalàn nem éheznek a macskàim, van amelyik kövér is, kettő aki hajlamos rà.

Ki tudtam volna fizetni az orvost, csak arra nem szàmitottam, hogy egy ritka betegség kapja el őket és rögtön mindd az 5re átterjed.

Igen, pont azt csinàltàk amit az utolsó előtti hozzàszólóval az emlitett àllatvédők.

A tàpot meg azért fogadtam el mert régebben semmit nem fogadtam el, van az a mondás hogy ami ingyen van azért ketszer kel fizetni..., de párszor ez miatt pórul jártam.

És van egy másik mondás, hogy

2023. dec. 7. 23:05
 48/52 A kérdező kommentje:

"ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el"..

Ami arról szól hogyha jó szívvel adnak fogadd el..

Viszont arra nem gondoltam volna soha, mert imádom az àllatokat és régen sokat utaltam is a Cicamica alapitványnak( ezek nem ők voltak), hogy az állatvédők annyira aljasak, hogy az első mondàs fog bejönni....

2023. dec. 7. 23:09
 49/52 anonim ***** válasza:
59%

A mai állatvédők többsége fanatikus, akik az állatokat már az emberek elé helyezik. Lassan milliós havi jövedelmeket várnának el ahhoz, hogy valaki tarthasson egy macskát. Pl. legyen megfelelő kerítés, a lakás is olyan legyen, hogy a macska ne legyen balesetveszélyben, stb. Ez a nem lehet kiengedni is túlzás. Természetesen annyi elvárható, hogy rendesen egyen az állat, fagyban ne aludjon kint, kapjon orvosi ellátást, szerintem még az ivartalanítás is ide tartozik, mert szaporák. De ezen túl szerintem már egy fasisztoid őrület, amit ezek csinálnak.

Ha valaki meg megszorul és segítséget kér, akkor segíteni illene, nem vegzálni a gazdát. Hiszen önhibáján kívül jutott ilyen helyzetbe.

Manapság nagyon könnyen ráakasztják az emberre az állatkínzás vádját, sokszor ok nélkül. El is megy a kedve az állattartástól az embernek.

2023. dec. 7. 23:46
 50/52 anonim ***** válasza:
85%

Ja, tényleg nagyon fasisztoid elvárás az, hogy ne legyen balesetveszélyes a lakás egy állatra nézve (se). Botrány, nem is értem, hogy merik feltételezni az állat biztonságát.

Komolyan, ez az oldal mindig meg tud lepni...

2023. dec. 8. 07:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!