Azok a kutyások, akik szerint napi 4-5 órát kell egy kutyával foglalkozni, azok munkanélküliek / nem tanulnak?
Nem vagyok kutyás, de az oldalon az állatos kategória ugrik fel elsőnek, és volt már, hogy rákattintottam pár kérdésre. És csomószor láttam, hogy emberek azt írják, hogy egy kutyával minimum 4-5 órát kell naponta foglalkozni, különben állatkínzó vagy.
És egy másik dolog, azt vettem észre, hogy mikor reggel 6:30 körül megyek a buszmegállóba, akkor egy kutyasétáltató embert sem szoktam látni, de mikor az iskolában elmarad az első 2-3 órám, és 9 körül megyek a buszmegállóba (mikor már a legtöbben munkában/iskolában vannak), akkor legalább 3 kutyás jön velem szembe, pedig csak kb. 2 percről van szó mire odaérek.
Emiatt gondolkodtam el azon, hogy aki tényleg ennyit foglalkozik a kutyájával, az vajon munkanélküli? Nem provokatív a kérdés, csak érdekelne, mert nekem még simán iskola mellett még magamra is alig van időm, nem hogy még egy kutyára.

Lehet, hogy délutánosok vagy éjszakai műszakba mennek vagy csak későbbre járnak dolgozni. A munkát nem mindenki egyformán kezdi el.
Szabadságot vettek ki. stb dolog is lehet gyes gyed, ha nők.

Én tényleg annyit foglalkozok vele, mivel itthonról dolgozok és szingli vagyok, nincs gyerekem. Ha lenne, akkor is legalább 2-3 órát azért szánnék rá, mert igényli a sétát, játékot. Ha ennyi időm nem lenne rá a nap 24 órájából, akkor nem tartanék kutyát. Minek, ha úgyis csak hanyagolnám?
Nekem itt inkább az szokott kamunak tűnni, mikor írják, hogy esőben-szélben-hóviharban is napi 2 órát kell sétálni a kutyával. Hát érdekes módon én még egy borongósabb napon se szoktam látni senkit kutyával, csak mikor süt a nap🤣Szóval ez tuti kamu, hogy mindenki minden nap sétál a kutyájával, a legtöbb örül, ha legalább hétvégén elviszik.

Ha nem korlátozzuk szigorúan a sétára, tényleg foglalkozom ennyit a kutyámmal, tekintve, hogy benti kutya, és amikor nem munkahelyen vagyok, vagy nem olyan helyen, ahova nem jöhet (posta, élelmiszerbolt), akkor a kutyámmal együtt töltöm itthon az időt, ez meg azért napi 4-5 óránál több, ha mindent figyelembe veszünk, azt is, amikor csak fekszik mellettem a kanapén, és vakartatja a hasát.
Ettől eltekintve tényleg vannak olyan fajták, illetve egyedek fajtákon belül, akiknek sok és intenzív foglalkozás kell, és ha ezt nem kapják meg, probléma lesz a viselkedésükkel, szóval ha valaki ilyen kutyát akar, vagy tart, az okkal kap ilyen véleményeket, ha nem lenne elég ideje a kutya megfelelő tartására. Szóval mondjuk aki kényelmes, otthonülő, kevés a szabadideje, az ne malit tartson például. Persze, vannak, akik túlzásba esnek.
A másik, az, hogy te mikor hány kutyást látsz, nem releváns, én például törzsidős rendszerben dolgozom, 9-re járok, ha 8-kor indulok itthonról, még akkor sem vagyok elkésve, ehhez igazítom a kutyasétáltatást, a kutyám meg nem egy pacsirta típus, ha rajta múlna, el is késhetnék, ha kész lesz a 3-as metró, akkor még később is indulhatok akár, vagy ha ugyanúgy indulok, mint most, hamarabb hazaérek majd, néha meg itthonról dolgozom, akkor még kevésbé kell sietni. De vannak - még ha nem is gyakori - kutyabarát munkahelyek, így van, aki a kutyájával jár dolgozni, szoktam látni ilyeneket is.

Tenyleg vannak kokemeny munkakutyak, akiknek nem eleg a napi 20 perc rohangalas a kertben, de azert ketlem, hogy veluk is napi 5 orat feladatoznanak, setalnanak. Vagy nem tudom, tenyleg ki hogy csinalja, de epp ezert nem is ilyen fajtat valasztottam.
Nekem tacskom van, osszessegeben napi 2 orat szoktunk setalni. Ha nagyon rossz ido van, akkor kevesebbet, mert pisilni is alig tudom kirangatni :D
En peldaul reggel 9-re, neha 11-re jarok dolgozni, tehat valtozo mikor viszem ki, de munka elott mindenkeppen muszaj kicsit lefarasztani, foleg, mivel o benti. Szoval abbol nem nagyon lehet messzemeno kovetkezteteseket levonni, hogy te mikor latsz kutyasokat az utcan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!