Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Azok a kutyások, akik szerint...

Azok a kutyások, akik szerint napi 4-5 órát kell egy kutyával foglalkozni, azok munkanélküliek / nem tanulnak?

Figyelt kérdés

Nem vagyok kutyás, de az oldalon az állatos kategória ugrik fel elsőnek, és volt már, hogy rákattintottam pár kérdésre. És csomószor láttam, hogy emberek azt írják, hogy egy kutyával minimum 4-5 órát kell naponta foglalkozni, különben állatkínzó vagy.

És egy másik dolog, azt vettem észre, hogy mikor reggel 6:30 körül megyek a buszmegállóba, akkor egy kutyasétáltató embert sem szoktam látni, de mikor az iskolában elmarad az első 2-3 órám, és 9 körül megyek a buszmegállóba (mikor már a legtöbben munkában/iskolában vannak), akkor legalább 3 kutyás jön velem szembe, pedig csak kb. 2 percről van szó mire odaérek.

Emiatt gondolkodtam el azon, hogy aki tényleg ennyit foglalkozik a kutyájával, az vajon munkanélküli? Nem provokatív a kérdés, csak érdekelne, mert nekem még simán iskola mellett még magamra is alig van időm, nem hogy még egy kutyára.

2022. márc. 6. 14:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%
#8 fentebb írtam, hogy szingli vagyok és napi 4-5 órám simán van a kutyára…ponthogy a családosok szokták hanyagolni őket, mert ezer dolguk van a gyerekek miatt. Persze ha már nagyok, legalább tini korúak, akkor sokkal több idő jut a kutyára, felváltva vihetik sétálni stb.
2022. márc. 6. 14:52
 12/19 anonim ***** válasza:
85%
Na meg, azért van hétvége is, amikor két nap szabadideje van az embernek
2022. márc. 6. 14:53
 13/19 anonim ***** válasza:
76%

Persze, ott a hetvege, de a kutyat nem lehet elore lefarasztani es altalaban nem eleg neki annyi, ha hetvegen viszed csak setalni.

Persze sokan csinaljak igy vagy meg igy se, “hiszen ott a kert, majd rohangal”, de ez nem annyira optimalis.

2022. márc. 6. 14:58
 14/19 anonim ***** válasza:
85%

Én home office ban dolgozom. Nincs konkrét munkaidő, projektek vannak és azoknak van egy határideje de mindegy mikor csinálom csak legyen kész.

Így én sem reggel 6 kor megyek le a kutyával, hanem 9 környékén. Szoktam más kutyásokkal is találkozni rendszeresen, ők nem tudom hogy vannak. Illetve egyről tudom, hogy szintén otthonról dolgozik.

Amúgy lehet hogy valaki délutános műszakban van, otthonról dolgozik.

4-5 óra amúgy bele férhet egy napba. Feltételezzük, hogy azért van valakinek kutyája mert szereti, szeret vele lenni. Így ami van szabad ideje azt a kutyával tölti akár sportolnak is. Nem elveszi a kutya az időt amit a gazda magával foglalkozna hanem neki az a feltöltödés, munka után egy óra séta mondjuk.

Napi 1 óra nagy séta.

Ha panel kisebb eü körök (akár nagy)

Fent/kertben játék , tanítás.

Kijön az a 4-5 óra , nem egyben, részletekben.

2022. márc. 6. 15:15
 15/19 anonim ***** válasza:
86%
Igazából most az, hogy mennyit kell foglalkozni egy kutyával, szerintem az nagyon attól függ. Egyedül kint van a kertben a kutya egész nap? Akkor azért tényleg kell vele foglalkozni, mert szerintem az tényleg a kerti dísz kategória, ha a kutya az udvarban van, és alig megy ki hozzá az ember... viszont ha pl. benti, benti-kinti kutya, akkor szerintem összességében ha az ember nem is kifejezetten a kutyájával foglalkozik, akkor is ha ott van a kutyája a szobában, akkor azért még sem ignorálja őt teljesen az ember. Szóval lehet, hogy például épp tévét nézel, a kutya melletted fekszik, és simogatod, stb. És ez szerintem így tök jó. Nem kifejezetten csak a kutyussal foglalkozol, de még is figyelsz rá is, és szerintem ezt is bele lehet számítani a "kutyával való foglalkozásba". Én például napi 1 órát sétáltatom a kutyámat, de hátra is szoktunk menni a kertbe játszani, meg kinti-benti kutya, szóval sokszor bent van velünk a házban velünk, és nyilván ha bent van, foglalkozunk vele, de sokszor elvonul, mert valamiért imád egyedül lenni. Na, ha elvonul, akkor nem zaklatjuk őt, de ha nagyon sokáig antiszockodik, akkor azért visszahívjuk őt a nappaliba egy idő után. Szóval így összességében meg nem mondom mennyit foglalkozunk vele, a napi 1 óra séta az, ami így kb. fixen 1 óra, de ugye benti-kinti kutya, kertben is szoktunk lenni, bent is foglalkozunk vele.. nem tudom összesen ez így mennyi idő, de sokat szoktunk együtt lenni. De nyilván ez fajtafüggő is, korfüggő is. Az én kutyám már 8 éves, elég jó erőben van, napi 1 óra séta okés neki, abban is jól elfárad. Viszont tudom, hogy van olyan kutya, aki többet is igényel, pláne ha fiatalabb. Meg aztán ott vannak a munkakutyák.. Igazából aki csak kidobja a kertbe, és napi 10 percet foglalkozik vele, annak ne legyen kutyája. Viszont ha az ember tervez is vele foglalkozni, de jól tudja magáról, hogy ő nem a világ legaktívabb embere, akkor jobb, ha nem hatalmas mozgásigényű kutyát választ maga mellé, és akkor nem lesz probléma.
2022. márc. 6. 18:15
 16/19 anonim ***** válasza:
81%

Most nem azért, de egy család mitől jobb? A gyerekek leghamarabb úgy 10 éves koruk után vannak előbb otthon, mint a szüleik, előtte a szülők hozzák-viszik őket, tehát ha a szülő nincs otthon, a gyerek se. Nekünk van kutyánk, egy 3 és egy 6,5 éves gyerekünk is, hát, velük annyira nem lenne kisegítve :D

Amúgy a mi kutyánknak jó dolga van, én home officeozok kötetlen munkaidővel, szóval egész nap itt vagyok vele kb, annyit van egyedül, míg a gyerekeket hozom-viszem. Fogalmam sincs, hány órát foglalkozok vele egy nap, pisilni nem járok vele ki, mert van kert, ha szól, kiengedem és megoldja. De többször játszunk napközben, feladatozunk néha, meg állandóan dumálok neki, amikor épp nem a melót csinálom, ki is megyünk a kertbe mozogni kicsit. Séta csak hétvégén, annyi önsétáltató meg félkóbor kutya van erre, hogy nem merek egyedül elindulni vele :/

2022. márc. 6. 21:30
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Van munkám, home office, így az utazással nem kell bajlódnom.

Reggel 5:30kor kelünk, 6-7:30ig séta (margit vagy hajogyári vagy ilyesmi - ilyen koran meg nem nagy a forgalom tehat kb 10-15 perc alatt elerunk kocsival ezekre a helyekre). 8-5-ig dolgozom. 5-kor felkerekedünk, és 7-8ig kutyázom. Igen, esőben is, szélben is, de akkor zömmel csarnokos edzés van, ez szerencse, mert nem kell bőrig ázni (agility). Ez napi 3-4 óra foglalkozás kb.

De az enyém munkakutya, ezt választottam, nálam ez életstílus. Fifikkel nyilván ennyit nem kell foglalkozni.

De válasz a kérdésedre: de, van munkájuk a sport/munkakutyásoknak is, csak egy olyan életformát élnek, amibe belefér a kutya.

2022. márc. 7. 07:38
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

"De válasz a kérdésedre: de, van munkájuk a sport/munkakutyásoknak is, csak egy olyan életformát élnek, amibe belefér a kutya."

Kiegészíteném: az is lehet, hogy pont kutyás munkájuk van

2022. márc. 7. 09:56
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Vannak, akiknek KELL annyi, mert különben megőrül, és van olyan kutyus, aki 10 perc séta után már menne haza, mert lustább. :D
2022. márc. 9. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!