Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mire számíthatok? Kb 1 éve...

Nagybela kérdése:

Mire számíthatok? Kb 1 éve rá lőttem a szomszéd kutyájára légpuskával és szerencsétlen bele halt.Csak meg akartam ijeszteni mert nem tudtam napokig aludni tőle. Vinnyogot, csaholt egész éjjel be azoktatták a házba aztán meg kizárták.

Figyelt kérdés

Szakorvosi gyogyszereket

szedek nem akartam megölni a kutyát baleset volt mert olyan helyen találtam el ahol a leg véknyab volt a bőre mondta az orvos.Nem vagyok állat kinzó

nekem is vannak állatok.

#kutyalövés #lépuska használata
2023. aug. 15. 13:13
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
77%
Kedves kérdező! Megkérlek, hogy ne írogas rám privátban azzal kapcsolatban (sem), hogy szerinted mi minősül fegyvernek, mi nem. Több helyen légfegyverként utalnak azokra a légpuskákra, amiből 7,5 joule-nál kisebb csőtorkolati energiájú, szilárd anyagú lövedék lőhető ki. Az afölöttire meg lőfegyverként. Nekem tök mindegy egyébként minek nevezed, de ezzel kapcsolan ne irogass rám, gerinces társállat életét ki tudtad oltani vele, az a lényeg. Ha valaki nem akar kárt tenni valakiben/valamiben, nem lő rá, max a levegőbe. Általános iskolában már volt annyi információm a légpuskákról, hogy simán meg lehet vele vakítani az embert. Nekem úgy tűnik, nem a tettedet bánod, csupán a börtöntől/büntetéstől tartasz, és keresed, hogy miket mondjál, hogy felmentsenek.
2023. aug. 24. 13:31
 22/33 anonim ***** válasza:
77%
És egyáltalán folyik büntető eljárás? Vagy a szomszédod olyan ostoba volt, hogy nem tett rendőrségi feljelentést, és így ügy sincs?
2023. aug. 24. 20:42
 23/33 anonim ***** válasza:
69%

Még ha történt is feljelentés, nem biztos, hogy lesz retorzió. A pszichés befolyásoltság miatt nem biztos, hogy büntethető (nálunk a környéken van egy agyilag beteg, aki időnként bekattan, és akkor jobb elkerülni, de mivel papírja van róla, hogy egészségügyileg nem normális, nem büntethető, pedig okozott már anyagi károkat, és támadt már rá emberekre). Illetve ennél súlyosabb ügyeket nem büntettek komolyan, például az a nő is megúszta, aki a kocsija után kötötte a kutyáját (állítása szerint fegyelmezési céllal) és úgy végezte ki.

Szóval hiába pontoztátok le a 17-es választ, ez a mai magyar valóság, tetszik vagy sem.

2023. aug. 24. 20:53
 24/33 m422 válasza:
68%
Csak sétálj be a helyi rendőrségre, ők szivesen válaszolnak az ilyen kérdésekre. :)
2023. szept. 4. 22:32
 25/33 anonim ***** válasza:
34%
Légpuskát tarthatsz a házban, nem kell hozzá engedély, ha lelövöd a kutyát az is legális szerintem. Önvédelem. Nem fontos, hogy megtámadjon, ha nem tudsz aludni az ugatástól, a mentális egészséged megvédése is önvédelem.
2023. szept. 6. 02:23
 26/33 anonim ***** válasza:
37%
Ha lenne az embernél egy nagyobb faj, ugyanúgy lelőne minket, ha nem hagynánk őket aludni.
2023. szept. 6. 02:31
 27/33 anonim ***** válasza:
65%

Arról nincs szó, hogy volt e korábban dolgod a rendőrséggel ha nem akkor felfüggesztett várható.

Itt nem is csak a kutyáról van szó hanem te ha jól értem kilőttél az ingatlanodból tehát a sajátod még ha nem is az utcára hanem más telkére. Erre ráhúzhatják a fegyverrel való visszaélést és a veszélyeztetést is.

2023. szept. 9. 07:14
 28/33 anonim ***** válasza:
48%
Remelhetőleg ezért úgy felverik az álladat hogy leszakad a szemed..
2023. okt. 16. 12:33
 29/33 anonim ***** válasza:
64%
Remelem már a hűvösön csücsül és ot is s@ggbe lövik….
2023. okt. 16. 12:50
 30/33 anonim ***** válasza:
48%

Nyilvan egy neveletlen, ejjel ugató stb stb kutya egy atok lehet a szomszedoknak..

De a kerdező egy faxtalan semmirekellő nyomorék..remélem a szomszed faxra húzta mar 3x

2023. nov. 11. 22:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!