Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Hülye kérdés, de kíváncsi...

Hülye kérdés, de kíváncsi vagyok. Ha háború törne ki az országban, és a kutyádat valamilyen oknál fogva nem vihetnèl magaddal, akkor elmenekülnèl egyedül, vagy maradnál a kutyáddal, de akkor lehet, hogy meghaltok?

Figyelt kérdés
2022. febr. 27. 16:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
62%
Nem ítéllek el, csak a traumákat feldolgozni érdemesebb, mint merev szabályrendszert csinálni belőle magunknak ami ilyen esetben életveszélyes is lenne...megértelek, de ez pont nem a gyógyulás útja
2022. febr. 27. 17:26
 22/33 anonim ***** válasza:
84%
Na de épp ez az, hogy nem feltétlen a halált kell bevállalni, az tényleg szép szentimentálisan hangzik, de lehet sokkal durvábbat kell bevállalnod, mint egy gyors golyó, a kutya meg hát igen...elszalad... a háború végére meg sincs...talán már egy hét múlva se, nem csak az emberek mások ilyen veszélyhelyzetben
2022. febr. 27. 17:29
 23/33 A kérdező kommentje:
22# de legalább úgy halok meg, hogy nem hagytam cserben a hű társamat, a barátomat.
2022. febr. 27. 17:32
 24/33 anonim ***** válasza:
91%
Én úgy érezném ezt a tudatot a hajamra kenhetném, ha belegondolok hogy helyette mondjuk segíthetnék akár többszáz kutyának később ha elült a baj...de ha neked ez sokat jelent, lelked rajta
2022. febr. 27. 17:36
 25/33 anonim ***** válasza:
83%

25# életszerű példa, legtöbben börtönviselt kickboxos szomszédjában lakunk.

Hamár életösztön... akkormár jóval reálisabb, ha a szomszédban a 3 gyermekét egyedül nevelő nőhöz átmegyek, és a leghúsosabb gyereket elveszem tőle: Fifivel két hétig húst hússal eszünk.

2022. febr. 27. 19:03
 26/33 anonim ***** válasza:
84%

Amúgy a kutya egy ragadozó állat és a ragadozóknak marhára nem tápláló a húsa, ezért szoktunk főleg növényevő húst enni.

Gondoltam szólok. ;) Fifike egy napig tudta megetetni a famíliát ha a börtönviselt szomszéd arra fanyalodik.

2022. febr. 27. 19:08
 27/33 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező menthetetlenül romantikus álmodozó vagy. (szinte biztosan nagyon fiatal, nulla élettapasztalattal) Életedben nem láttál közelről háborút és az volt eddig a legnagyobb tragédiád, hogy ott kellett hagyni a kutyádat. Hát ki kell ábrándítsalak, egy háború sokkal borzalmasabb annál, mint, hogy ott kell hagyni a kutyádat. (egyet már láttunk a szomszédban 25 éve) Amit te ide írsz számtalanszor az egy hamis szentimentalista locsogás, semmi több. Amíg nem élted át milyen ez valójában fogalmad sincs róla mit tennél. Képzelődsz, hogy te mekkora hős vagy, az életedet adnád Fifikéért stb... Bemesélheted ezt magadnak, tetszeleghetsz a jóember szerepben (bár ez inkább életképtelen ember) de amikor élesben kell dönteni úgy, hogy élőben láttál is már valamit abból mit jelent egy háború magadat fogod választani.

Még szerencse, hogy a kutya reálisabban gondolkozik. Leírták többen, az első bombázástól világgá szaladna. (A legtöbb kutya a petárdát se bírja, nem hogy egy szőnyegbombázást.) Neki ugyanis van esze és menti az életét, nem marad puszta szentimentalizmusból melletted. Ezért érdemes maradni, éhezni, megsebesülni, megöletni vagy megerőszakoltatni magad mondhatom.

Részemről menteném a kutyát ameddig lehet, de soha nem veszélyeztetem magamat vagy szeretteimet miatta.

2022. márc. 5. 15:17
 28/33 anonim ***** válasza:
33%
#27 Ameddig van jármű menekülni, mi akadályoz meg benne, hogy a kutyát is behányd a csomagtartóba a többi bőrönd mellé? Szerintem semmi. Itt egyedül te dramatizálod túl ezt a szituációt, mintha a meghalsz vagy menekülsz végletek lennének csak.
2022. márc. 5. 15:24
 29/33 anonim ***** válasza:
37%

A kérdező olyan szituról beszélt, amikor nincs választásod, erre reagáltam. LE is írtam, hogy amíg lehet menteném a kutyát is, ilyen a te példád, hogy bedobod a kocsiba. Csakhogy egy háborúban sok más szitu is adódhat. Pl. Nincs kocsi vagy van kocsi, de nincs üzemanyag. Gyalog nem vagy elég gyors, utolér a front tehát marad a vonat vagy a hajó, helyszíntől függ. Nos amíg van hely lehet, hogy viheted a kutyát, de amint sokan akarnak menekülni viszonylag kevés helyen nem fognak ilyen járműre állatot felengedni. Ekkor dönthetsz úgy, hogy felszállsz kutya nélkül és megmenekülsz vagy megpróbálod gyalog esetleg bicajjal a kutyával, de akkor sokkal lassabb vagy, könnyen megtörténhet, hogy utolér a front, körbezárják a várost stb...

Másik igen gyakori szitu ilyen esetekben, hogy férfiként tilos elhagynod az országot. Mivel nem óhajtasz ágyútöltelék lenni a határon átszökést választod. Erre viszont józan ember nem viszi el a kutyát, ami sokszorosára növeli a lebukás veszélyét, elég egy ugatás vagy egy mozgolódás, amikor nem kellene.

2022. márc. 5. 20:17
 30/33 anonim ***** válasza:
78%

28.-ra.

Jármű?

100-ból hány autótulajdonosnak van terepre alkalmas járműve?

100-ból hány embernek van kocsija/motorja?

És az utak? 1-2 nagyobb híd beáll/szétlövik, és városok bénulnak meg.

2022. márc. 6. 10:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!