Hogyan lehetne fellépni egy olyan YouTube videóssal szemben, aki kutyákat és macskákat eszik?
A lényeg:
Van egy ázsiai ASMR videós, akinek az összes tartalma abból áll, hogy macskákat, kutyák különböző testrészeit, hörcsögöket, egereket és egyéb elborzasztó dolgokat eszik. 🤯🤬
Nem mellesleg még csak korhatár sincs beállítva, akár gyerekek is megtekinthetik, pedig ez már messze dark webre való tartalom.
Amit művel, szerintem abba az állatvédelemnek már keményen bele kellene szólnia.
Mert ezek mind házikedvencek, és brutális, hogy valaki csak azért tartja vagy vásárolja meg őket, hogy, megkínozza, megfőzze, aztán elfogyassza őket. 😡
Ha tudomást szereznék arról, hogy bárki ezt tenné a tulajdon kedvenceimmel, ÉN tenném meg vele ugyanezt, aztán kutyák és macskák közé vetném!
Milyen lépéseket lehetne tenni annak érdekében, hogy az ilyeneket tiltsák és keményen megtorolják a tetteikért? (NEM számít, hány őrült követi és nézi őket, hány embernek tetszik az a borzalom, amit létrehoztak!)
"Ha tudomást szereznék arról, hogy bárki ezt tenné a tulajdon kedvenceimmel, ÉN tenném meg vele ugyanezt, aztán kutyák és macskák közé vetném!"
Felsorolni is nehéz, hogy ezzel hány büntetőjogi kategóriát merítenél ki és sértenéd meg az alaptörvényben rögzített jogokat. Gyilkosság minősített esete, önbíráskodás, kegyeletsértés, stb, stb... Az európai kultúrkörben ilyet nem illik csinálni, sőt, ilyet még egy blogban sem illik leírni.
"ÉN tenném meg vele ugyanezt, aztán kutyák és macskák közé vetném!"
Azt ugye tudod, hogy ezzel a felfogással te sem vagy semmivel sem különb?
#17 Nincs szó összemosásról. A kérdező a kultúrára apellálás érvelési hiba(amit itt a kommentelők imádnak használni) abszurditására próbált rávilágítani a példáján keresztül.
#18 Gondolom a kannibálokat sem diszkriminálod étkezési szokásaik miatt?
26, a kutyaevést is elutasítja a világ többsége.
Nem véletlenül van minden országnak állatvédelmi törvénye.
Nemcsak kulturális okok miatt nem esszük, hanem mert bűncselekmény is.
Itthon, ÉS a világ 98%-ában bűncselekmény.
Mellesleg a kínai hatóságok is próbálnak fellépni minden évben a kutyahúsfesztivál ellen. Igyekeznek visszaszorítani.
" a kuytahús tápláló és ehető"
Kit érdekel? Ha az emberhús ehető és tápláló lenne akkor hirtelen megszűnne minden etikai probléma és szabadon lehetne embereket ölni a húsukért? Nyilván nem... Szeretném azt hinni, hogy a 21. században nem lehet annyival elintézni egy erkölcsi kérdést(ahol mások megöléséről van szó) hogy ungabunga ha ehető = megölhetem.
"csakis kulturális okok miatt nem esszük otthon"
Részben egyetértek. Ettől függetlenül továbbra is abszurd dolog azt állítani, hogy attól helyes/ morálisan legitim valami mert a kultúránk része. Én például nem ennék kutyát akkor sem, ha a kultúránk része lenne. Ahogy elítélem a disznó, marha, csirke kihasználását/megölését is annak ellenére, hogy ez a kultúránk része.
A kannibálos kommentet a 18. hozzászólónak címeztem aki szerint "rasszista" dolog gasztronómiai szokások miatt diszkriminálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!