Hogyan lehetne fellépni egy olyan YouTube videóssal szemben, aki kutyákat és macskákat eszik?
A lényeg:
Van egy ázsiai ASMR videós, akinek az összes tartalma abból áll, hogy macskákat, kutyák különböző testrészeit, hörcsögöket, egereket és egyéb elborzasztó dolgokat eszik. 🤯🤬
Nem mellesleg még csak korhatár sincs beállítva, akár gyerekek is megtekinthetik, pedig ez már messze dark webre való tartalom.
Amit művel, szerintem abba az állatvédelemnek már keményen bele kellene szólnia.
Mert ezek mind házikedvencek, és brutális, hogy valaki csak azért tartja vagy vásárolja meg őket, hogy, megkínozza, megfőzze, aztán elfogyassza őket. 😡
Ha tudomást szereznék arról, hogy bárki ezt tenné a tulajdon kedvenceimmel, ÉN tenném meg vele ugyanezt, aztán kutyák és macskák közé vetném!
Milyen lépéseket lehetne tenni annak érdekében, hogy az ilyeneket tiltsák és keményen megtorolják a tetteikért? (NEM számít, hány őrült követi és nézi őket, hány embernek tetszik az a borzalom, amit létrehoztak!)
Nem csak Ázsiában, de Svájcban is legális kutyák fogyasztása…
Csak más feltételekhez van szabva (bár egyes ázsiai országokban is nagyon más a szabályozás, pl. Kína és Dél-Korea).
Én nem ennék kutyát soha és nem tartom teljesen normálisnak, de náluk ez évszázadok alatt így alakult ki, ahogyan nálunk a sertés…
A sertés is ugyanolyan intelligens és érzékeny állat mint a kutya.
Ehhez képest amit az ipari sertéstelepeken végeznek velük Európa és Amerika szerte az nagyon durva, extrém.
VI ASMR.
Én jelentettem, hátha...
12-es, ez nagyon jó dolog. :D Ennyit tudsz tenni az ilyen videók ellen, nem többet.
Ott ez a helyi kultúra része. Van, ahol a nyulakat, a kecskéket, vagy a sertéseket tartság házikedvencként, mi meg megesszük őket, itt Magyarországon. Van, ahol a tehén Szent állat, mi azt is esszük. A muszlimok hite szerint a sertés tisztátalan, undorító hús, mi azt is esszük. Dél-Amerikában eszik a Lámát és az Alpakát is, utóbbit sok helyen tartják házi kedvencként, előbbit ritkábban, de előfordul. A magyarok tradicionálisan ették a lóhúst, mostmár undorítónak tartja a legtöbbünk.
Ezek csak szokások... Mindegy, hogy milyen állat húsát esszük, az pont ugyanolyan kegyetlenség. Egy kutyát megenni pont ugyanannyi veszteséggel jár, mintha egy juhot ennénk meg, egy állat életével.
Ez a “fogadd el más kultúráját”, “senkit nem szabad diszkriminálni a szokásai miatt” maszlag sok szempontból sántít.
Észak-Koreában ha magadnak vágod a hajad és elszúrod, nem egyezik azzal a néhány megengedett fazonnal, amivel az emberek utcára lépnek, abszolút legális, hogy börtönbe vetnek vagy megölnek.
Auschwitzban is legális volt a németeknek zsidókat gázosítani és csonkítani.
Mert gyakran más a norma és más a normalitás.
Azért tegyünk már különbséget kultúrán alapuló étkezési szokásokon és egy mai napig atommal fenyegetőző diktatórikus állam által irányított a modern társadalomban teljességgel elfogadhatatlan elmebajos ország között.
Nonszensz a kettőt összemosni.
Egyébként régen tradicionális magyar étel volt a mocsári teknős, illetve Európa szerte most is sok helyen fogyasztanak békacombot, főleg Franciaországban, de akár itthon is… Ha már franciák, ott a csiga is, azt is megeszik.
Engem speciel irritál amikor egyes rasszista emberek a gasztronómiai szokásaik miatt próbálják diszkriminálni az ázsiaiakat…
A kutyák és macskák fogyasztása nem véletlenül tiltott a világ túlnyomó részén.
Már Kínában is próbálják betiltani, már csak néhány elmaradott régióban elfogadott.
Pont azért, mert már a kínaiak többségét is elborzasztja, ott is egyre "divatosabb" háziállatként, családtagként tartani ezeket az állatokat, mert ezek társállatok.
De a zsidók elgázosítását azért nem fogadta el a civilizált világ, mert Ők maguk sem tettek hasonló dolgokat és ez amúgy is egy abszurd módon kegyetlen jelenség volt a náci Németországban…
A kutyák elfogyasztása nagyon nem ilyen, mivel mi is ugyanúgy fogyasztunk mindenféle állatot…
Azon lehetne ESETLEG vitatkozni, hogy együnk e állatot egyáltalán, azon meg még inkább hogy milyen módon tartsuk és vágjuk le Őket.
De az nem korrekt ha itt megesszük a sertést, máson meg a kutyát számon kérjük, mert lényegében ugyanaz történik.
Kivéve hogyha nem tudod a természetet a helyén kezelni és piedesztálra emeled a kutyát meg a macskát.
De amúgy ugyanolyan állatok mint sertés vagy a szarvasmarha, egyes vadak, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!