Azok, akik azt az érvet hozzák fel a vegetarianizmus ellen, hogy a kutya, macska az háziállat, míg a disznó, pulyka az haszonállat, miért nem képesek elfogadni, hogy tőlünk 8000 km-re más megközelítés uralkodik?
Természetesen csak azokra gondolok, akik jóízűen elfogyasztanak minden, idehaza szokásos húsfélét, ám a távol-keleti helyzet kapcsán undorukat, megvetésüket fejezik ki.
Nem azokhoz a magyar húsfogyasztókhoz szól a kérdésem, akiket teljesen hidegen hagy, mi zajlik mondjuk Kínában.
Én vega vagyok, de kaptam már én is hideget-meleget a vegánoktól amiért tejet teszek a kávémba. Nálunk havonta 2 karton tej elfogy, semmi kedvem 600 forintért venni literjét. Plusz próbálkoztam növényi tejekkel, egyik undorítóbb volt mint a másik.
De mivel eszem tojást, sajtot meg iszom tejet, ezért megkaptam, hogy büdös állatkínzó vagyok.
Én pl nem pofázok bele ki mit eszik, megveszem a macskáimnak és a kutyámnak is a húst, plusz a férjemnek is főzök egy jó pörköltet ha kéri. Csak nekem ne kelljen megennem, mert én pl nem szeretem a húst. :D
Kínában sem szükség a kutyahús evés, élvezetből eszik. Ha Németországban zavarna a szükségtelen kutya evés, akkor a szükségtelen disznó/csirke/marha evés miért nem zavar?
Szögezzük le, engem egyáltalán nem érdekel ki mit eszik. Teljesen el tudom fogadni, ha valaki élvezeti értéke miatt fogyaszt húst/sajtot/tojást. Csak ne bújjunk ilyen kifogások mögé, hogy szükség van a húsra. Az hogy helyes-e a húsevés, az egy szubjektív, morális vita. Hogy szükség van-e rá, az viszont 2021-ben már egy objektív, rég eldöntött kérdés, a világon élő 80 millió vegán tanúsítja.
Lényegtelen abból a szempontból, hogy az elit részeken is esznek ilyen állatokat. De ha feltételezzük, hogy nekik szükségük van rá, mi a fejlett világban akkor is csak élvezeti értékek miatt fogyasztunk húst, mert nem éhezünk. Tehát akkor ismétlem magam, mert a kérdésre nem jött válasz:
"Ha Németországban zavarna a szükségtelen kutya evés, akkor a szükségtelen disznó/csirke/marha evés miért nem zavar?"
Nem Afrika a legvegánabb régió. A fejlett világban is egyre növekszik a számuk. Izraelben a lakosság 5-8 %-a vegán, de elég jól állnak az ausztrálok is. Csak Európában él majdnem 3 millió vegán, mégsem hallunk róla, hogy tömegesen pusztulnának. És akkor még a világklasszis vegán sportolókról nem is beszéltünk.
28. "Ha Németországban zavarna a szükségtelen kutya evés, akkor a szükségtelen disznó/csirke/marha evés miért nem zavar?"
Talán azért mert növényekkel nem mindeni lakna jól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!