Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Környékünkön elkezdték lövöldö...

Környékünkön elkezdték lövöldözni a macskákat, lehet ez ellen tenni valamit?

Figyelt kérdés

Falun élünk, a macskák nincsenek bezárva a lakásba állandóan, ezért néha átjárnak a szomszédba. Ez így volt 100 éve is, így lesz ezután is. Szeretnek felfedezni, fára mászni, szinte lehetetlen megoldani, hogy ne tudjon elmászkálni.

Ezt most valaki(k) megelégelte és légpuskával lövöldözi szegény cicákat, ami a legkevésbé sem humánus mert sokszor csak megsebesíti/életre megnyomorítja az állatot.

Én azzal egyetértek, hogy kötelező legyen ivartalanítani a háziállatot, a mi cicánknál nem volt kérdés, továbbá minden oltást is megkapott amit mondanom se kell az állattartók 99%-a elfelejt.

5. szülinapjára nem jött haza, a világ legkedvesebb, legbarátságosabb cicája volt, igazi családtagnak számított és ha megtudtam volna, hogy valaki lelőtte biztosan félholtra verném az illetőt.

A mi udvarunkba is sűrűn átjárt egy nagy vörös macska, eszembe nem jutott volna bántani, vagy lelőni. Az ilyen beteg barmok az ilyet élvezetből csinálják.

Néha éjjelente lövöldözéseket hallani, meg szóbeszéd van, de nem tudja senki kik ezek az önjelölt igazságosztók. Rendőrségen aligha lehet feljelentést tenni, hogy eltűnnek a macskák a környéken... állatvédők se tudnak mit tenni amíg nincs meg az illető.

#állatkínzás #légpuska #macskagyűlölők
2021. okt. 25. 08:46
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
72%

Kifutot kiépítessz neki és probléma megoldva vagy itt rinyalsz tovább🤩

Rengeteg építési tipp fenn van a neten és megoldható kevesebb pénz ráfordítással is csak meg kell mozdulni vagy mindig aggódhatsz hogy vajon hazamegy e macska

2021. okt. 25. 09:45
 22/38 anonim ***** válasza:
87%

Ha valamiről nincsen gőzötök se, akkor minek dumáltok?

Állatkertbe jártatok már?

Hogyan tartják ott a macskaféléket meg a ragadozókat?

A házimacskát akkor hogy kellene tartani?

(nehogy sztrókot kapjatok a nagy fejtörésbe)

2021. okt. 25. 09:51
 23/38 anonim ***** válasza:
79%

Kutyát kerítéssel védenek, tehenet birkát villanypásztorral, disznót karámmal, madarakat röpdével.

Macskát sehogy?

:D

Ja szerinted tudatlankám...

Minden állat valamilyen módon a gazdája által védve van, miért pont a macska lenne kivteles?

2021. okt. 25. 09:53
 24/38 anonim ***** válasza:
75%
Értem én, hogy falun éltek, de azért nem kell ostobának lenni...
2021. okt. 25. 09:54
 25/38 anonim ***** válasza:
75%

Van két macskám meg egy 1000+ nm-es telkem, nem panelben élünk. Akkor én már pofázhatok?

Lepődj meg, nem kóborolnak a macskáim, a házzal összeköttetésben van kifutójuk, hogy szabadon járhassanak ki. Mert igen, nincs mindenhol megfelelő kerítés, nem tudnám macskabiztosra megoldani (pedig az lenne az igazi).

Attól, hogy te kicsapod a macskáidat kóbornak, aztán fel vagy háborodva, ha bajuk esik, még nem más a hülye.

A lövöldözőt meg fel kell jelenteni kijárós macskáktól függetlenül.

2021. okt. 25. 10:03
 26/38 anonim válasza:
91%
Igenis tessék vigyázni a saját állatokra, az a te felelősséged, tehát valahogy meg kell oldani, hogy ne mászkáljon el, most, ha pl elütik akkor is mész majd a kocsi után kiszeded az illetőt és őt is agyon vered? Vagy akkor kóborolj a macskáddal és vigyázz rá hátha agyon tudod verni azt is aki rálő. A macska is képes kárt okozni, minket pl a szomszédunk tart macska terrorban, de hát nem lehet mit csinálni mert agyhalottak, és barom idegesítőek, hogy a macskáik álandóan a mi portánkon vannak, esznek sz*rnak h*gyoznak szét mindent.
2021. okt. 25. 10:05
 27/38 anonim ***** válasza:
84%

"A lövöldözőt meg fel kell jelenteni kijárós macskáktól függetlenül."

Időpazarlás, a légpuska, és az airsoft sem engedély vagy bejelentésköteles, ahogy a nyílpuska / nyílpisztoly sem sem..

2021. okt. 25. 10:08
 28/38 anonim ***** válasza:
73%

10:08 (Nem számot írok, mert a kedves kérdező lelkesen töröltet)

A macska lelövése viszont állatkínzásnak minősül attól függetlenül, hogy a fegyverhez nem kell engedély. Ha serpenyővel vered agyon a kutyádat, az is állatkínzás, pedig süthetnél helyette bacont is.

Ez független attól, hogy a kérdező idióta, és nem látja be, hogy az állataiért ő a felelős.

Plusz, ha a lövöldöző nem csak a saját udvarában célozgat esetleg - márpedig ezekre nem jellemző -, akkor emberi életeket is veszélyeztet.

Szóval lehet, hogy elsőre csak egy ejnyét kap, meg az is lehet, hogy vállat vonnak, hogy ismeretlen elkövető, de akár érhet is valamit a feljelentés, főleg, ha tényleg sok macskáról van szó.

2021. okt. 25. 10:16
 29/38 anonim ***** válasza:
16%
Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a kérdést.
2021. okt. 25. 10:18
 30/38 anonim ***** válasza:
90%

Én kertesben lakom. A macskáknak építettünk kifutót a kertbe, amiből nem tudnak kijönni. Igaz, eszük ágában sincs kimenni a kifutóba sem, teljesen jól elvannak bent.

Viszont macskatartóként is fel tudnám akasztani a szomszédot, amiért az ő ivaros kandúrja lepisálja a hintaágyamat, a matracokat, a rattanbútorokat és letörte a paradicsomokat meg a paprikákat a veteményesben.

Én körbekerítettem a kerítésnél villanypásztorral, azóta nem jön át. Plusz hátraengedem már a kutyát is, ha elkapja elkapja. Én elmondtam szépen 100x, hogy tartsa bent a telken vagy csinaltassa meg a kerítését, ha nem, akkor nem.

Az állatkínzás gusztustalan dolog, ellenben a SAJÁT MACSKÁDÉRT te felelsz, semmi keresnivalója kint, a másnak okozott anyagi kárt pedig neked kell megtérítened. Ahogy a szomszédom is kénytelen volt kifizetni a szivacsokat a bútorra, mert a kamerafelvételen világosan látszott, hogy a macskája pisálta le.

2021. okt. 25. 11:59
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!