Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mit gondoltok Csir Kevin fb...

Mit gondoltok Csir Kevin fb oldaláról és az ott kommentelőkről ?

Figyelt kérdés
2020. okt. 31. 21:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
100%
Most csak leopárdgekkók, korábban volt sisakos kaméleon, nappali gekkók, meg átmenetileg egy sárgafülű ékszerteki (őt mentettük). De biztos nem állunk meg ennyinél, lesz még több is, az biztos! :) Csak a fránya helyhiány...
2020. nov. 9. 18:24
 62/73 A kérdező kommentje:
Én is nagyon szeretem Earthling Edet. Egyébként visszatérve arra, hogy miért nem vagyok még teljesen vegán, azon vagyok, hogy minél inkább az legyek.Nálam is egy folyamat ez az egész, de már kb .15 éve flexiteriánus vagyok, csak nem tudtam idáig, hogy van ilyen kategkória. Aki emlitette, hogy a vegánok mennyi mindenről felnyitják az ember szemét, azzal tökre egyetértek, bennem is ezek játszódnak le, pedig sose akart egyik sem megtériteni, szimplán érdeklődésből elkezdtem nézegetni a videóikat, előadásoaikat, cikkeiket. Én is akkor szembesültem pl azzal, hogy mennyi kinai ruhán, cipőn vagy állati eredetű rész sajnos. Nagyon érdekel a laboratóriumi hús is, hogy megváltja-e majd a világot. A vegánság lényege egyébként tök egyszerű, árts minél kevesebbet.
2020. nov. 10. 03:59
 63/73 A kérdező kommentje:
61, mondjuk értem, hogy a hüllő táplálkoázsi szokásaihoz kell alkalmazkodni, de én biztosan azon lennék, hogy lehetőleg ne adjak élő állatot nekik, ez egy erkölsi kényszer kellene, hogy legyen az emberekben. Én a vadonbeli vérengzést sem szeretem látni,nemcsak a mesterséges ember által létrehozottat, és annyi előnyét látom a nem szabadon élő ragadozók tartásának, hogy tudjuk őket nem élő állattal is etetni. Az én egyik kutyám kedvenc kajája a banán volt, nekem ne mondja senki, hogy azért, mert ragadozó egy állat, csak húst és csak élő állatot kell ennie, mert az ősei úgy éltek a természetben. Mindegy, ez a magánvéleményem, úgysem befolyásolhatlak. Másrészt az önellentmondás, hogy a kaját azért adot neki élve, mert szerinted az jobb neki, miközben egy lakásba zárva tartod mesterséges körülmények között, ezen az elven szabadon is engedhetnéd.
2020. nov. 10. 04:30
 64/73 anonim ***** válasza:
87%

Azzal az erkölcsi kényszerrel megölném az állatomat egyben (amit nyilván nem fogok), mivel olyan állatról beszélünk, ami nem eszik elhullottat egyszerűen. Ha nem mozog előtte, akkor egyszerűen nem látja, tehát éhhalálra ítélném. Így alkotta meg őket a természet, amit nemigen érdekel az ember által kreált ideák (sajnos vagy nem sajnos).

Az én egyik kutyám kedvenc kajája a banán volt, nekem ne mondja senki, hogy azért, mert ragadozó egy állat, csak húst és csak élő állatot kell ennie, mert az ősei úgy éltek a természetben. ---> Erre is írtam feljebb, hogy bizonyos minimális szinten a kutya és a macska is visz be növényi táplálékot, a macska pl. gyógyítja magát fűevéssel, ez egy létező jelenség.

Nem azért adom élve, mert szerintem jobb neki, hanem ilyen a biológiája. Ha elhullott van a terráriumában, ahhoz hozzá sem nyúl. Mindenki tartson olyan állatot, amilyet úgy szeret, ahogy van! Elfogadom, hogy sokaknak ezt nem bírja a gyomra, az ne tartson. Szabadon engedni a másik legnagyobb kiszúrás lenne velük, mert nagyon nem őshonosak itt, az első hideg éjszaka elvinné őket, nagyobb ragadozókról nem is beszélve.

2020. nov. 10. 09:51
 65/73 A kérdező kommentje:
Ok, ezt megértem, ha tényleg igy van. Én nem értek a hüllőkhöz, nem is igazán érdekelnek. Mindenesetre azt gondolom, hogy csomó állatnál megoldható a nemállati és nemélő etetés is ,részben vagy egészben ,ez azért sokkal jobb a zsákmánynak , minha a természetben szenvedne. Persze, értem az érvedet akkor.
2020. nov. 10. 09:57
 66/73 anonim ***** válasza:
100%
Ahol megoldható, ott nyilván az lenne a megfelelő, ha úgy csinálnák valóban. Tisztában vagyok vele, hogy sajnos van egy masszív réteg, aki csak flancolásból tart egzotikus állatokat és olyan is, aki tényleg szereti az eleségállat szenvedését látni (youtube-on néha olyan kommenteket olvasni ilyen videók alatt, ami csak megerősít benne, hogy vannak emberek, akiket egy életre el kellene tiltani mindenféle állattartástól). Egyébként én örülök a kérdésednek, annak is, hogy sok reakció érkezett rá, annak pedig főleg, hogy szerintem egész ételmes és tartalmas vita alakult ki alatta. Valóban fontos kérdések ezek, haladni pedig csak úgy lehet, ha értelmesen tudnak az emberek beszélni a témáról, előítéletmentesen.
2020. nov. 10. 10:26
 67/73 anonim ***** válasza:
17%
nagyon jó oldal forradalom lesz a húsevés végét járja, a primitívek felett diadalt aratnak a vegánok.
2020. nov. 23. 12:06
 68/73 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó! Légy szíves, álljál le, mert marhára kínos és taszító a viselkedésed, ezt pedig vegaként mondom! Tipikusan hozod azokat a sztereotípiákat, ami miatt annyian lenézik a vegákat / vegánokat, de még az is lehet, hogy csak egy troll vagy, aki tudatosan akar szégyent hozni erre a társadalomra! Nem állunk senki felett, nem vagyunk mindent tudók, és osztom az ide leírt hozzászólók véleményét: aki akar, az TUD értelmesen kommunikálni és pozitív hatást gyakorolni másokra. Te semmi mást nem csinálsz, csak címkézel és égeted magadat de másokat is, akik veled ellentétben tudnak disztingváltan viselkedni.
2020. nov. 23. 22:10
 69/73 anonim ***** válasza:
0%
kényszeríts áruló
2020. nov. 24. 10:39
 70/73 anonim ***** válasza:
83%

Gratulálok magadhoz, kb. ennyire vagy komolyan vehető, és ezt most szerintem sikerült másoknak is bebizonyítanod! Az, hogy a légy szíves neked hol kényszerítés, és aki tud moderáltan viselkedni, az neked hol árulás, gondolom hiába is kérdezem, értelmes választ nem kapok rá... Ez a kommentfolyam kifejezetten érdekesre, értelmesre sikeredett, mind a kérdező, mind a legtöbb válaszoló részéről, senki nem sértegetett senkit, aki akart még tanulhatott is a másiktól, te vagy az egyetlen, aki semmi mást nem csinál, csak egy ideológia mögé bebújva fröcsög vadidegen emberekre. Erre írtam, hogy légy szíves, fejezd be ezt a viselkedést!

Jah és köszönöm, de nem kértem privátban mocskolódó üzeneteket!

2020. nov. 24. 11:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!