Kedves kommentelők! Hogyha nagyon szeretem a farkasokat és igen tartani is szeretnék. Van rá egy engedély?
Önmagában ez furcsa kérdés de ha nincs
esetleg hol lenne lehetőségem segíteni a farkasoknak/at
Engedély kell hozzá, de ne érdemes figyelembe venni, hogy kísérleteztek kis farkasok kutyaként nevelésével, ami néhány hónapig működött is, de nem lehetett őket igazán fegyelmezni és engedelmességre bírni :)
A vereságyházi farkasparkba talán érdemes önkéntesnek jelentkezni, ha farkasokkal akarsz foglalkozni :)
Én is imádom őket, ezért is szerettem bele a csehszlovák farkaskutyába (50-es években németjuhász-farkas keresztezéssel létrehozott fajta)
Ha kérdezed, akkor nincs rá engedélyed.
Jogszabály szerint, magánszemély is tarthat farkast, mert közepesen veszélyes állatfajnak van besorolva. Vannak feltételei, mind a személy végzettsége, képzettsége tekintetében; mind a tartási feltételekre vonatkozóan.
A vonatkozó jogszabály: a veszélyes állatfajokról és egyedeik tartásának szabályairól szóló 85/2015. (XII. 17.) FM rendelet.
Eszerint, a farkas közepesen veszélyes állatfaj.
„2. melléklet”
„5.8. szürke farkas (Canis lupus)”
„5.9. vörös farkas (Canis rufus)”
„5.13. prérifarkas (Canis latrans)”
A rendelet hatályos szövege elolvasható, például, a Nemzeti Jogszabálytárban:
↑
Itt az 5. § és a 7. § tartalmazza, hogy mik a személyi feltételek.
A 4. fejezetcím alatt („Veszélyes állatokkal kapcsolatos engedélyek és bejelentések”) további feltételek olvashatók.
A 4. melléklet a tartási feltéteket tartalmazza:
7.10 Szürke farkasé, vörös farkasé, prérifarkasé: 7.10.1 – 7.10.8 pontokban.
Megfelelő tudás, tapasztalat (több éves), végzettség, elhelyezéshez szükséges felszereltség hiányában nem fog kapni senki engedélyt farkas tartásra.
Ajánlom, hogy látogass el Veresegyházra a medveparkba és beszélgess el Szilágyi Istvánnal.
Önkénteseket nem hiszem, hogy fogadnak ott, de szakmai gyakorlatra lehet menni oda. Én is voltam 3 hónapot, kis farkasoztam meg minden. De nem játék és mese velük együtt élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!