Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mit tegyek? Nagyapám nagyon...

Mit tegyek? Nagyapám nagyon csúnyán bánik a kutyámmal.

Figyelt kérdés
Egy háztartásban élünk nagyapámmal, mióta nagymamám meghalt. Az elmúlt egy hónapban lett egy kis fajtiszta labradorunk. Már nagyon vártuk a kutyust, készültünk is az érkezésére, papám is tudott róla. A kutya nagyon sok figyelmet kap, tényleg foglalkozunk vele, de hát azért mégis csak kiskutya még, szóval megesik, hogy szétrágja a kint hagyott kartondobozt vagy hogy ide-oda ugrál stb. Ám ma tudtam meg, hogy mikor nem vagyunk otthon (délelőttönként öcsém és én az iskola miatt, anyukám ugye a munka miatt) papám iszonyat csúnyán bánik vele. Rohadéknak szólítja, rugdossa, sőt, van egy ilyen fa vesszője és néha azzal is rácsap. Nagyon magyon kiakadtam ezen, beszéltem is anyámmal, aki mondta, hogy igazából soha nem volt jó ember a papám, mert mikor kicsi volt, még őt is (anyámat) verte. De szerintem ez nem mentség, nem lehet arra fogni, hogy ő mindig is ilyen volt és soha nem fog változni. Próbáltam beszélni papámmal de konkrétan esélytelen, olyanokat mondott, hogy ez a kutya megkeseríti az életét, meg hogy miért kellett ilyen neveletlen kutyát idehozni stb. Fogalmam sincs, mit tegyek. Mi lehet erre a megoldás? Nagyon durván kivagyok, nem tudom kihez/mihez forduljak.

2020. okt. 13. 21:14
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
61%

A nagyapád egy bántalmazó. A bántalmazást nem lehet kiprovokálni, nem lehet rá okot adni, mert a bántalmazó egy felnőtt ember és ő tartozik felelősséggel a tetteiért. Ha egy felnőtt egy kislányt vagy egy kiskutyát vagy bármit, bárkit bántalmaz, az az ő saját döntése. Egyetlen jogos "bántás" van, az az önvédelem. De ennek szükségessége nem merülhet fel ez esetben.

Abban keresni az "okát" a bántalmazásnak, hogy mit csinál a kutya (pl. létezik): tipikus áldozathibáztatás!

Emiatt sajnos hiába változtatod a körülményeket, a nagypapi úgyis új "okot" fog kitalálni, hogy miért "kell" bántania a kutyát. Ő egy frusztrált szadista, aki végre talált egy neki teljesen kiszolgáltatott áldozatot, akinek semmi esélye sincs vele szemben, mint anno a kislányának se volt.

Az édesanyád a sarkára állhatna, csak mivel bántalmazott volt gyerekkorában, nyilván nincs ő se az önrendelkezésének teljes birtokában. De ha lenne, neki kéne leosztania a papát, vagy apád is ultimátumot adhat az apósának. Le kell korlátozni a nagyfater mozgásterét, meghúzni erősen a határokat, kizárni az életteretekből.

2020. okt. 14. 17:53
 22/29 anonim ***** válasza:
62%

20-as, és ezt ki nem szrja le jelen helyzetben? Már elnézést. Elárulnád, hogy mit számít ez a KÉRDÉS szempontjából, ami az, hogy mit tegyen az ellen, hogy a nagyapja testileg-lelkileg terrorizál egy védtelen kisállatot?

Tipikus, a kákán is csomót kereső ember vagy, de segíteni azt nem tudsz. Sőt, most még kihozod, hogy a kérdező a gonosz meg a hibás, mert esetleg nem fajtatiszta a kutyája?

2020. okt. 14. 19:25
 23/29 anonim ***** válasza:
91%
Jó ötlet a kinti kennel kérdező. Oda kell bezárni, ha nem vagytok otthon. Egy elkerített rész jó lenne neki. Abból, amit leírtál az jön le, hogy foglalkozol vele eleget, úgyhogy a kinti tartás ilyen esetben szerinem nem probléma, főleg ha van szigetelt helye.
2020. okt. 15. 00:17
 24/29 anonim ***** válasza:
80%
Jól értem hogy az öreg költözött oda hozzátok miután a mama meghalt? Akkor tessék mondani neki hogy a ti hazatokban neki kuss a neve és hozzá ne merjen érni a kutyahoz.
2020. okt. 20. 08:46
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom én nem értek egyet azzal, hogy bent tartsa a kutyát. Egyrészt pontosan nem tudjuk mekkora már, de nekünk többször volt kölyök kutyánk az évek alatt. Max egy két éjszakát volt bent aztán mentek ki ( miután elhoztuk őket ).Sőt maguktól is inkább kimentek mint hogy a házban legyenek. A labrador nem kistermetű kutya, nem hiszem hogy fázna kint, főleg ahogy írta is a kérdező, hogy van neki egy kis házikója is ahová be tud húzódni. Én is azt tanácsolom hogy kint zárjátok el addig ameddig nem vagy otthon. Később komoly gondok lehetnek ha ezt tovább folytatja a nagypapád.
2020. okt. 21. 11:33
 26/29 anonim ***** válasza:
68%

Tudod a kutyák sokkal kedvesebbek, és jobbfejek mint az emberek háromnegyede, csak mondom.

Mondjuk ha az én kutyámmal bánna így bárki, nem érdekel milyen öreg, kapna a képébe.

Lehetne a kutya a nagy magányában a legjobb barátja, de nem, egrecíroztatja. elmebeteg fax. Csak ne jöjjön el a pont, amikor a kutya megvédi magát.

2020. okt. 24. 00:23
 27/29 anonim ***** válasza:

#26:

"Vagy ha nem bíróságra mennék, és szülőtartás'

Azért megsúgom, annak vannak feltételei is.

De nehogy már addig ne lehessen a gyereknek saját élete, amíg az apja él!

Miért kell az öregnek bántania a kutyát? Csak mert ő az öreg, és megteheti?

Hogy köteles róla a gyereke gondoskodni? Elárulom, ha fizeti a nyugdíj, meg a szoci közötti különbözetet, akkor az már annak számít.

Na meg a szülőtartás az, amire bizony érdemtelennek is lehet lenni...

2020. okt. 24. 05:52
 28/29 anonim ***** válasza:
84%
Leirta a kérdező hogy az öreg világ életében gonosz volt, hogy a kérdező anyját is verte. Erre befogadtak. Ahelyett hogy bedugtak volna egy szociba ahogy érdemelne. Szóval de, rohadtul kuss a neve az ilyen szar életű tetűknek. Nem volt elég neki hogy egész életében megkeseritette másokét még vensegere se bír magával.
2020. okt. 24. 07:19
 29/29 anonim ***** válasza:
64%

Az, hogy el kell TARTANIA (≠kinyalni a seggét) az öreget, qrvára nem azt jelenti, hogy a (felnőtt) gyereknek lesz kuss a neve a SAJÁT házában. Vegyetek már vissza a pofátokból.

Ha a kérdező anyja a saját otthonában kutyát akar tartani, akkor kutyát fog tartani. Rohadtul nem kell hozzá engedélyt kérnie senkitől sem. És rohadtul nem köteles ezt eltűrnie az apjától, eltartás ide vagy oda.

2020. okt. 24. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!