Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mit tegyek? Nagyapám nagyon...

Mit tegyek? Nagyapám nagyon csúnyán bánik a kutyámmal.

Figyelt kérdés
Egy háztartásban élünk nagyapámmal, mióta nagymamám meghalt. Az elmúlt egy hónapban lett egy kis fajtiszta labradorunk. Már nagyon vártuk a kutyust, készültünk is az érkezésére, papám is tudott róla. A kutya nagyon sok figyelmet kap, tényleg foglalkozunk vele, de hát azért mégis csak kiskutya még, szóval megesik, hogy szétrágja a kint hagyott kartondobozt vagy hogy ide-oda ugrál stb. Ám ma tudtam meg, hogy mikor nem vagyunk otthon (délelőttönként öcsém és én az iskola miatt, anyukám ugye a munka miatt) papám iszonyat csúnyán bánik vele. Rohadéknak szólítja, rugdossa, sőt, van egy ilyen fa vesszője és néha azzal is rácsap. Nagyon magyon kiakadtam ezen, beszéltem is anyámmal, aki mondta, hogy igazából soha nem volt jó ember a papám, mert mikor kicsi volt, még őt is (anyámat) verte. De szerintem ez nem mentség, nem lehet arra fogni, hogy ő mindig is ilyen volt és soha nem fog változni. Próbáltam beszélni papámmal de konkrétan esélytelen, olyanokat mondott, hogy ez a kutya megkeseríti az életét, meg hogy miért kellett ilyen neveletlen kutyát idehozni stb. Fogalmam sincs, mit tegyek. Mi lehet erre a megoldás? Nagyon durván kivagyok, nem tudom kihez/mihez forduljak.

2020. okt. 13. 21:14
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm. Mindenképpen fontolóra veszem ezt a kinti-benti tartást.
2020. okt. 13. 22:04
 12/29 anonim ***** válasza:
90%
Kennel, amíg nem vagytok otthon, papának meg megmondani, hogy ne engedje ki, ne foglalkozzon vele. Biztonság kedvéért be is kameráznám a kennelt.
2020. okt. 13. 22:05
 13/29 anonim ***** válasza:
30%
Nem szeretnék beléd kötni kérdező ezért félre ne értsd de törzskönyves kutyus?
2020. okt. 13. 22:35
 14/29 anonim ***** válasza:
75%

És ha nem az?

Akassza fel az első fára?

2020. okt. 14. 08:26
 15/29 anonim ***** válasza:
60%
Én valami zárható megoldást választanék, az biztos. Kulccsal bezárnám a szobámba, vagy lakattal egy kennelbe, mindegy csak hozzá ne férhessen semmiképpen az öreg.
2020. okt. 14. 10:08
 16/29 anonim ***** válasza:
75%

Nem a kutya hibája, ha putri van a kertben. Amikor meghoztuk a kutyát, akkor az volt az első, hogy rendre szoktatott minket, azonnal elraktuk az ásót, kapát, mindent, mert rág. Nem tudja, hogy nem szabad, tanítani kell. Kellenek neki játékok amikkel lefoglalja magát és amit tud rágcsálni. Mi pl, füstölt velőscsontot adtunk neki. Megenni nem tudta mert hatalmas volt, de azzal elszórakoztatta magát.

Ha nem vagytok otthon, akkor kerítsetek el neki 1 részt a házban (mondjuk előszoba) és akkor ott lehet bent. Egy kiskutya amúgy is fázik még kint ilyen időben.

A hülye vénemberrel meg értesd meg, hogy ha a kutya nagyobb lesz és leszaggatja a karját, akkor utána még ti is megrugdossátok.

2020. okt. 14. 10:56
 17/29 anonim ***** válasza:
75%

Gratulálok, 13-as, sikerült kiragadni a lényeget.

Azt hiszed, csak a nem tk-esek rágnak? Vagy hogy ha nem az, akkor talán lehet nyugodtan ütni, rúgni?

2020. okt. 14. 11:01
 18/29 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem inkább arra gondolt a 13-as, hogy rendes tenyésztőnél nem írna olyat a kérdező, hogy ott is kint tartották, meg azt javasolták, hogy nem szabad beengedni. Tenyésztő nem tartja kint a kölyköket és pláne nem mond ilyet.

De ez a kutya szempontjából igazából mellékes, ha a kérdező családja a kinti tartás híve, akkor nem ő fogja megváltoztatni őket. Itt a lényeg, hogy a nagyapától el legyen szeparálva.

(Azzal egyébként egyetértek, hogy egy ekkora kölyök nem a kertbe való, de a kérdés nem erről szól.)

2020. okt. 14. 14:30
 19/29 anonim ***** válasza:
16%
Ez a ti hibátok. Miért kellett a nyakára hozni?
2020. okt. 14. 15:54
 20/29 anonim ***** válasza:
10%
Pontosan 18as, tenyésztők vagy a házban vagy egy kialakított benti helyen tartsák a kutyáikat.
2020. okt. 14. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!